İnternet Cafecinin Ne İşi Var Web Tasarım İle !
-
evet arkadşım güzel bi konu
xxx internet kafe
bilgisayar bakım onarım teknik servis, format, güvenlik sistemi,cep telefonu tamiri formatlanır.film cd si kiralanır,köpek maması ve şofben ve halı temizliği 7/24 teknik servis
tabela yada camda yazan format atılır kısmını okudugum zaman işin boyutunu tahmin edebiliyorum.
hocam o tabelada şöyle yazması gerekiyor
''xxx internet kafe'' güzel ve ferah bi mekanda internet, en hızlı internet ve nezih bi ortam v.s..bence böyle olsa biraz daha sağlıklı olur
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------evet arkadşım güzel bi konu
xxx internet kafe
bilgisayar bakım onarım teknik servis, format, güvenlik sistemi,cep telefonu tamiri formatlanır.film cd si kiralanır,köpek maması ve şofben ve halı temizliği 7/24 teknik servis
tabela yada camda yazan format atılır kısmını okudugum zaman işin boyutunu tahmin edebiliyorum.
hocam o tabelada şöyle yazması gerekiyor
''xxx internet kafe'' güzel ve ferah bi mekanda internet, en hızlı internet ve nezih bi ortam v.s..bence böyle olsa biraz daha sağlıklı olur
-----------------------------Aynen öle.Ama bizim insanımız ne çabuk nerden para kazanırım ne kadar cok kazanırım onun derdinde.Başkasını düşünen yok.
-
bizim insanlarımız sadece görsele önem verdiği için, bazı internetkafeciler yazıyor böyle adama üçyüz, ikiyüz ytl. ye yapıyor. bir script kurmayı editlemeyi öğrenmiş, gelene geçene editleyip veriyorlar. bende şahit oldum. yaptıkları hiçbişey yok sadece her gelene aynı şeyi yapıp gönderiyorlar.
ama bunun sebebi bizim insanımızın bilinçsizliğidir, bilmediği için sadece görsele bakıyorlar halbuki işlev olarak sağlam mı, güvenilir mi onu sorgulayamıyorlar.
ne kötü ki televizyonlarda, gazetelerde de web sitesinin ne işe yaradığı konusunda bilgilendirmeler yok. çoğunluk web sitesinin ne olduğunu bile bilmiyorlar.
-
uzaktan göründüğü gibi değil bu adamların işi gerçekten çok zor. adam akıllı para kazanan da yok çünkü her yerden darbe vuruyorlar adamlara.. herkes işini yapmalı bu en doğrusudur ama gerk valilik gerek karakol falan fistan bir sürü yasak getiriyor cafeciler de mecburen başka işleere yöneliyorlar.
işleri iyi olan bir cafe işletmecisi bu işlere yönelmez.. çünkü vakti yoktur..
web tasarım işinden iyi para kazanan birisi de cafe işletmez. çünkü bu iş zor gerçekten.. Ben bir işten güzel para kazanıyorsam beni uğraştıracak ayak bağı olacak başka bir işe yönelmem..
edit : abi ona bakılırsa bende BEKO-VESTEL ve ARÇELİK'İN bilgisayar üretmesini istemiyorum.. harbi harbi kıl oluyorum.
-
allahım zihniyete bak alan memnun satan memnun adamların neyini cekemiyomunuz hem onemli olan musteri memnuniyeti
bende zamanında cafe işlettim muşterilerin evine gidip format birçok farklı işlerini uygun ucrete yapmamızdan gayet memnun kalıyordu ki vatandasın ucuza hizmet almsı size ne gibi bi zararı var ha bu işi iyi yapan var kotu yapan var orası muaaamma
ama sonuc olarak vatan daşın işi ucuza goruluyomu goruluyo bitti...
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
belki gerçekten bu işten anlıyan cafeciler vardır ? ek iş olarak internet cafe işletiyorlardır ? bırak isteyen istediğini işi yapsın eğer kalitesini beğenmezse müşteri gider profesyonel olarak bu işten anlıyan adamlara yaptırtır zaten bu kadar basit.
-----------------------------Çok Güzel Demıssın Ama Bizimkilerde herzaman şu kötü huy vardır bükemediği eli öpmez.. herzaman olsun nie olmasın boyle olsun felan sozler kullanır buda buna örnektir ama bu kardesımın dedigi istisnalar olabılır çogul konusmamak lazım cafenın yer mevkı onemlı :))
saygılar..
-
işini iyi yapan müşterisiz kalmaz.
-
Gecen gordum 50 YTL ye Forum kurulur.
20 YTL Garantili Format atilir.
Turk bilisim sektorunun buyudugunun belirtileri :D
-
Bu işin kötü yanı webmaster sözcüğünün ucuzlaması. Tamam site yapabilir,satabilir. Satsın. Ama sağda solda her tarafta web sitesi yapılır yazdığı için sen, ben webmasterım dediğin zaman bu işlerden anlamayan çoğunluk, seninle(ki burdaki sen bi adet webmasterdır) kafedeki web sitesi yapan adamı bir tutuyor.
-
bi de şöyle bişey var.site yaptırmak isteyen adam cafe sahibinin yaptığı sitelere bakıcak ona göre yaptırıcak.zaten dandik bi tasarım oldugunu anlayınca yaptırmaması lazım. eğer yaptırıyosa da öylesi bizden uzak olsun.
babamın bi müşterisi site yaptırıcaktı. gittim yanına. ne tür bişi istiyosun flan içerik hakkında bilgi aldım.adam bana 1-2 site gösterdi.yazmak istemiyorum gerçekten küfür bile edebileceğiniz siteler.bunlar ne ya flan dedim güzel bişi yaparız felan. fiyat verdim. sen çok istiyosun dedi. böyle böyle anlatıyorum. bizim yeğende site açıyo hemde bedavaya deyince aç bakim siteyi dedim. sitemynet :|
gelde acıkla simdi adama senin yapıcagın siteyle sitemynet'in farkını.
olay buyken cafeci 1 ayda 5 sitede yapar 10 sitede yapar. ha yaptıgı senin yaptıgınla bir olur mu ? orası ayrı bi konu zaten.