folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İnsanoğlu Şu An İçin Ay' I Yörüngesinden Çıkara Bilirmi



İnsanoğlu Şu An İçin Ay' I Yörüngesinden Çıkara Bilirmi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    dar gelirliliğin lüzumu yok hocam ayı satın al,


    -Antalya / Kaş / Kalkan Kiralık Tatil Villaları - Beni aramadan tatilinizi planlamayın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Ay olmasa nolur ki? Farzı misal ay kayboldu gitti, yörüngeden cıktı veyahut tamamen parçalandı bunun ne gibi etkileri olabilir ki dünyaya?


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

    Ay olmasa nolur ki? Farzı misal ay kayboldu gitti, yörüngeden cıktı veyahut tamamen parçalandı bunun ne gibi etkileri olabilir ki dünyaya?

    Bknz : Lise 3 Coğrafya dersi ;

    http://www.youtube.com/watch?v=kA-D7aRVusE

     


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

    Ay olmasa nolur ki? Farzı misal ay kayboldu gitti, yörüngeden cıktı veyahut tamamen parçalandı bunun ne gibi etkileri olabilir ki dünyaya?

    hocam aydaki en ufak bir degisim butun dunyanin dengesini bozar, donu hizini dahi etkileyebilir. en basitinden aydaki en ufak bir degisim ozellikle bayanlari cok fazla etkiliyor. bayanlarin regl donemi tamamen ay'a bagli. ay tutulmalarinda bayanlar genelde cok huzursuz olurlar. yine rgl donemindeki gecikme ve erken gele olayi da ayin hareketlerien baglidir.


    Shaban Interactive Pro.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    En Güçlü Nükleer Bombayı Ay'a Atarsak Ne Olur?

    [Alıntı]

    ....

    Günümüzde yapılan uç tahminlere göre Ay yüzeyine çıplak gözle görülebilir bir oyuk açabilmek için milyarlarca megatonluk, Ay’ı Dünya’nın yörüngesinden çıkarabilmek içinse trilyonlarca megatonluk bir güç geremektedir.

    Buna kıykatiyen Dünya üzerinde şimdiye kadar patlatılmış en güçlü nükleer bomba olan 27 tonluk Çar bombası yalnızca 50 megatonluk bir enerji açığa çıkarmıştır.

    Aslında Çar bombasının ilk başlarda 100 megatonluk olması istenmiş yalnız olası nükleer tehlikelerden ve bombayı bırakan uçağın kaçamaması olasılığınden kaynaklı bombanın gücü 50 megatona düşürülmüştü. Bu enerji 2. Dünya savaşında kullanılan tüm patlayıcıların aşağı yukarı 10 katı gücündedir. Bunun yanısıra Dünya’daki tüm nükleer silahların oluşturabileceği toplam enerjinin 10.000 megatondan az olduğu düşünülmektedir. Yani sonuçta insanoğlunun Ay yüzeyine Dünya’dan çıplak gözle görülebilir bir oyuk açabilecek ya da Ay’ı yörüngesinden çıkarabilecek bir gücü netlikle yoktur.

    Geçmişte NASA esasen Ay’ı bombalamıştı, ama bu yalnızca su arama çalışmalarının bir parçasıydı. Ama Ay esasen insanoğlunun herhangi bir etkisi olmadan her yıl Dünya’dan aşağı yukarı olarak 3,8 cm uzaklaşmakta ve bu nedenden dolayı günler her 100 senede 1,4 milisaniye uzamaktadır.

    Ay Olmasaydı: Dünya’ya dev meteorların çarpasını engel olan ve bu yüzden yüzeyinde büyük kraterler bulunan Ay şayet anında kaybolsaydı Dünya savunmasız kalır ve Ay ile Dünya arasındaki kütleçekimsel bağ tamamıyla ortadan kalkacağı için okyanuslardaki gelgitler büyük oranda kaybolurdu. Bunun neticesinde doğal yaşam ortamları değişen çoğu su canlısının nesilleri tükenir ve ilaveten geceleri Ay ışığından faydalanarak yönlerini belirleme eden ya da yaşayan diğer hayvanlar da etkilenirlerdi.

