İnternet Kafe Bilgisayarlarını Kısa Sürede Yeniden Kurmak İçin Ne Yapabilirim?
-
Merhabalar,
15 bilgisayarlarlı bir internet kafenin bilgisayarlarını en kısa sürede nasıl kurabilirim? Bu kafenin bütün bilgisayarlarını daha önce ben kurdum fakat çok uzun zaman aldı çünkü bütün bilgisayarları teker teker kurdum.Acaba internet kafecilerin bilgisayarları kurarken kullandıkları püf noktalar var mı?
Teşekkür ederim...
(Bilg. Özellikleri : Amd Sempron işlemci, 512 ram, saphire 1300 ekran kartı, 80 gb sabit disk)
-
RockZoneStage bunu yazdı:
-----------------------------Merhabalar,
15 bilgisayarlarlı bir internet kafenin bilgisayarlarını en kısa sürede nasıl kurabilirim? Bu kafenin bütün bilgisayarlarını daha önce ben kurdum fakat çok uzun zaman aldı çünkü bütün bilgisayarları teker teker kurdum.Acaba internet kafecilerin bilgisayarları kurarken kullandıkları püf noktalar var mı?
Teşekkür ederim...
(Bilg. Özellikleri : Amd Sempron işlemci, 512 ram, saphire 1300 ekran kartı, 80 gb sabit disk)
-----------------------------
eğer bütün pc özellikleri aynıysa bir pcye kur windows diğerlerine acronis,ya da norton ghost gibi programlarla yedegini alıp diğer pclerede aynısını kurabilirsin kısa sürede.. -
Deepfreeze vardı zaten ama bilgisayarları kuralı 1.5 sene fln oldu sanırım ve nasıl olduysa Alman.Nob ve OnLineGames gibi virüsler girmiş bilgisayarların hepsine ve çözmeye çalışırken de birkaç bilgisayarda sorun çıkardım... En iyi seçenek format atmak (biçimlendirmek) gibi göründü ve bu işlemi en kısa zamanda yapmak istiyorum...
Bir bilgisayara oyunları tamamen kursam, sonra bunu diğer bilgisayarlara Norton Ghost ile atabilir miyim? Oyunlarda bir sorun yaşar mıyım? Mesela bazı oyunlar kurulum gerektiriyor?
-
Oyunları bilemicem ama sistemi ghostla halledebilirsin.Bundan seneler evvel çömezlik yıllarımda bir cafede bende yapmıştım normalde tüm günü alacak iş 2 saatte bitmişti
-
Sistemi ghostla halledebilir miyim?... Sistem hallolursa oyunlar da olur gibime geliyor.. Her bilgisayarın adı farklı olacak fln... bunları sanırım ghostla kurduktan sonra değiştirebilirim. Daha önce ghostla internet kafe kurulumu yapan bir arkadaş çıkıp "gönül rahatlığıyla ghostla kur" dese ben de hemen başlayacağım işe.. Fikirleriniz için de teşekkür ederim.
Ayrıca şu an acronis'i de araştırıyorum...
-
arkadaşım bende int cafede calışıyorum ve bilgisayarlarını kendım kuruyorum benım calıstıgım yerde 81 makına var ve 1 gecede hepsını kuruyorum nasıl kurdugumuda anlatayım sana
once guzelce bır tane makına kuruyorsun deep freze sıne cafe programına kadar herseyını ayarlıyorsun sonra casper 4.3 diye bir program var bu program ghost almaya yane harddıskı dıger bır bılgısayarın harddıskıne oldugu gıbı aktarıyor. programın kurulumu basıt
makınayı kuruyorsun kurulum ısını bıtırdıkten sonra hangı makınaya kopyalayacaksan o makınanın harddıskını alıyorsun ve kurdugun makınaya takıyorsun sonra makınayı acıyorsun casper 4.3 denen programı calıstırıyorsun gerısı casper 4.3 un ısı sana 20-25-35-45 dk ıcınde hdd ın hepsını kopyalıyor dıger hdd ye ve elınde ıkı tane hdd var sonra ıkı makına daha alıyorsun ve kopyalıyorsun aynı sekılde bıtınce elınde 4 tane hdd oluyor kurulmus sonrada bı daha derken bunlar katlanıpgıdıyor
sonra kopyalama ısın bıtınce ıp numaralarını ve bılgısayar adlarını değiştirip deepfreezeyı etkınlestırıyorsun ve makınalar kullanıma hazır oluyor
NOT: İlk kurdugun makınayı en ıyı bıcımde kurmanı tavsıye ederım bır dıkkat edecegın husu da butun makınaların donanım ları aynı olmak zorunda yoksa olmaz ınvıdıa ekran kartına ati drıvere yuklersen sorunlar yasarsın bunun gıbı ısler yane bunlara da dıkkat et...
Kolay gelsınn yardımcı olabılmısımdır umarım taıldıgın yer olursa msn den yardımcı olurum nıckımle msn adresım aynı....
-
3-5 cd-rom ödünç al aynı anda başla.
-
çok teşekkür ederim "serioususer" . Msn adresini ekledim. eklersen birkaç sorum olabilir...
Aslında ghost'u ağ üzerinden kullanabilirsem çok güzel olacak şu an bunu araştırıyorum... Harddiskleri tak-çıkar yapmak istemiyorum... Ama ghost u ağ üzerinden kullanamazsam senin yöntemi kullanacağım ;)
-
hiç ugrasma tek tek kur daha iyi olur :)
-
xp ni eklentili xp yap otomatik kursun ne gerekiyorsa, dvd ye çek
-
bir makineye a dan z ye herşeyini kur. ghostla yedeğini al. diğer makinelerin harddisklerini sök ana makineye bağla ghost yöntemiyle harddiskten hardiske kopyala.
ikinci yol diğer bilgisayarlarda xp kurulu ise ağdan ilk yedeklediğin bilgisayarın yedeğini kopyala bu şekilde geri yükleme yapabilirsin.