İnterrail
-
çook teşekkürler. tecrübeli mürideler daha size çok sorular sorcam. :))
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
hmm net 3000 mi
yeşille vizesiz gezebiliyosun hacı öyle biliyorum en azından :)
-----------------------------pasaport çıkarmana gerek yok herhangi bir ülkeden şengen alsan yeterli
-
Biz on gün gezdik belcikadan baslayıp fransa ,ispanya,italya,avusturya ,çek almanya yaptık 10 günde saftımız kaydı 2-3 günde bi hostelde kalmak sart ,tren saatleri cok degisio gece dısarda kalabirsin hic olmadık yerde hızlı trenlere önceden rezervasyon istiolar , yatagın ne kadar degerli bisey oldugunu anlamak icin güzel bi uygulama :)
-
kroo bunu yazdı:
1)yeme içme filan dahil 22 günlk global tur ne kadar tutar?
-----------------------------15 günlük global passla roma da otelde kalmak dışında konaklamayı ya gece trenine ya garda uyuyarak geçirerek,
279euro bilet parası + 350 euro diğer masraflar olarak gezdm 15 şehir ben.
ama öle her gittğin yerde yemek yemedm :) market = nutella + ekmek formüldür. arada domates peynrde alırsn.. italyada 1-2 yede pizza spagetti yedk o kadar..
kişi basşı herşey dahil 650 euro tutmş oldu -
MaviGozluDev bunu yazdı:
kroo bunu yazdı:
-----------------------------15 günlük global passla roma da otelde kalmak dışında konaklamayı ya gece trenine ya garda uyuyarak geçirerek,
ama öle her gittğin yerde yemek yemedm :) market = nutella + ekmek formüldür. arada domates peynrde alırsn.. italyada 1-2 yede pizza spagetti yedk o kadar..
kişi basşı herşey dahil 650 euro tutmş oldu
oha. iyi valla, tasarrufta son noktamıdır bu?
ben de düşünüyorum da iyi bir bilgi oldu bu. kaç kişi gitmiştin?
garda uyurken sorun olur mu yoksa nöbetleşe falan mıdır? -
geçen yaz gitmek için herşeyimi hazırladım ancak italya'dan vize alamadım ailevi engeller nedeniyle. schengen vizesi için en az zorlayan ülke italya'dır gerekli belgeleri topladıktan sonra gayet rahat vize verir. onun dışında interrail bileti dışında minimum 3.000 TL gerekli hocam. her geceyi hostelde geçiremezsin tabi bazı geceler garda falan yatabilirsin. benimde pratik bilgim yok ama teorik olarak yardımcı olurum :)
-
manialith bunu yazdı:
MaviGozluDev bunu yazdı:
kroo bunu yazdı:
garda uyurken sorun olur mu yoksa nöbetleşe falan mıdır?
-----------------------------evet garda uyumak sorun mu?
-
kroo bunu yazdı:
manialith bunu yazdı:
MaviGozluDev bunu yazdı:
kroo bunu yazdı:
garda uyurken sorun olur mu yoksa nöbetleşe falan mıdır?
-----------------------------evet garda uyumak sorun mu?
-----------------------------valla biz gezmizin bi gününde otelde, 3-5 gününü trende geri kalanını gar önünde yatarak geçirdik hiçte bişey olmadı :)
zaten garda yatmıyosun, küçük şehirlerde garda yatıyosunda büyük şehirlerde garın dışına çıkarıyolar, kapının önünde yatıyosun mis gibi :)edüt: koyuyla yazılan yerlerdeki soruları görmemişim;
2 kişi gittik hocam, güya nöbetleşe uyucaktık her seferinde cayır cayır uyuduk valla sabahta kalktık :) -
heza bunu yazdı:
bende 30 günlüğüne gideceğim umarım,mavigözlüdevi konuya bekliyoruzzz
edit:yeşili bende alcağım bugün emliyetteydim komser yardımcısının gerekenler diye yazdığı kağıt hala duruyor;
18 yaşından büyükisen öğrenci belgesi
kimlil aslı ve fotokobisi
3 foto arka beyaz fon
sgk kaydı(emniyette sana bi kağıt hazırlayıp verecekler onunla sgk ya gideceksin)
pasaport formu (emniyetten alacan)
54 tl cüzdan bedeli
eğer peder emekli ise emekli olduğu tarihteki kadro derecesini belirten yazı(emekli olduğu kurumdan alacak),çalışıyor ise şuan ki kadro derecesini belirten yazı işte.
parmak izi(ehliyet için falan verdiysen tekrar vermene gerek yok diye internetten okudum)
-----------------------------ne karar verdin hocam.?!?!
-
Interrail ?