İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------
Bir daha bu tip paylaşımlar yapmayacağım :|
Ne demek paylaşmayacam,evrimcileri bağnaz insanlarla bir mi tutacaksın? Bu konuya karşı olarak yazanların bi boktan haberleri yok neyi anlatsan anlamıyolar,lisede biyoloji görmüşlerya lise biyolojisinde anlatılanı evrim zannediyolar sadece..Bieşeyin karşısında olacaksan karşısında olacağın şeyi bilmen gerekir,bu adamların evrimden haberleri yok iki satır makale bile okumamışlar kalkıp saçma sapan şeylerle evrimi tiiye almaya çalışıyolar..Siz kendi aranızda evrimi tiiye aldığınızı sanıyosunuz ama evrimi bilen insanların gözünde ne kadar madara olduğunuzu bilmiyosunuz..Kendi aranızda böyle eğlenmeye devam edin aman oturup iki kitap,bilimsel makale falan okumayın sakın.. -
Bırak bu konuda bilgisi olmayan kişiler istedikleri kadar alay etsin "kanıtlanamamış bir teori !" diye çıkışsın (kendileri tersini kanıtlayabiliyorlar sanki...) tartışmayla olacak iş değil bu.
Sonuç olarak güzel bir paylaşım teşekkürler ama görülen o ki, bu tarz şeyler insanlara pek de yaramıyor bu sitede (üzgünüm..).
-
HolySeclorum bunu yazdı:
enes bunu yazdı:
Bir daha bu tip paylaşımlar yapmayacağım :|
Ne demek paylaşmayacam,evrimcileri bağnaz insanlarla bir mi tutacaksın? Bu konuya karşı olarak yazanların bi boktan haberleri yok neyi anlatsan anlamıyolar,lisede biyoloji görmüşlerya lise biyolojisinde anlatılanı evrim zannediyolar sadece..Bieşeyin karşısında olacaksan karşısında olacağın şeyi bilmen gerekir,bu adamların evrimden haberleri yok iki satır makale bile okumamışlar kalkıp saçma sapan şeylerle evrimi tiiye almaya çalışıyolar..Siz kendi aranızda evrimi tiiye aldığınızı sanıyosunuz ama evrimi bilen insanların gözünde ne kadar madara olduğunuzu bilmiyosunuz..Kendi aranızda böyle eğlenmeye devam edin aman oturup iki kitap,bilimsel makale falan okumayın sakın..
-----------------------------Holy Evrimsel Döngüselliğe Karşı değilim, Canlı Varyasyonların Oluşumundaki Değişimler Mutlaka vardır. Kesinlikle Bizi Bağnazlıkla Suçlamaya Hakkın yok.!!
Ancak İnsan Türünün Mensubu Olduğu Benzer Varyasyonlardaki Canlı Varlıklara, Benzetilerek Yapılan Bilimsellik Adı Altındaki Söz ve Fikirsel Munakaşaları Kesinlikle Akla Ve Mantığa Aykırı Buluyorum. Örneğin İnsanın Eskiden Çok Daha İri Ve Büyük Olduğu Zamanla Minikleştiği Yönündeki Varsayıma Katılabilirim.
Ancak Bir İnsanın Benzer Tür Maymundan Değişime Uğrayarak İnsana Dönüştüğü Fikrine Aklen Katılmıyorum. Bir Kere Maymunda Düşünme Fikir Olayı Yoktur. Fikre Sahip Olmayan Bir Canlının Değişim Göstererek Fikir Edinmesi Ve İnsana Dönüşmesi Gibi Bir Bilimsel Saçmalığada İnanamam. Bilmem Anlatabildimmi.!?
Ha Eski İnsanlar Bol Tüylü, Ve İri Yapılı Olarak Maymunu Andırıyor Olabilirler, Ancak Maymun Gibi Olsalar bile Onlar Maymun değillerdi. Onlar İnsandı En Başından beri. Zamanla Fikirsellikte Gelişim Gösterdiler, Beyinlerini Kullanma Yetileri Arttı ve Bu Fiziki Görünümlerinde Günlük Hayatta Buluşlar ile Rahat yaşamın Getirileri ile Değişim Sergilediler..
Bilim Ya Söylemek İstediğini Adam Gibi Açıklayamıyo, Yada Resmen İnsan Aklı İle Dalga Geçen Bir Bilimsel Çevre var...!
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Yav ne kadar sığ şeyler yazıyosunuz şu evrim konusu hakkında,artık aşın biraz kendinizi çoluk çocuk muhabbeti döndirmeyin :S Ne kadar tiiiye alırsanız alın karşınızda çürütülememiş kapı gibi 150 yıllık teori var =)
Akşam indirip izleyecem..