    Daha sonraları ise Ay ile Dünya’yı kendi yörüngelerinde sabitleyen kütleçekimsel bağın yokluğu Dünya’nın Güneş etrafında oval bir yörünge çizmesine neden olurdu. Bu da günlerin 6 ile 8 saat arasında olabileceği Dünya’da çok ciddi iklim değişikliklerine yol açar ve neredeyse Dünya üzerindeki bütün canlılık yaşamını yitirirdi.

    Florenzi tarafından 19/Mar/14 13:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Merkezcil ivme muhabbeti. Ve kutleler arasi cekim kuvveti.  Dunyanin kutlesini ayin kutlesini degistrrek yapabilirsiniz ama her defasinda yeni bir yorungeye oturur. Dünyanin kendi etrafindaki donusunu cok yuksek seviyelere cikartirsak ayi dunyaya carptirabiliriz. Yada dunyayi durdurursaniz ay da yorungenden uzaklasir. Ama oyle bombayla silahla yapamazsiniz. 


    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detCode
    detCode's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Kasım/2012
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

    Merkezcil ivme muhabbeti. Ve kutleler arasi cekim kuvveti.  Dunyanin kutlesini ayin kutlesini degistrrek yapabilirsiniz ama her defasinda yeni bir yorungeye oturur. Dünyanin kendi etrafindaki donusunu cok yuksek seviyelere cikartirsak ayi dunyaya carptirabiliriz. Yada dunyayi durdurursaniz ay da yorungenden uzaklasir. Ama oyle bombayla silahla yapamazsiniz. 

    dünyanın kütlesini, ayın kütlesini değiştirmek dediğin kısım zaten herhangi bir şekilde hasar verip parça koparmaktır. bunuda ileri bomba teknolojileri ile yapabilirsin. dünyayı durdurmak bomba yapmaktan dahamı kolay ?


    Who is detCode?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Şahane saçmalanmış. Yok ay en ufacık değişse minicik yakınlaşsa minicik uzaklaşsa bi santim oynasa şöyle olur böyle olur.

    Ay zaten eliptik yörüngede, apogee ile perigee arasında 50.000 km var lan. ELLİ BİN bak. 27 günde bir kıyamet kopması lazım.

     

    http://www.calendrier-lunaire.fr/uploads/images/Anglais/UNDERSTANDING/moon-earth-distance.jpg

     

    Konuda sorulan asıl soruya gelince. Yörüngesini şu haliyle değiştirmek mümkün değil. Oynatırsın yine gelir. Patlatır üçe bölersin, ayrı konu.

    Kadınların regl dönemi denmiş. Yok öyle bir şey kız arkadaşın seni kandırmış hocam.

    izzmarit tarafından 19/Mar/14 14:33 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    -bilir birleşik, mi ayrı yazılır.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2008
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

    su aki teknolojiyle yorungeden cikarma mumkun. nukleet silahlarla cok buyu kzararlar verilebilir. ay kutlesinden kaybedecegi icin de yorungesi degisecektir. tabiki de donemye devame decektir ama degisik acilarla donecektir ki bu da duya icin felaket olur.  ayrica birakin ayi dunyada oakdar patlama yapsalar ayni anda dunyayi bile mahvedebilirler.

    Yanlış biliyorsun hocam hiçbir zarar verilemez. Amerika zamanında Ay'a atom bombası atmak isteyip dünyanın ileri gelen bilim adamlarına danıştı. Sonuç: Amerika'nın Ay'a atacağı atom bombasının dünya'dan bile görünemeyeciğini kanıtlayınca amerika bu arzusundan vazgeçti. 

    O zaman amerika ile sovyetler arasında soğuk savaş vardı ve en büyük kozları uzay alanında ki çalışmalarıydı. Bu yüzden amerika uzaya atom bombası atıp dünya'ya göz dağı vermek istedi.

    Proje ismi A-119, Nasa'nın geliştirdiği bir projedir.

     


    Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
Toplam Hit: 7588 Toplam Mesaj: 63