Intel İ5-760 Vs AMD Phenom II X6 1100T
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------
Fanatikler dedim fanatizm dedim aynen de gözlemliyorum. Benchmarklar yalan falan deniliyor hocam burada. Ben zaten AMD'yi savunanlarla kesinlikle bir tartışma içerisine girmeyi falan planlamadım planlamıyorum da, karşıma çıktı aklıma geldi açtım konuyu insanlar görsün öğrensin bilinçlensin diye ama bunu da inanmıyorum diyerek yalanlayabiliyorlar. İşin içine inanç girerse, bir şeye kanıt göstermeksizin doğrudur öyledir deme faslına başlanırsa ben de benchmark testlerinin doğruluğuna, ve hatta evde buzdolabında bulunan günlük olağan malzemelerle 8.33 GHz'lik 64 çekirdekli işlemci yapılabileceğine ancak bu teknolojinin bizden gizlendiğine inanıyorum. Haydi herkese bol şans.
-----------------------------hoca işin fanatikliği değilde kullan kesimin yaptığı bağrına basma yorumlarından dolayı fanatizim olarak algılıyorsun. Sen inanmayabilirsin, bu kişiseldir.
İncelemeden, yerinde görmeden birşey söyleyemezsin. ha bak biz kullanıcılara sunmuşsun incelenmişi, amd' severlerden de yorum aldın intelcilerdende.
kıyasıya rekabettir bu.Bak burayı Büyük fontlarla yazıyorum, Tartışmaya açık bir konu olamaz bile dahi AMD' EĞER İŞLEMCİ & GPU PAZARINDA BULUNMASA
İNTEL VE NVİDİA KULLANICIYI SÖMÜRÜR.ondansora başlarsın i7'leri 2.5 3'ten i5'leri 800 1 Milyar civarından almaya. Az markalar hakkında yaparken sadece özelliklere bakmayın (.)
sizlere ne vaad ettiği kullanıcıya hangi segmentlerde özellikler sunarsa sunsun, iki farklı işlemcinin benzer performanslı ürünlerini inceleyin.
saygılar.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
FCN bunu yazdı:
@BosphorusPasha
kinaye yaptın sanırım.o postun komple şaka olmasını temenni ediyorum :D
@anarsist_manyaq
phenom x6 , intel i7 nin eline mi verdin bench testlerinde :| şu anda piyasadaki en iyi işlemci tartışmasız i7'dir.fiyatı pahalıdır yada azdır beni ilgilendirmez performans olarak konuşuyorsak aynı kulvarlardaki intel işlemciler amdnin eline verir
@cinema4dcinema sen grafik üzerine uygulamalar yaptıgın için memnun kalman dogal.amd nin grafik,oyun vs amaçla kullanıldııgnda intele karşı olan üstünlüğü gerçek özellikle son dönem harici çıkan işlemcilerde.
@oldwolf
konuyu açman iyi olmuş fakat sonu olmayan bir konu :D herkes kullandıgı,memnun kaldığı işlemci markasını savunucak halbuki benchler buyüzden yapılan testlerdir ve bukonudada açıkca görülüyor ama benchlere bakan yok yada bi markanın geçtiği testte o taraflı bench diyip kendi markasının taraflı benchini falan öne sürebilir vs.
bana kalırsa intel daha iyisini yapana kadar yine en iyisi intel :D
amd cilerin tek savunma noktası "fiyat/performans" olarak düşünüyorum.amd nin genel politikası çünkü hep böyle oldu (şu aşamada)
-----------------------------,hayır hocam şaka falan değil. eline x2 ve üstü bi işlemci al kullan kıyasla sonrada bench lere bak anlarsın beni. ben bu benchlere inanmıyorum. amdnin kalitesini sadece kullanınca anlayabiliyorsun.
