İngilzce Öğrenme Taktikleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şuanda hazırlık okuyorum ve intermediate kurundayım.malum 2. dönemin ortalarına giriyoruz fakat benim ingilizcem vasat düzeyde.konuyu biraz açayım -ingilizceyi writing,listening,reading,speaking ve vocabulary diye ayıralım önce-.benim iyi olduğum kısım reading,ayrıca writingim de çok kötü değil.speakinge girmek istemiyorum,o kadarında gözüm yok şuan için.ama vocabulary ve listening kısmı cidden canımı sıkıyor.kelime dağarcığım cidden az ve yakın zamanda bölüme geçecem.en azından yabancı kaynakları zorlanmadan okuyabilecek düzeyde kelime bilgisi (iki de bir sözlüğe bakmadan) ve yine yabancı kaynaklı ders videolarını izlerken sorun olmayacak düzeyde listeningim olması gerekiyor.düşündükçe cidden geriliyorum ne yapacam diye.okuldaki derslerimiz aslında kapsamlı ve bayağı kelime filan içeriyor.fakat öğrencilik hali ve malum hazırlığın rahatlığı olunca pek de takip etmiyor insan.neyse,sonuca gelirsek sizden öneri istiyorum bu konuda.şimdiden teşekkürler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

http://www.ozkancelen.com/sitebuilder/beginner.aspx

bende kendim çalişiyorum bu adamin anlatimi oldukça iyi birde şu war listeng için ingilizce filmler izle indilizce altyazili birde bu site var

http://www.voanews.com/ haberleri okuyor sana hem haberi dinle gözünlede takip et bu kısa vadede bi bok yapmaz ama uzun vadede oldukç faydali olur.

yNsr tarafından 13/Mar/13 01:22 tarihinde düzenlenmiştir

In every job there is a no
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

kelime içinde kurtuluşun yok oturup ezberleyeceksin çeşitli ezberleme taktikleri var onlara bakabilirsin,  günlük 10 kelime ezberle her hafta ezberlediğin 70 kelimeyi tekrar et her ay ezberlediğin 280 kelimeyi tekrar et bir süre sonra oturur kelimeler. ama tekrar önemli tekrar etmezsen  tam oturmz.

In every job there is a no
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

kelime için kaçar yolu yok diye biliyorum ama kitap okumalısın ingilizce kitaplar edin kendine,şöyle de bir şey var günlük konuşma dili senin çokta işine yaramayacak mesleğinle ilgili ingilizce kelimeleri bulup öğrenirsen mesleğinle ilgili makaleleri ve terimleri anlaman kolaylaşır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

haci ben sana anadolu universitesi ile trt okulun ortak projelerini oneriyorum

bende bir kac gun once sans esri denk geldim ama film gibi yani :))

http://trtokul.anadolu.edu.tr/?q=videos/160

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

phrasal verbs e kadar geldikten sonra, sürekli okuma ve teleffuz çalışarak devam ediyorsun.

1. gazeteleri aksatmadan okuyorsun,

2. her gün en az 50 sayfa ingilizce kitap okuyorsun, bir kitabı bitirmeden ve 2. kez okumadan diğer kitaba geçmiyorsun.

3. bundan sonra filmleri altyazısız ve dublajsız izliyorsun, dizilerin telefuza baya baya faydası oluyor,

4. telaffuz çalışıyorsun.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

burayı çizeyim

xxx
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

phrasal verbs e kadar geldikten sonra, sürekli okuma ve teleffuz çalışarak devam ediyorsun.

1. gazeteleri aksatmadan okuyorsun,

2. her gün en az 50 sayfa ingilizce kitap okuyorsun, bir kitabı bitirmeden ve 2. kez okumadan diğer kitaba geçmiyorsun.

3. bundan sonra filmleri altyazısız ve dublajsız izliyorsun, dizilerin telefuza baya baya faydası oluyor,

4. telaffuz çalışıyorsun.

Adam intermediate, nasıl günde 50 sayfa okusun hocaları haftalık 7 sayfalık okuma ödevi verdiklerinde  od puf yapıyolardır nor mal adam gunluk 50 sayfa nomal kitap okumuyo bide ingilizcemi okusun

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

çizik bende ingilizce öğrenmeye meyilliyim  şu sıralar kaynakları bekliyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ilgi alanına giren konular illaki vardır. ilgi alanına giren topluluk forumlarına katılabilirsin. ingilizce olarak tartışabilir & fikirlerini belirtebilirsin. benim ingilizcem şuan çok iyi değil, çok fazla eksiğim var ama başkalarıyla tartışırken vs. işimi biraz ciddiye aldığım için grammar hataları yapmıyorum. yani paragraf paragraf toplumu ilgilendiren bazı konularda tartışmışlığım çok oldu. her defasında ingilizcemden dolayı özür diledim ama gerek forumdan gerek özel mesaj ile ingilizcemin gayet iyi ve yeterli olduğunu belirten yorumlar aldım. hatta türkçe bir video'yu sırf onlar istedi diye ingilizceye çevirmişliğim de vardır :)

ingilizce altyazılı filmleri (dilin türkçe olmaması gerek, almanca, fransızca bile olabilir) sıkıntısız izleyebiliyorsan zaten işin büyük bir kısmını atlatmışsın demektir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

1- http://www.ingilizcem.org/ 
    (Grammer bilgini tazelemek ve anlamadığın yerleri kontorl etmek için.)

2- http://www.ozkancelen.com/sitebuilder/page1.aspx

(Bütün konuları güzel bir şekilde öğretmen tarafından anlatılarak dinlemek için.)

3- http://www.youtube.com/user/duncaninchina?feature=watch
    (Basitten zora doğru telafuz kabiliyeti ve kulak dolgunluğu kazanmak için.)

4- Eğer istersen Tell Me More (tavsiyemdir) gibi programlardan da faydalanabilirsin...
    (Tell Me More gerçekten listening, speaking, writing, reading ve diğer alanlarda çok güzel geliştiriyor.)

5- Seviyene göre günlük 5-10 sayfa hikaye oku ama yüksek sesli şekilde.. Anlamını bilmediğin kelimeleri bir deftere topla.
    Mutlaka o kelimeler ile alakalı cümleler kur yoksa unutursun buna emin ol.

6- İngilizce altyazılı filmler izlemeni öneriririm. Mesela Tıp okuyorsan "Dr.House" izle... Hem mesleki manada dili öğrenirsin hemde cümle pratiğin kulak aşinalığın olmuş olur.

7- Senin gibi dil öğrenmek isteyenlerin takıldığı siteler var örneğin http://livemocha.com/ orda sen birine Türkçe öğretirsin o da sana ingilizce...

8- Face, Skype vs. Gibi yerlerden yabancılar ile iletişime geç. Mümkünse görüntülü konuş hata yaptım bana güldüler dersen o iş olmaz...

El hasılı benim tavsiyelerim bu kadar... Gerisi senin insiyatifine kalmış.. Kolay gele...

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
Toplam Hit: 2889 Toplam Mesaj: 28