Insan"İn Dostu Gercekten Varmi Sizce?
-
Anarsist bunu yazdı:
-----------------------------Hani derler ya insan'in tek dostu kendisidir diye; bence bu dogru'nun en iyi anlatilis seklidir.
Rehberlerinizi iyi secin, bazen size yanlis yola ailenizden biri bile surukleyebiliyor; bilincli veya bilincsiz yapilmis olsun farketmiyor..
Babaniza bile guvenmeyin, isine gelmedimi oda sizi satacaktir, dusman dahi kesilebilir.
Sizler ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda, sizce gercek dostlarimiz var mi?
-----------------------------
daha neler :D babama güvenmeyipte kime güveneceğim :D10 , 15 yıllık dostlarım var taaa cocukluktan halen yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez...
ama ne yalan söylim şu saatden sonra dost bulunmuyor ne kadar eski ise karşındaki o kadar sana yakın oluyor :S
-
seni büyüten yemeyip yediren giydiren içiren para veren babana güvenmiyceksinde kime güvenceksin ?????? galiba sen bu cümleyi yabancı filmlerden duydun yada çevrede derler bazı gerizekalı insanlar bu devirde babana bile güvenmiycen diye bende e aptal o senin baban seni adam etmiş büyütmüş ya kime güveneceksin ?sözüm saana değil böyle düşünen bazı yaratık düşünceli cahillere. sende böyle düşünüyorsan değiştirmende fayda var.
bizim köyde bir gece adamı kurşuna dizdiler.aile kavgası yüzünden. adamın köpeği 1 ay mezarı başından ayrılmamıştı dost diye buna derim örnek olarak.
İnsan oğlunun dostu doğarken beraber yediğin içtiğin arkadaşların olabilir. 10yıl 15 yıl beraber yaşadığın arkadaşların olabilir.tabi zamanla herkes ayrılıyor bi yerlere dağılıyor
dost: uğrunda ölebilecek birisine denir bence. vs gecenin 3 ünde evini açabileceğin birisi yada senin gidebileceğin birisi.zor anında yanında olan yani.
aşık veyselde derki: dost dost diye diye nicesine sarıldım benim sadık yarim kara topraktır. kara topraktır.
en yakın dost ise yaratıcıdır.
-
bence yok aga dostun yok.
hemde kesinlikle yok.
en azından benim için yok.
bunları yazarken ağlıyorum şu anda ne pis bir dünyada yaşıyoruz.
herkes çıkarlarına göre davranıyo.
zaten sevgilim de bıraktı..:(
inşallah allah hepimize gerçek dostlar versin...
tahri hepinizi seviyorum:(:(:(:'(
-
...sadece insan zihni sevgi kadar yavan bir şeyi üretebilir.(matrix revolutions/ajan smith)
-
ben cok aradım bu sorunun cevabını
anladım ki gercekten dostum warmıs ...
biri kendim birisi bnmde ona zarar gelmesin die herşeyi yapıcamı bilen alpay die birisi
dün gece cok kötüydüm ve evden cıktım arabayı kaçırdım akm
sadece basıodum sadece basıodum yollar bombos telefonum caldı bakmadım 5 defa aradı en sonunda actım dediki nerdesin çarşıdayım otobana gidiorum dedim
bekle dedi geliorum
5 dk sonra yanıma geldi arabayla oda kaçırmıs arabayı gördüm dedi seni anladım bişey oldugunu bişi yapmandan korktum falan dedi işte
sonra indik sahile akm gece gece aldık içkilerimizi dertleştik orda anladım bana destek cıkması boşwer buda geçer demesi
yüregim cız etti sevindim aslında bi dostum warmıs dedim
neyse
benm başım agrıo fazla içmişim :(
arabadan 15 tane extra cıktı :| babamdan da fırca yedim sabah sabah amk :|
-
evet öyle babalarda var ama "ana ve babanın rızası olmadan allahın rızasıda olmuyor allahın rızası babanın rızasına bağlı "(Tirmizi)
-
babama bile güvenmiycem heeee
bakın ark lar böyle şeylerle bizi annemizden babamızda ayırmaya çalışıyorlar byle şeymi oluryaaaa
akıl var mantık var
-
tahir bunu yazdı:
evet öyle babalarda var ama "ana ve babanın rızası olmadan allahın rızasıda olmuyor allahın rızası babanın rızasına bağlı "(Tirmizi)
birader bu herkes için geçerli deil söliyim sanane annemi nede babamı seviorum babamada güvenmiorum
bunu burda cogu kişide bilir
evden kacıp gittigimde bi kere bile nerde die sormamıs
döndügümde nie geldin demiş bi babayı sevmemi bekliosun ?
-
İnsanın dostu kendisi değildir bu tamamen dışa dönüm bi matematik problemi gibi geliyor bize ,mühim olan doğru arkadaşı bulamabilmekte..
herşeyi beraber yapabildiğin,herşeyi pozitif düşünebilidğin , herşeinle kabullenebildiğin.aşkı kastedmiorum onu ta sittir et..
bulduğun dost gerçek dostsa hiçbirzaman seni yanıltmaz. -
mayrip hocam resim harikaymış.