folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T

Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek

Arkadaşlar işi daha çok çekirdek işine vermişsiniz.İşlemci aslında en önemli hususu olan işlemcinin mimarisidir.Şu durumda işlemci konusunda en iyi işlemcilere İntel sahip.Donanımhaber'Deki okuduğum AMD ile ilgili bir haberde AMD'nin üst düzey yöneticisi şu şekilde demişti.Amd genellikle F/P ürünleri peşinde şuan için üst sınıf işlemciler için bir şey söylemek çok erken.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

söyleyebilceğim tek bir şey var. ben intelde kullandım zamanında amd de. şuanda amd kullanıyorum. sempron 1.8 ghz. size samimiyetle söylüyorum. intelin core2duo larıyla alamadığım performansı alıyorum makineden. ram anakart hdd ekran kartı falanı filanı aynı olan iki makina. biri benim sempronlu diğeri core2duo. gel gör ki Cod oynuyoruz bu iki makina ile. ikiside yeni formatlanmış, internet bağlantısı yok. herşey tertemiz. sadece cod 5 kurulu. ayarları iki makinede de ayhı getiriyoruz. sonuç ortada. ben daha rahat oynadım oyunu. arkadaş isyan etti. o kadar para verdim rezil oldum paramla diye. taraf tutan sitelerin yaptığı benchlerle işim olmaz. test sonuçlarına bakmadım bile. zamanında bende bir test paylaşmıştım burda. o testi bul. i7 vs phenom x6 arada fiyat farkı ebesinin nikahı kadardı. ama sonuç ortadaydı bi çok bench de verdi eline amd. buna ne diyceksin. i5 e ne olduda amd yi geçti. i7 zar zor geçerken ?

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

5 yıldır AMD'yi kullanıyorum hiç dğeiştirmedim 5 yıllık işlemciyle yapamadığım şey yok :D AMD 4ever :D

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Yıl 2011 ve hala amd işlemcileri aptal test programlarının sonuçlarına bakarak değerlendirek insanlar var.. 

lütfen amdyi test etmek için bi elinize intel kıyasını diğer elinize amd kıyasını alın ve bilgisayara takın istediğiniz işlemi yapın. farkı anlayacaksınız. ısınma problemi deyip duruyorsunuz afedrsin athlon 64 serisinde mi kaldın ? eskiden işlemci patlıyordu tamam şimdi ısınsa da bi sorun yaratıyormu? yok daha ne sıcaklığından bajhsediyorsun?  Her testin sonucunda amd farkla eziliyo olabilir peki bu kadar amd kullanıcısı salakmı? neden bunlar gidip amd üstüne amd alıyo? sen araştırmanı yap amdnin athlon x2 serisini ve daha üstünü kullanıpta sonradan kendi isteğiyle intele geçen kaç kişi var ve aynı şeyin tersini yap inteli kullanıpta amdye geçen kaç kişi var. sadece bunu araştır. o kadar insan salak olamaz. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek

bu phenom dan otele aldık çok manyak bişey olduğunu söleyim:)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

@BosphorusPasha

kinaye yaptın sanırım.o postun komple şaka olmasını temenni ediyorum :D

@anarsist_manyaq

phenom x6 , intel i7 nin eline mi verdin bench testlerinde :| şu anda piyasadaki en iyi işlemci tartışmasız i7'dir.fiyatı pahalıdır yada azdır beni ilgilendirmez performans olarak konuşuyorsak aynı kulvarlardaki intel işlemciler amdnin eline verir

@cinema4d

cinema sen grafik üzerine uygulamalar yaptıgın için memnun kalman dogal.amd nin grafik,oyun vs amaçla kullanıldııgnda intele karşı olan üstünlüğü gerçek özellikle son dönem harici çıkan işlemcilerde.