-----------------------------" ısınma problemi deyip duruyorsunuz afedrsin athlon 64 serisinde mi kaldın ? eskiden işlemci patlıyordu tamam şimdi ısınsa da bi sorun yaratıyormu? yok daha ne sıcaklığından bajhsediyorsun?"
insanlar zaten boşuna sogutma sistemlerine para yatırıyo,boşuna pc ye fan takıoruz,boşuna su sogutma falan kullanıyoruz. ısınsa nolcak ki pehh ne performans kaybı oluo ısınınca ne biişi hele laptoplardaki amd işlemciler püfür püfür
-
sonuç basit hoca fanatiklik olarak algılıyorsan algıla
AMD VE ATI NIN 1 TL BAŞINA VERDİĞİ PERFORMANS
INTEL VE NVIDIA NIN 1 TL BAŞINA VERDİĞİ PERFORMANSTAN FAZLADIR
Yani paranızın değerini bilin. 1 milyarlık işlemci alcam diyene intel kapıları açıktır. biz bir işlemci bir ram almadan önce 10 gün kontrol ederiz
performans testlerine bakarız öyle alırız intel sahibi basar parayi alır olay budur ben aynı fiyat 2 işlemciyi kıyaslarım.
-
Photoshop ile aynı fotoğrafa aynı filtreyi 2 bilgisayar ile aynı anda başlattım. Test sonuçlarına bakarsak amd'nin daha kısa sürede yapması gerekirdi ama intel amd'nin eline verdi. Baktığım test sonuçları da photoshop ile yapılmıştı.
-
DarkSkull bunu yazdı:
Photoshop ile aynı fotoğrafa aynı filtreyi 2 bilgisayar ile aynı anda başlattım. Test sonuçlarına bakarsak amd'nin daha kısa sürede yapması gerekirdi ama intel amd'nin eline verdi. Baktığım test sonuçları da photoshop ile yapılmıştı.
-----------------------------sisteminin özelliklerini düş. bi bakalım neden eline vermiş hocam (:
-
Sistemler hemen hemen aynıydı. Birinde 512 MB 333 Mhz ram birinde 2 gb 1333 Mhz ram olsa tamam ondan kaynaklandı diyeceğim. Sistem özellikleri birbirine çok yakındı. Sistemden olsa bile amd testte daha iyiydi aynı anda bitse yine tamam diyeceğim. Epey fark vardı arada.
-
DarkSkull bunu yazdı:
Sistemler hemen hemen aynıydı. Birinde 512 MB 333 Mhz ram birinde 2 gb 1333 Mhz ram olsa tamam ondan kaynaklandı diyeceğim. Sistem özellikleri birbirine çok yakındı. Sistemden olsa bile amd testte daha iyiydi aynı anda bitse yine tamam diyeceğim. Epey fark vardı arada.
-----------------------------hocam tabiki normal bu durum. Sistem toparlarken parcaların birbiriyle uyumlu olması lazım. ki illaki dikkat ediyorsundur bu hususa. Güzel tespit.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------hocam tabiki normal bu durum. Sistem toparlarken parcaların birbiriyle uyumlu olması lazım. ki illaki dikkat ediyorsundur bu hususa. Güzel tespit.
-----------------------------Makineleri ben toplamadım dükkanda ben yokken almışlar. p4 3.0 kullanıyordum amd makine elime geçince testlere bakayım dedim. Testlerdeki gibi daha iyi sonuç verseydi onu kullanacaktım. Hatta şimdi aklıma geldi p4 makinenin anakartı agp amd'ninki pci express. Zaten Photoshop cs3'ü ekran kartının etkileyeceğini sanmıyorum ama amd makinenin anakartı daha yeni nesil.
-
FCN bunu yazdı:
BosphorusPasha bunu yazdı:
FCN bunu yazdı:
@BosphorusPasha
kinaye yaptın sanırım.o postun komple şaka olmasını temenni ediyorum :D
@anarsist_manyaq
phenom x6 , intel i7 nin eline mi verdin bench testlerinde :| şu anda piyasadaki en iyi işlemci tartışmasız i7'dir.fiyatı pahalıdır yada azdır beni ilgilendirmez performans olarak konuşuyorsak aynı kulvarlardaki intel işlemciler amdnin eline verir
@cinema4dcinema sen grafik üzerine uygulamalar yaptıgın için memnun kalman dogal.amd nin grafik,oyun vs amaçla kullanıldııgnda intele karşı olan üstünlüğü gerçek özellikle son dönem harici çıkan işlemcilerde.
