İnterrail
-
Bu yaz kısmetse yapmak istiyorum. Yapan arkadaşlar varsa bikaç sorum olcak.
1)yeme içme filan dahil 22 günlk global tur ne kadar tutar?
2)kredi kartı borcu (her ay asgari yatırıyorum) yeşil pasaport almama engel mi?
-
kredi kartı muhabbetini bilmiyorum ama yeşil pasaportla amerikaya gidilmiyo muydu abi? interraille ne alakası var?
22günlük tur senin rotana, dayanıklılığına, alışverişine falan çok bakar. ama tahmini 3000 lira asgari herşeyi diye tahmin ediyorum. tabi azcık daha rahat olmak istiyosan 4bin-5bin liran olmalı bence.
ben ayrıntılı hesap ve planlama yapmıştım. para bulamayınca gidemedim. ev arkadaşım gitti. 1 aya yakın gezdi. yani sanırım burada benim kadar yakın tahmin verebilecek kişi zor çıkar.
-
hmm net 3000 mi
yeşille vizesiz gezebiliyosun hacı öyle biliyorum en azından :) -
bizde gitmek istiyorduk arkadaşlarla ama pahalı diye yattı, keyfini çıkarmak istiyorsan baya pahalı 3bin liradan başlar 4-5e çok rahat edersin ha 2 yede gidersin ama pişman olursun (zamanında çok araştırdım yorumlardan biliyorum)
-
yeşil pasaport hususi pasaporttur yeşil kartla karıştırmayın. Bu pasasportun da k.karı borcuyla hiiç alakası yok. Herkese verilmez. Sadece 1.derece memurlara ve yakınlarına veriliyo diye biliyorum. Babam çıkarttı, k.kartı borcu da vardı ama hiç soran eden olmadı. Ben de yazın çıkartıcam.
Bir de şu var yeşil pasaportla her ülkeye vizesiz gidemiyosun. İngiltere ve Amerika da bu gidemediklerine dahil. Yeşil pasaportun olsa da vize almak zorundasın
-
valla benim bildiğim normal pasaport ve schengen vizesi alıcaksın. yeşil pasaport işini bilmiyorum.
-
sanıyorum ingilterede filan geçmiyo illa vize istiyor oraya da gitmeyiz canım :D
almanya ispanya fransa italya bunlar önemli -
valla gitceksen tek önerim her yeri gez dolaş bitir sonra elinde kalan tüm parayı amsterdamda harca :D ben böyle yapmak istiyordum :D
-
yesil pasaport almak icin doktora yaptım o yüzden nasıl verirler hemen özetliyeyim,
peder ya da valide nin devlet memuru falan olması lazım 3.derecen pasaportu almak icin öncelikle...
daha sonra belgeler gerek bazı
parmak izi belgesi - emniyette alırlar (1 foto)
pasaport icin biyometrik fotoğraf - 3 adetti sanırım.. her fotocu ceker. 5 dakkalık is..
sgk-bagkur ve emekli sandıgından calismadigina dair belge.. bunların amk bu arada.hepsi imzalı sekilde..
eger stajer olarak bi yerdeysen abü,onaylat onları bürolarda yoksa emniyette sıkıntı yapıyorlar sgk'n var diye..
yeni tarihli okuduna dair okuldan belge,
nufus cüzdanı fotokopisi.
50 liralık cuzdan bedeli ziraat bankasından tc kimlik no'nla birlikte yatırıyorsun
pasaportu cıkaracagın kisinin nufus cuzdanı ve fotokopisi
yararlanacagın kisinin calistigi kurum dan alınan pasaport bilmem ne belgesi. onu onaylatman falan lazım..
bizim peder bey saglikci oldugu icin il saglik müdürlügünde bi sürü islemlere tabi tutulmustu onu bi arastır derim..
pasaport kimin adınaysa kendisinin orda olması lazım ve mufakkattname mi öyle sikimsonik bişeye imza atması gerekiyor..bu belgelerden sonra randevu falan almadan ogleden sonra 2-3 gibi il emniyet müdürlügü yeşil pasaport birimine çıkarma yapılır..
selamun aleküm hacı abiler diyip işlemler baslar,5 dakika sonra biter..
2 gün sonra yesil pasaportun elinde olur -)+
o borc engel degil. -) -
bende 30 günlüğüne gideceğim umarım,mavigözlüdevi konuya bekliyoruzzz
edit:yeşili bende alcağım bugün emliyetteydim komser yardımcısının gerekenler diye yazdığı kağıt hala duruyor;
18 yaşından büyükisen öğrenci belgesi
kimlil aslı ve fotokobisi
3 foto arka beyaz fon
sgk kaydı(emniyette sana bi kağıt hazırlayıp verecekler onunla sgk ya gideceksin)
pasaport formu (emniyetten alacan)
54 tl cüzdan bedeli
eğer peder emekli ise emekli olduğu tarihteki kadro derecesini belirten yazı(emekli olduğu kurumdan alacak),çalışıyor ise şuan ki kadro derecesini belirten yazı işte.
parmak izi(ehliyet için falan verdiysen tekrar vermene gerek yok diye internetten okudum)
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
sanıyorum ingilterede filan geçmiyo illa vize istiyor oraya da gitmeyiz canım :D
almanya ispanya fransa italya bunlar önemli
-----------------------------ingiltere için ayrı ingiltere vizesi almalısın. schengen geçmiyor maalesef.