Iphone 4 Adlandıramadığım Sorun.
-
burayı yorumlayabilecek olan var mı?
Model iPhone 4S Activated Yes Telephone Technical Support Expired Repairs and Service Coverage 14.09.2013 Purchase Date 14.09.2012 Contract Until 14.09.2014 SIM lock Unlocked -
Crack34 bunu yazdı
burayı yorumlayabilecek olan var mı?
Model iPhone 4S Activated Yes Telephone Technical Support Expired Repairs and Service Coverage 14.09.2013 Purchase Date 14.09.2012 Contract Until 14.09.2014 SIM lock Unlocked 1 senelik servis ve tamir garantisi varmıs bitmis. aynı zaanda telefonla teknik destekte vermeyeceklermis garantisi dısı kaldıgı icin.
kontratın muhtemelen bir yerden kontartlı taahütle aldıgın icin o da 14.09.2014 de bitecekmis.
sim lock yokmus. yani istedigin servis saglayıcısyla telefonu kullanabilirsin.
satın aldıgın tarih 2012 14 eylül. garanti kapsamı kaldıgı tarih 2013 14 eylül.
-
Büyük ihtimalle batarya bağlantı noktasında hasar oluşmuş, ondan dolayı otomatik dfu moda alıyor cihazı. Sorun donanımsal yani yazılımsal bir olay değil. Garantisi varsa değiştirin yoksa mecburen servise verip para döküleceksin.
-
Arızalı iphone ticareti yaptığım için iyi bildiğim bir sorun.
Daha önce başıma gelmişti: http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-4-Entegre-Araniyor-167762/
Bu telefonlar yere düştüğü zaman diğer konuda belirttiğim entegre ya da çip yerinden çıkıyor. Ben bizzat telefonun içini açıp entegrenin yerinden çıktığını gördüm. En belirgin hataları sim kart takılı olmasına rağmen sürekli "aranıyor..." ya da "servis yok" yazısı göstermesidir, zira bahsi geçen entegre GSM entegresi. Güncelleme ya da JB ile giderilebilecek bir sorun değil, ben çok uğraştım en sonunda donanımla ilgili mi diye parçaladım telefonu ki öyle çıktı.
Telefonun içini açabilecek ekipmana sahipsen kendin de görebilirsin. Ben kendi telefonum için bu entegreyi Çin sitesinden getirtmiştim. Hatta çok fazla bu sorunla karşılaşıldığından 4 tane satın aldım. Entegrelerin 1 tanesini lafta tamirci bir arkadaşa götürdüm boardda yerine lehimlemesi için, parçalar çok küçük olduğu için mahvetti boarddu, çalışan telefon çalışmaz oldu.
Sen düzgün bir iphone tamircisi bulabilirsen bu sorunu kolayca halledebileceklerini düşünüyorum. Entegreyi bulamazsanız elimde mevcut, istersen gönderebilirim.
Saygılar.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı
Arızalı iphone ticareti yaptığım için iyi bildiğim bir sorun.
Daha önce başıma gelmişti: http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-4-Entegre-Araniyor-167762/
Bu telefonlar yere düştüğü zaman diğer konuda belirttiğim entegre ya da çip yerinden çıkıyor. Ben bizzat telefonun içini açıp entegrenin yerinden çıktığını gördüm. En belirgin hataları sim kart takılı olmasına rağmen sürekli "aranıyor..." ya da "servis yok" yazısı göstermesidir, zira bahsi geçen entegre GSM entegresi. Güncelleme ya da JB ile giderilebilecek bir sorun değil, ben çok uğraştım en sonunda donanımla ilgili mi diye parçaladım telefonu ki öyle çıktı.
Telefonun içini açabilecek ekipmana sahipsen kendin de görebilirsin. Ben kendi telefonum için bu entegreyi Çin sitesinden getirtmiştim. Hatta çok fazla bu sorunla karşılaşıldığından 4 tane satın aldım. Entegrelerin 1 tanesini lafta tamirci bir arkadaşa götürdüm boardda yerine lehimlemesi için, parçalar çok küçük olduğu için mahvetti boarddu, çalışan telefon çalışmaz oldu.
Sen düzgün bir iphone tamircisi bulabilirsen bu sorunu kolayca halledebileceklerini düşünüyorum. Entegreyi bulamazsanız elimde mevcut, istersen gönderebilirim.
Saygılar.