-----------------------------adamım kendi kendine çelişiyosun adı üstünde 150 yıldır ispatlanamamış ve hala kanunlaşamamış bir teori:)
-
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------Bırak bu konuda bilgisi olmayan kişiler istedikleri kadar alay etsin "kanıtlanamamış bir teori !" diye çıkışsın (kendileri tersini kanıtlayabiliyorlar sanki...) tartışmayla olacak iş değil bu.
Sonuç olarak güzel bir paylaşım teşekkürler ama görülen o ki, bu tarz şeyler insanlara pek de yaramıyor bu sitede (üzgünüm..).
-----------------------------dostum herhalde kanıtlanamamış teori diyeceğiz.Çünkü teorilerin gerçekliği kesinleşmemiştir.yani anlıyacağın bunlar hayal ürünü.ha illa benim atam maymun diyosan o zaman sen araştır bence soyunu:)
-
Niflheim bunu yazdı:
-----------------------------Aslında gerçek herkesten saklandı.İşte gerçek..!!
Ayrıca paylaşım için teşekkürler.xD
Evrimle ilgili her konuya bir zeki gelip bu karikatürü koyuyor mutlaka :D -
Evrimi reddedenlerin bir kısmı "dinime aykırı" der ama sorsan açıp bir kere Kuran'ı Türkçe olarak, anlayarak okumamıştır. Bir kısım ise kulaktan dolma bilgilerle "daha kanıtlanmadı" der ama sorsan evrim üzerine yazılmış bilimsel bir kitabı okumamıştır.
Ayrıca da evrim teorisine inanılmaz! EVRİM TEORİSİ BİLİNİR! Evrim bilimsel bir konudur, öyle dini saçmalıklar gibi inanıyorum, inanmıyorum diye tartışılmaz onun hakkında. Bilirsin veya bilmezsin. Ha aklın yetiyordur, geniş fikirlisindir ve kabul edersin veya darkafalının tekisindir kabul etmezsin.
-
Sky bunu yazdı:
büyük dedelerini ve büyükannelerini görmek isteyenler kacirmasin :) belki bi kac akrabasini daha gorebilir
-----------------------------hoca ne zaman biteceksiniz siz doğal seçilim falan işlemiyormu size
-
nakrenpasa bunu yazdı:
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------Bırak bu konuda bilgisi olmayan kişiler istedikleri kadar alay etsin "kanıtlanamamış bir teori !" diye çıkışsın (kendileri tersini kanıtlayabiliyorlar sanki...) tartışmayla olacak iş değil bu.
-----------------------------dostum herhalde kanıtlanamamış teori diyeceğiz.Çünkü teorilerin gerçekliği kesinleşmemiştir.yani anlıyacağın bunlar hayal ürünü.ha illa benim atam maymun diyosan o zaman sen araştır bence soyunu:)
hocam şimdi sana darwinin evrim teorisini de darwinin kendini de baştan sona anlatsam sen yine anlamazsın ;) daha önce milyon kere anlattık anlamadınız... evet darwinin evrim teorisi henüz kanunlaşmamıştır ancak çürütülememiştirde! hala üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. ayrıca darwin evrim teorisini hiçbir zaman acıklamamıştır! öldükten sonra notları arasından cıkarılmış ve üzerine de yeni çalışmalar eklenmiştir hala da eklenmektedir... yani hayal ürünü değildir. hayal ürünü olabilmesi için bilimsel olarak çürütülmesi gerekmektedir ancak böyle birşey şuan söz konusu değildir. insan ile maymun ortak atadan gelmektedir. direk maymundan evrimleşmemiştir...dinsel olarak yaklaşacak olursak bizim ilk atalarımız adem ile havvadır değil mi? bu durumda ben atamın soyunu maymunla aynı ortak ataya dayandırırsam sende bu durumda aynı atadan gelirsin! ayrıca ilk insanlar cok ilkel varlıklardı konuşma vs. hiçbişi yoktu! hatta daha sonra gelişe gelişe mağra duvarlarına resimler cizmeye başladılar! sonra ateşi buldular vs. bunları siz kafanızda bir anda oldu zannediyorsunuz sanırım! şu kafanı saran örümcek ağlarını bir temizle yakıtını koy o saksıyı calıştır bakim milyonlarca yılda ilk insanlar ancak bu kadar gelişebilmiş ateşi bulmuş vs. ha deyince olmamış dimi! evrimi düşündüğünüzde bir gecede olduğunu sanıyorsunuz ama değil milyarlarca yıl geçiyor... sana en basitinden bir örnek grip virüsünü ele alalım mutasyon sonucu sürekli genetik bilgileri değiştiğinden dolayı her sene ceşitlenmekte midir? evet (şuanki h1n1 virüsü de bildiğin griptir. bilimsel olarak bulundu! sadece mutasyon geçirmiş halidir...) bak şimdi ufak bir biyoloji anlatcam sana şimdi hücre var elinde hücre bölünürken hatalı kodlama oldu mutasyon oldu vs. dna da değişiklik oldu mu? oldu! bu dna değişimine bağlı olarak fiziksel ve kimyasal özelliklerden bazıları değişim gösterdi mi? gösterdi! (araştırırsan bulursun genetik bozukluklar sonucu ölen bebekler vs.) bu bölünen hücre iki tane oldu dimi şimdi bu hayat şartlarına karşı direnç gösteremezse ne olur ölür dimi? bence ölür... bu durumda ne olur soyu yok olur... tıpkı bazı bakterilerin sporlanarak ortam şartlarına daha fazla dayanabilmesi diğerlerinin öldüğü sıcaklıklarda onların yaşaması gibi... işte evrimler de bunun gibi oluyor çeşitli seçilimler sonucu güclü olan yaşama şansı buluyor gücsüz olan yok oluyor... wikipedia da evrimi ve darwini okumanı tavsiye ederim...
