İnşaat Mı Bilgisayar Mı Karasızım?
-
Doğduğumdan beri inşaat sektöründeyim. İnşaat Mühendisliği okuyorum. Walla autocad bir inşaat mühendisi için hayati önem taşır diyen ilk insan olarak seni tanıdım. Saygılar abi :)
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
Doğduğumdan beri inşaat sektöründeyim. İnşaat Mühendisliği okuyorum. Walla autocad bir inşaat mühendisi için hayati önem taşır diyen ilk insan olarak seni tanıdım. Saygılar abi :)
-----------------------------Mühendisliği bitirip patronluk mutehaatlik yapcaksan yada öyle bir aileden geldinse boyle konusman normal hocam:) Ama dediğim gibi, bir inşaat mühendisi olarak ben cv me autocad biliyorum yazmadım yazmam da:)))
-
gkhn759 bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Mühendisliği bitirip patronluk mutehaatlik yapcaksan yada öyle bir aileden geldinse boyle konusman normal hocam:) Ama dediğim gibi, bir inşaat mühendisi olarak ben cv me autocad biliyorum yazmadım yazmam da:)))
-----------------------------Yok mütehitlikten, aileden olan birşey değil. Ben bir mühendis bilmesin demiyorum. autocad bilmemek bana göre de ayıp ;) ama kullanış açısından söylüyorum çokta önemi olmayan bir program diye.
-
seadog bunu yazdı:
Yok mütehitlikten, aileden olan birşey değil. Ben bir mühendis bilmesin demiyorum. autocad bilmemek bana göre de ayıp ;) ama kullanış açısından söylüyorum çokta önemi olmayan bir program diye.
-----------------------------Bak hala ne diyosun, çarpışırsın vallahi:p
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------1)Projeci olacaksan konuttan köprüye hesabını nasıl yada hangi programla yaparsan yap çizimini mükemmel şekilde acad ile yapmak zorundasın ki bu acad da üstün-hayati bir önemdedir. İmalatçıya elle çizdiğin karalamaları mı vercen, bir bina bikaç yıl srer.
2) şantiyeci olursan, proğramı hayati şekilde kullanmak zorunda değilsin ama gerektiğinde paftayı yanına alamadığında ekranda bakıp önemli noktaları görüp kontrol edebilmelisin. Elindeki paftayı ki acad çıktıısdır neyin ne olduğunu anlayacak kadr okuyabilmelisin.
Bizim meslekte acad bilmek cv ye yazılmaz, çunku nefes almak gibidir.
Baska soru?
-----------------------------1) hocam zaten proje programları çıktı verebiliyor, yok ben bu programın vereceği çıktıyı beğenmedim dersen a.cad a atıp düzeltmen gerekir.
2) pc den proje okumak için a.cad bilmeye gerek yok ki :D
ama demin yukarıda dediğim gibi bir makine müh. gibi herşeyini bilmeye gerek yoktur temel fonksiyonlar yeterli olur.
snap (osnap mıydı hatırlayamadım) , polar, line, ofset, döndür, aynala, kopyala taşı. şuan ismi aklıma gelmeyen bi kaç şey daha var. gerekli komutların öğrenilmesi 1 gün, 3 gün içinde de çizim mantıgı oturur, bir inşaat mühendisi sadece yapı üzerine çalışacaksa 4 günde kendine yetecek şekilde acad öğrenir.
inşaat mühendisi; yol proje, su proje olaylarına giricem derse netcad kullanır, daha rahat iş yapar.
-
VisualBoy bunu yazdı:
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------1)Projeci olacaksan konuttan köprüye hesabını nasıl yada hangi programla yaparsan yap çizimini mükemmel şekilde acad ile yapmak zorundasın ki bu acad da üstün-hayati bir önemdedir. İmalatçıya elle çizdiğin karalamaları mı vercen, bir bina bikaç yıl srer.
2) şantiyeci olursan, proğramı hayati şekilde kullanmak zorunda değilsin ama gerektiğinde paftayı yanına alamadığında ekranda bakıp önemli noktaları görüp kontrol edebilmelisin. Elindeki paftayı ki acad çıktıısdır neyin ne olduğunu anlayacak kadr okuyabilmelisin.
