İngilzce Öğrenme Taktikleri
-
çizik..
-
bu sulardan geçmiş biri olarak
tek söyleyebileceğim vocabulary için reading kitabının index kısmındaki akademik kelimeleri ingilizce açıklamalarıyla okuyup çalışman ezberlemen yada nasıl aklında kalacaksa öyle yapman
grammar i ezberlicen onun kaçışı yok
bunları yaptığında writing de essayleri güzel güzel yazarsın
reading i bi şekilde halledersin
en zoruda listening dir ingiliz ibnelerinin aksanını çözene kadar akla karayı seçersin...
speaking işide tamamen yetenek işi türkçede ağzın laf yapmıyorsa ingilizcedede apışıp kalırsın
speaking i ilerletmek için sürekli konuşmak lazım
yada youtubeda izlediğin elemanların konuşmalarını taklit etmeye çalış bu şekilde konuşman akıcı hale gelebilir...
misal david beckham ı konuşmasını taklit etmeye çalış o ibnenin aksanı güzeldir youtubeda david beckham interview fln yaz bak...
ben speaking i böyle halletmiştim... -
bu siteye ilk üye olduğum da yine bu tarz bir konuya denk gelip okumuştum hocam. üniversitede şuanda son senem 2-3 yıldır dizileri filmleri ingilizce alt yazılı izliyorum. bilmediğim kelimelere bakıyorum felan. baya iyi oldu konuşma ve telaffuz açısından. ayrıca live mochayı da önerebilirim.
-
couchsurfing olayınada baslıyosun birileri fln geldimi vs. pratiğini baya geliştirirsin
-
öncelikle yorumlar için teşekkürler.
-ilk olarak livemocha olayı için cevap vereyim.bir baktım genel ortamına.büyük bir türk çoğunluğu var,kalanlardan da türkçe öğrenmeye çalışana rastlamadım baktığım birkaç saatte.
-kaynak olarak imkanlarım oldukça geniş.ingilizce film,dizi filan istediğime erişebiliyorum.
-bugün tekrar düşündüm ve yaza kadar okulla paralel gitme ve geride kaldığım yerleri toparlama kararı aldım.okulun bize verdiği 3 kurdan sınıf için hazırlanmış longman kitap var (pre intermediate,intermediate,upper intermediate.şuanda inter kitabının ortalarındayız nisanda biter sanırım).bunlardan önemlisi,oldukça kaliteli parçaları barındıran 4 tane reading kitabımız var.(2 çeşit kitabın birinci ve ikinci seviyesi)ve bir adet gramer kitabı var.özellikle reading kitaplarını herkes çok övüyor.içeriğindeki textler ve barındırdıkları kelimeler özenle seçilmş.kitaplar paralel gidiyor,yani kelimeleri 2 3 yerde görüyorsunuz.ayrıca konuları da genelde ilgi çekici oluyor.velhasıl kelam,reading kitaplarında okulla paralel gidecem,eksiklerimi toparlayacam ve burdaki kelimeleri öğrenecem.söylemeyi de unutmuşum.aslında bir kolaylık daha var :D bu 4 reading kitabının vocabulary kısmını barındıran 4 kitap daha var.bildiğiniz ingilizce-ingilizce sözlük gibi ünite ünite önemli kelimelerini,kullanımlarını,varsa eş anlamlılarını filan veriyor.sanıyorum ki bunlarla ilerlesem iyi olacak.ayrıca kütüphaneden seviyeme uygun(veya biraz üstünde) kitap alıp okumaya çalışacam.yabancı film-dizi izleyip amerikan radyosu dinleyecem.
bu arada haziranın ortasında ingilizce yeterlilik sınavımız var.tüm aşamalar var içinde.ama onu çok dert etmiyorum,geçerim.benim amacım geçebilecek kadar değil,temelden ve yetecek kadar öğrenmek.
ne diyorsunuz,eylüle kadar olayı çözer miyim?
edit:harf hatası
cem-engine tarafından 13/Mar/13 21:42 tarihinde düzenlenmiştir -
yeri gelmişken ben de sorayım. ingilizce bir sözlük sitesi vardı yazdığınız kelimeyi örnek cümlelerle veriyordu var mı bilen ?
-
ben de geçen yıl hazırlıktaydım, ne yazıkkı kaldım şimdi evde boş boş oturuyorum. Bence benim yaptığım hata ödevleri yapmamamdı. Bir şekilde sınavlarda iyi puanlar alıyordum ama portfolioları hiç vermeyince writingimi hiç geliştirememiş oldum. Bu yüzden yaz okuluna da gidemedim. Eylülde aklım başıma biraz gelir gibi oldu ama son 10 gün kalmıştı writngten kaldım yine. Bence eylüle odaklama kendini.
-
MaTRiXe bunu yazdı
yeri gelmişken ben de sorayım. ingilizce bir sözlük sitesi vardı yazdığınız kelimeyi örnek cümlelerle veriyordu var mı bilen ?
http://dictionary.cambridge.org
burda var
-
rebellisch bunu yazdı
ben de geçen yıl hazırlıktaydım, ne yazıkkı kaldım şimdi evde boş boş oturuyorum. Bence benim yaptığım hata ödevleri yapmamamdı. Bir şekilde sınavlarda iyi puanlar alıyordum ama portfolioları hiç vermeyince writingimi hiç geliştirememiş oldum. Bu yüzden yaz okuluna da gidemedim. Eylülde aklım başıma biraz gelir gibi oldu ama son 10 gün kalmıştı writngten kaldım yine. Bence eylüle odaklama kendini.
hocam eylülde yeni dönem başlıyor o yüzden eylül dedim.şartlandırmak değil de zaten 6 ay var.düzenli bir çalışma temposu tutturursam olur gibi geliyor bana.
-
rebellisch bunu yazdıMaTRiXe bunu yazdı
http://dictionary.cambridge.org
burda var
bu da iyidir.