-
crafty bunu yazdı:
nakrenpasa bunu yazdı:
CRASH bunu yazdı:
hocam şimdi sana darwinin evrim teorisini de darwinin kendini de baştan sona anlatsam sen yine anlamazsın ;) daha önce milyon kere anlattık anlamadınız... evet darwinin evrim teorisi henüz kanunlaşmamıştır ancak çürütülememiştirde! hala üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. ayrıca darwin evrim teorisini hiçbir zaman acıklamamıştır! öldükten sonra notları arasından cıkarılmış ve üzerine de yeni çalışmalar eklenmiştir hala da eklenmektedir... yani hayal ürünü değildir. hayal ürünü olabilmesi için bilimsel olarak çürütülmesi gerekmektedir ancak böyle birşey şuan söz konusu değildir. insan ile maymun ortak atadan gelmektedir. direk maymundan evrimleşmemiştir...dinsel olarak yaklaşacak olursak bizim ilk atalarımız adem ile havvadır değil mi? bu durumda ben atamın soyunu maymunla aynı ortak ataya dayandırırsam sende bu durumda aynı atadan gelirsin! ayrıca ilk insanlar cok ilkel varlıklardı konuşma vs. hiçbişi yoktu! hatta daha sonra gelişe gelişe mağra duvarlarına resimler cizmeye başladılar! sonra ateşi buldular vs. bunları siz kafanızda bir anda oldu zannediyorsunuz sanırım! şu kafanı saran örümcek ağlarını bir temizle yakıtını koy o saksıyı calıştır bakim milyonlarca yılda ilk insanlar ancak bu kadar gelişebilmiş ateşi bulmuş vs. ha deyince olmamış dimi! evrimi düşündüğünüzde bir gecede olduğunu sanıyorsunuz ama değil milyarlarca yıl geçiyor... sana en basitinden bir örnek grip virüsünü ele alalım mutasyon sonucu sürekli genetik bilgileri değiştiğinden dolayı her sene ceşitlenmekte midir? evet (şuanki h1n1 virüsü de bildiğin griptir. bilimsel olarak bulundu! sadece mutasyon geçirmiş halidir...) bak şimdi ufak bir biyoloji anlatcam sana şimdi hücre var elinde hücre bölünürken hatalı kodlama oldu mutasyon oldu vs. dna da değişiklik oldu mu? oldu! bu dna değişimine bağlı olarak fiziksel ve kimyasal özelliklerden bazıları değişim gösterdi mi? gösterdi! (araştırırsan bulursun genetik bozukluklar sonucu ölen bebekler vs.) bu bölünen hücre iki tane oldu dimi şimdi bu hayat şartlarına karşı direnç gösteremezse ne olur ölür dimi? bence ölür... bu durumda ne olur soyu yok olur... tıpkı bazı bakterilerin sporlanarak ortam şartlarına daha fazla dayanabilmesi diğerlerinin öldüğü sıcaklıklarda onların yaşaması gibi... işte evrimler de bunun gibi oluyor çeşitli seçilimler sonucu güclü olan yaşama şansı buluyor gücsüz olan yok oluyor... wikipedia da evrimi ve darwini okumanı tavsiye ederim...
-----------------------------dostum 1.si benim kafamda örümcek ağları yok.yeniliklere açık bir insanım ben.2.si tamam çürütülememiş ama kanunlaşmamıştır da.kanunlaşsın o zaman tartışalım bunları diyorum ben.ayrıca genetik yapı olarak insanlar farelere daha çok benzerler.herkesin zannettiği gibi kobaylar kolay çoğaldıpı için değil genetik yapısı uyduğu için ilaçları onların üzerinde denerler.o zaman bende bir teori ortaya atıyorum FARELER İNSANLARIN ATALARIDIR. buna da inan dostum.kanunlaşmadı ama olsun henüz çürütülemedi de.ayrıca biz genetik dersi aldık.hoca bize mantıklı bir şekilde anlattı evrimi.öyle wikipedia dan filan okumadık yani bizzat profesöründen dinledik