@oldwolf

konuyu açman iyi olmuş fakat sonu olmayan bir konu :D herkes kullandıgı,memnun kaldığı işlemci markasını savunucak halbuki benchler buyüzden yapılan testlerdir ve bukonudada açıkca görülüyor  ama benchlere bakan yok yada bi markanın geçtiği testte o taraflı bench diyip kendi markasının taraflı benchini falan öne sürebilir vs.

bana kalırsa intel daha iyisini yapana kadar yine en iyisi intel :D 

amd cilerin tek savunma noktası "fiyat/performans" olarak düşünüyorum.amd nin genel politikası çünkü hep böyle oldu (şu aşamada)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

Hocam   kesinlikle   İ5 2500K  diyorum    tek sıkıttı  1155 destekli P serisi bi anakart

bu işlemci  hiç bir extra donanım gerektirmeden  5.7 Ghz ye çıkabiliyor :)  fiyat olarakta çok uygun

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

@BosphorusPasha

kinaye yaptın sanırım.o postun komple şaka olmasını temenni ediyorum :D

@anarsist_manyaq

phenom x6 , intel i7 nin eline mi verdin bench testlerinde :| şu anda piyasadaki en iyi işlemci tartışmasız i7'dir.fiyatı pahalıdır yada azdır beni ilgilendirmez performans olarak konuşuyorsak aynı kulvarlardaki intel işlemciler amdnin eline verir

@cinema4d

cinema sen grafik üzerine uygulamalar yaptıgın için memnun kalman dogal.amd nin grafik,oyun vs amaçla kullanıldııgnda intele karşı olan üstünlüğü gerçek özellikle son dönem harici çıkan işlemcilerde.

@oldwolf

konuyu açman iyi olmuş fakat sonu olmayan bir konu :D herkes kullandıgı,memnun kaldığı işlemci markasını savunucak halbuki benchler buyüzden yapılan testlerdir ve bukonudada açıkca görülüyor  ama benchlere bakan yok yada bi markanın geçtiği testte o taraflı bench diyip kendi markasının taraflı benchini falan öne sürebilir vs.

bana kalırsa intel daha iyisini yapana kadar yine en iyisi intel :D 

amd cilerin tek savunma noktası "fiyat/performans" olarak düşünüyorum.amd nin genel politikası çünkü hep böyle oldu (şu aşamada)

-----------------------------,

hayır hocam şaka falan değil. eline x2 ve üstü bi işlemci al kullan kıyasla sonrada bench lere bak anlarsın beni. ben bu benchlere inanmıyorum. amdnin kalitesini sadece kullanınca anlayabiliyorsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    yıllar yılı hep konusu oldu amd mi intel mi bilim dünyası ikiye bölündü fakat Adam hayatında intel kullanmamış amd daha iyi diyebiliyo veya nvidia kullanmamış ati yi savunuyo Ne yapmak istedigine baglı sen kuru lastiklerle yagmurlu havada rahat bi sürüş yapamazsın intel kullanıcısıyım gayette memnunum amd ye değişmem ki zaten 6 çekirdekte intel çok üstün amd den :|

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    Fanatikler dedim fanatizm dedim aynen de gözlemliyorum. Benchmarklar yalan falan deniliyor hocam burada. Ben zaten AMD'yi savunanlarla kesinlikle bir tartışma içerisine girmeyi falan planlamadım planlamıyorum da, karşıma çıktı aklıma geldi açtım konuyu insanlar görsün öğrensin bilinçlensin diye ama bunu da inanmıyorum diyerek yalanlayabiliyorlar. İşin içine inanç girerse, bir şeye kanıt göstermeksizin doğrudur öyledir deme faslına başlanırsa ben de benchmark testlerinin doğruluğuna, ve hatta evde buzdolabında bulunan günlük olağan malzemelerle 8.33 GHz'lik 64 çekirdekli işlemci yapılabileceğine ancak bu teknolojinin bizden gizlendiğine inanıyorum. Haydi herkese bol şans.

Metallica Rules
Toplam Hit: 10099 Toplam Mesaj: 53