Bizim meslekte acad bilmek cv ye yazılmaz, çunku nefes almak gibidir.
Baska soru?
-----------------------------1) hocam zaten proje programları çıktı verebiliyor, yok ben bu programın vereceği çıktıyı beğenmedim dersen a.cad a atıp düzeltmen gerekir.
2) pc den proje okumak için a.cad bilmeye gerek yok ki :D
ama demin yukarıda dediğim gibi bir makine müh. gibi herşeyini bilmeye gerek yoktur temel fonksiyonlar yeterli olur.
snap (osnap mıydı hatırlayamadım) , polar, line, ofset, döndür, aynala, kopyala taşı. şuan ismi aklıma gelmeyen bi kaç şey daha var. gerekli komutların öğrenilmesi 1 gün, 3 gün içinde de çizim mantıgı oturur, bir inşaat mühendisi sadece yapı üzerine çalışacaksa 4 günde kendine yetecek şekilde acad öğrenir.
inşaat mühendisi; yol proje, su proje olaylarına giricem derse netcad kullanır, daha rahat iş yapar.
-----------------------------emin misin pc den okumakla alakalı yazdıklarına:D En basitinden projede sabun olup olmadığını anlamak için yapılacak birkaç sınamaya:)
Eğer binlerce komut-tool arasında sen sadece osnap falan sanıyosan gunler de 2 saatte kaparsın olayı. Ama acad gerçekten bir deniz, binlerce tool diyorum, think twice:)
Yol/ kopru alanında projede çalısan biri olarak netcad kullanmıyorum, hatta kıl oluyorum bu programa. bentley programları daha doyurucu in roads falan:)
KONUYU AÇAN ARKADAŞA:
hocam 45 sap 2 kız 4 sene okumak istiyosan, çalısırken yine ofislerde santilerde sap sapa takılmak ama bilgisayardan daha kolay ve daha iyi iş olanakları diyosan(genelde) buyur bekleriz mesleğe. ama top 5 uniye girebiliyosan durum değişir:)
-
tosun bunu yazdı:
-----------------------------Şahsen ben autocadı iyi derecede bilsem şu an işim hazır .. İnşaat mühendisliğinde autocad bilmen zorunlu değilmi hocam ?
-----------------------------Yorumuna başka tepkilerde gelmiştir sanırım ama okumadım yorumları.
1. olarak autocad bilgisayar destekli bi çizim programı. Sen kağıt kalem pergel gönyeyle çizemedigin bi projeyi autocadi çok iyi bilsen nasıl çizebilirsin? Aynı mantıkla eli kalem tutan herkes inşaat projesi çizebilir anlama geliyor bu yorumun.
2.si Mimarın çizdigi projenin statik hesabını yapıcak kişi mühendis. Mimar güzel cizdi fakat ayakta duryor mu bakalım?
3.sü inşaat müh. pek bilmesemde mimarlıkta haftada sadece 1 gün autocade ayrılmış durumda geri kalan 4 gün Yapı ile ilgili bilgiler. rölöve, tasarım, Yapı malzemeleri bilgisi, Metraj, Şantiye yönetiminden tut bir sürü ders var. Kaldı ki Mühendisin asıl işi taşıyıcı sistemler.
Son olarak autocad başta dedigim gibi sadece çok gelişmiş sınırsız kağıt ve kalemindir. Tekstil okuyanlar elbise çizer. Elektrik okuyan devreler çizer. Mimar mühendis inşaat ve restorasyon icin kullanır vs vs.
Konuyu acan mürid ve diger ilgili müridler yanlıs bir kanıya kapılmasın bari.
-
Hocam ben inşaat mühendisliği okumuyorm . Belki anlatmaya çalıştığım şeyi tam anlamıyla aktaramadım belkide yanlış aktardım ama ben ac nin bir inşaat mühendisi için öneminin hala fazlasıyla oldugu inancındayım ...
-
itü makine salla gerisini veya itü harita yaz haritada yatarak okursun yatarak para kazzanırsın ...
-
gel yazılım a gel yazılım müh ol :)