@oldwolf
konuyu açman iyi olmuş fakat sonu olmayan bir konu :D herkes kullandıgı,memnun kaldığı işlemci markasını savunucak halbuki benchler buyüzden yapılan testlerdir ve bukonudada açıkca görülüyor ama benchlere bakan yok yada bi markanın geçtiği testte o taraflı bench diyip kendi markasının taraflı benchini falan öne sürebilir vs.
bana kalırsa intel daha iyisini yapana kadar yine en iyisi intel :D
amd cilerin tek savunma noktası "fiyat/performans" olarak düşünüyorum.amd nin genel politikası çünkü hep böyle oldu (şu aşamada)
-----------------------------,hayır hocam şaka falan değil. eline x2 ve üstü bi işlemci al kullan kıyasla sonrada bench lere bak anlarsın beni. ben bu benchlere inanmıyorum. amdnin kalitesini sadece kullanınca anlayabiliyorsun.
-----------------------------" ısınma problemi deyip duruyorsunuz afedrsin athlon 64 serisinde mi kaldın ? eskiden işlemci patlıyordu tamam şimdi ısınsa da bi sorun yaratıyormu? yok daha ne sıcaklığından bajhsediyorsun?"
insanlar zaten boşuna sogutma sistemlerine para yatırıyo,boşuna pc ye fan takıoruz,boşuna su sogutma falan kullanıyoruz. ısınsa nolcak ki pehh ne performans kaybı oluo ısınınca ne biişi hele laptoplardaki amd işlemciler püfür püfür
-----------------------------hey allahım.. amdnin çalışma sıcaklığında performans düşüşü yaşıyormusun sen aga? soğutma sistemlerine oc yapıldığı için sistem bok yoluna gitmesin diye para harcanıyo. bu sıcaklıklar amdnin kendi çalışma sıcaklıkları. oc yapmadığın sürece ısındığı kadar ısınsın yanmadıktan patlamadıktan sonera performans düşmedikten sonra sanane sıcaklıktan? laptop işi farklı laptoplarda amd zaten pek kullanılmaz onun plastik aksamına zarar verebilir ben burda etrafa verdiği zarardan bahsetmiyorum kendisine verdiği zarardan bahsediyorum. ve ısınma problemide uzun süre önce çözüldü, en son ne zaman amd sistemin sıcaklığına baktın?
4800+ x2 var şu an elimde
30 derece ve işlemci fanı ile 1 adet kasa fanı var başkada bişey yok. kasanın içinde 2 harddisk ekran kartı var microatx minik kasa. bunda 30 derece sence fazlamı?
-
DarkSkull bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------Makineleri ben toplamadım dükkanda ben yokken almışlar. p4 3.0 kullanıyordum amd makine elime geçince testlere bakayım dedim. Testlerdeki gibi daha iyi sonuç verseydi onu kullanacaktım. Hatta şimdi aklıma geldi p4 makinenin anakartı agp amd'ninki pci express. Zaten Photoshop cs3'ü ekran kartının etkileyeceğini sanmıyorum ama amd makinenin anakartı daha yeni nesil.
-----------------------------hocam etkilemez mi :| ekran kartı... Bırak ps' yi sistem acılışından tut win menülerini gezerken bile gözle görülür belli oluyor kendimden anlatayım ;
9800 GT'den önce 7300 LE vardı elimde. O arıza yaptı mecburen ekran kartı almak zorudnaydım GT önceliğimdi aldım.
7300'te ilk windows 7 deneyimimi bu kartta yaptım, sistem acılışını pek etkilemesede masaüstünü gösterirken ki hızı açıkça belliydi. Kart arıza yaptıktan sora
vga'dan takılmaya başladım, masaüstünün ağır gelişide belli oldu.
GT'de kendi makinam süpersonic bir şekilde calışıyordu. PS' ve misal arayüzü zengin programları catır catır işlemcininde gücüyle beni yarı yolda bırakmıyordu.
Grafik ve oyunda amd'nin avantajı her zaman yüksektir. Bu yorumu her yerde illaki görmüşündür. kullansan uzun süreli iyi anlarsın bu yorumu.
yeni nesil dediğinde söyle, Eğer üzerindeki parcalarda bi sapıtma varsa yani uyumsuzluk illaki baş sebepleridir bunada HDD'nin okuma hızıda dahildir.
Herşeyi tabiki işlemciye bağlanamaz aynı şekilde ekran kartınada. Sadece donanımların birbirleriyle calışma şeklinin uyumlu olması lazım.
şunuda yazmadan geçmeyeyim. Nvidia chipsetli anakartta amd' işlemcilerden yüksek performans almışımdır her zaman, bilmiyorum bu bana özel birşey değildir.
kullanan arkadaşlarımız varsa olumlu olumsuz yorum düşebilir.