Sorunu netlestirdim sanırım; Bostancıda ve caddede 5 6 servise gittim. telefonu dfu moda alıp herseyi sifirliyoruz telefon açılıyor. Dil ve ülke secimi yapiyorum ve tekrar iTunes e bağlamamı istiyor. Tuşlar kilitliyken home tusuna basinca tuş kilidini acmak icin surukledigimiz şeyin üzerinde yuvarlak icinde i harfi var ona basınca konusma balonuna benzer mavi bir kutu açılıyor normalde orada imei numarası vs. Yazması gerekiyormuş fakat yazmıyor. genelde söyledikleri board üzerinde bir cip varmış o cip hasar almış ve telefon imei numarasını kaybetmiş bu yüzden aktif edemiyormusum. yuzde 50 ihtimal veriyorlar ya hasar vermeden değiştirilir kullanılır telefon ya da orasi hassas bi yer hasar alırsa telefon kullanılmaz. Bi yer hic yapılamayacagini söyledi bi yerde pil ile alakalı olabileceğini söyledi. Genpa teknik servise Kadıköy'e dun bıraktim bugün yapılamıyor diye mesaj attılar. ne yapabiliriz bi fikir varmi?
-
hocam garantisi yok mu ? Yapamıyorlarsa yenisini versinler ya
-
KaRaKuLe bunu yazdı
hocam garantisi yok mu ? Yapamıyorlarsa yenisini versinler ya
Brightstar garantisi varmış Şubat'ta bitmiş. Genpa garantisi yok yani
-
saint_of_rock bunu yazdı
Sorunu netlestirdim sanırım; Bostancıda ve caddede 5 6 servise gittim. telefonu dfu moda alıp herseyi sifirliyoruz telefon açılıyor. Dil ve ülke secimi yapiyorum ve tekrar iTunes e bağlamamı istiyor. Tuşlar kilitliyken home tusuna basinca tuş kilidini acmak icin surukledigimiz şeyin üzerinde yuvarlak icinde i harfi var ona basınca konusma balonuna benzer mavi bir kutu açılıyor normalde orada imei numarası vs. Yazması gerekiyormuş fakat yazmıyor. genelde söyledikleri board üzerinde bir cip varmış o cip hasar almış ve telefon imei numarasını kaybetmiş bu yüzden aktif edemiyormusum. yuzde 50 ihtimal veriyorlar ya hasar vermeden değiştirilir kullanılır telefon ya da orasi hassas bi yer hasar alırsa telefon kullanılmaz. Bi yer hic yapılamayacagini söyledi bi yerde pil ile alakalı olabileceğini söyledi. Genpa teknik servise Kadıköy'e dun bıraktim bugün yapılamıyor diye mesaj attılar. ne yapabiliriz bi fikir varmi?
Çipin hasar aldığı falan yok, çok eminim yerinden çıkıyor. Alıp sattığım 4-5 telefonda aynı olayla karşılaştım. Hiç yapılamıyacak diye bir şey de yok, sadece tamircilerde onarımı yapabilecek ekipman mevcut değil.
http://www.youtube.com/watch?v=VTAU647jzzk
Çoğu laptop tamircisinde kullanılan çip lehimleme olayı gösteriliyor videoda. Bunun çok küçük boyutlarda olanını iphone için olanını yapamıyorlar işte, telefona komple hasar veriyorlar. Genpa bile yapamıyorsa çok yazık gerçekten.
Bir video daha vardı, direk bu sorunu olan çipi değiştiriyordu adam ama bulamadım. O videoda da adam elini sürmüyor çipe ya da telefona, tamamen bilgisayardan robot kollarla ve kamera yardımıyla değiştiriyor. Böylece işin ne kadar incelikli olduğunu anlayabiliyorsun.
Sana önerim ekranı arızalanmış ya da başka bir ciddi sorunu olmayan iphone alıp, seninki ile anakartlarını değiştirmek olur. Böyle yaparak 2 sorunlu telefondan bir tanesini çalışır duruma getirebilirsin.
Kolay gelsin.
-
Sözü geçen videoyu da buldum:
http://www.youtube.com/watch?v=KdbmUJi5Hfo
Ne kadar ince iş olduğunu görebilirsiniz.
-
bak kesinlikle ve kesinlikle bu tür şeylere inanma.
öncelikle biuyeolamadim a katiliyorum.
İzmirde gerçekten bu işi iyi bilen bir telefoncu var. beni tanımazsın belki ama ben kendisine kefil olurum.
vakti zamanında beraber az iphone yapmadık ve sonra kendini gerçekten çok iyi derecede geliştirdi.
kendisine bir danış derim zira başıma geleni anlatayım.
cihaz sabah kalktım kapalı alla alla dedim.
takıyorum şarj almıyor. restore yemiyor hata veriyor.
tam restore bitiyor tık yine hata.
neyse gittim abi kolay gelsin böyle böyle dedim.
açtı ve hatayı direk söyledi.
ekran sensörü arızalanmış hani bu yüzden cihaz sürekli kendini resetliyor.
ekran sensörü vs.vs.vs... bunlar hep bir panelde olur.
istersen kendisiyle görüşmeni sağlarım.
yani iphone lar öyle kafasına göre imei sıfırlamaz vs.vs.vs.... muhtemelen board üzerinde bir chip yerinden çıkmış ya da arızalanmıştır.