İnsan Ne İçin Yaşar?
-
Bir insan ne için yaşar?
Hayattaki amaçları nelerdir?
Şu yaşınıza kadar hedeflediğiniz, uğrunda çaba harcadığınız şeyler neler oldu?
Neden onları amaç edindiniz?
*Dine vs. girmeden, bu soruları biraz kendi hayatınız üzerinde düşünüp yanıtlarsanız sevinirim.
-
Burayı alayım, liste halinde toparlayacak ve en son görüş beyan edeceğim.
-
Benim açımdan bakacak olursak "kimseye muhtaç olmadan hayatı sonlandırma sınavı"
-
Kendisi için yalar kendi haz aldığı duygular düşünceler için yaşar hayattan zevk almak için yaşar
-
Hayat nedir değil, hayat niyedir değil, insan neden yaşamak zorundadır değil kendimi tam ifade edemedim sanırım.
İnsan ne için yaşar derken, insanın hayattaki amaçları nelerdir, ne yapmak ister, neden onu yapmak ister gibi..
"İnsan" yerine kendinizi koyup, öznel cevaplar verirseniz sevinirim.
Örneğin;
Ben çalışmak, para kazanmak için yaşıyorum. Çok para kazanıp zengin olmalıyım ve etrafım kızdan geçilmemeli. O kadar zengin olmalıyım ki her istediğimi elde edebileyim. "Teknolojiye çok düşkünüm ama teknoloji pahalıdır" önermesi benim için geçerli olmamalı.
Gibi
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
Hayat nedir değil, hayat niyedir değil, insan neden yaşamak zorundadır değil kendimi tam ifade edemedim sanırım.
İnsan ne için yaşar derken, insanın hayattaki amaçları nelerdir, ne yapmak ister, neden onu yapmak ister gibi..
"İnsan" yerine kendinizi koyup, öznel cevaplar verirseniz sevinirim.
Örneğin;
Ben çalışmak, para kazanmak için yaşıyorum. Çok para kazanıp zengin olmalıyım ve etrafım kızdan geçilmemeli. O kadar zengin olmalıyım ki her istediğimi elde edebileyim. "Teknolojiye çok düşkünüm ama teknoloji pahalıdır" önermesi benim için geçerli olmamalı.
Gibi
-----------------------------Dediğim gibi kimseye muhtaç olmadan mubah olan bütün yolları kullanarak ölmek için yaşar.
-
dine girmeden bu soruya cevap vermek sadece Ateistlerin harcıdır
-
250 gr.
-
Pardon ama siz ne çektiniz ya ? Kimsenin kimseye muhtaç olmaması mı ???? Bana böyle yaşamış "tek" bir insan gösterin ben tbtyi bırakacam. Herkes birilerine muhtaçtır kimseye muhtaç olmadan hayat tamamlamaktan bahseden adam ütopik bir canlıdır.
-
para para para ;)
+ ya yaşamıyosak yaşadığına eminmisin ?
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------
dine girmeden bu soruya cevap vermek sadece Ateistlerin harcıdır
-----------------------------+16585457
Bu konu bencede tamamen Din olgusu içinde yer almalı. yoksa yanlış sonuçlara ulaşır. Ama ben artık tbtde din konuşmayacak kadar akıllandım.