Iphone 4 Adlandıramadığım Sorun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Crack34
    Crack34's avatar
    Erkek

burayı yorumlayabilecek olan var mı?

Model   iPhone 4S  
     Activated   Yes  
     Telephone Technical Support   Expired  
     Repairs and Service Coverage   14.09.2013  
     Purchase Date   14.09.2012  
     Contract Until   14.09.2014  
     SIM lock   Unlocked  

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Crack34 bunu yazdı

burayı yorumlayabilecek olan var mı?

Model   iPhone 4S  
     Activated   Yes  
     Telephone Technical Support   Expired  
     Repairs and Service Coverage   14.09.2013  
     Purchase Date   14.09.2012  
     Contract Until   14.09.2014  
     SIM lock   Unlocked  

1 senelik servis ve tamir garantisi varmıs bitmis. aynı zaanda telefonla teknik destekte vermeyeceklermis garantisi dısı kaldıgı icin.

kontratın muhtemelen bir yerden kontartlı taahütle aldıgın icin o da 14.09.2014 de bitecekmis.

sim lock yokmus. yani istedigin servis saglayıcısyla telefonu kullanabilirsin.

satın aldıgın tarih 2012 14 eylül. garanti kapsamı kaldıgı tarih 2013 14 eylül.

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Büyük ihtimalle batarya bağlantı noktasında hasar oluşmuş, ondan dolayı otomatik dfu moda alıyor cihazı. Sorun donanımsal yani yazılımsal bir olay değil. Garantisi varsa değiştirin yoksa mecburen servise verip para döküleceksin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Arızalı iphone ticareti yaptığım için iyi bildiğim bir sorun.

Daha önce başıma gelmişti: http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-4-Entegre-Araniyor-167762/

Bu telefonlar yere düştüğü zaman diğer konuda belirttiğim entegre ya da çip yerinden çıkıyor. Ben bizzat telefonun içini açıp entegrenin yerinden çıktığını gördüm. En belirgin hataları sim kart takılı olmasına rağmen sürekli "aranıyor..." ya da "servis yok" yazısı göstermesidir, zira bahsi geçen entegre GSM entegresi. Güncelleme ya da JB ile giderilebilecek bir sorun değil, ben çok uğraştım en sonunda donanımla ilgili mi diye parçaladım telefonu ki öyle çıktı.

Telefonun içini açabilecek ekipmana sahipsen kendin de görebilirsin. Ben kendi telefonum için bu entegreyi Çin sitesinden getirtmiştim. Hatta çok fazla bu sorunla karşılaşıldığından 4 tane satın aldım. Entegrelerin 1 tanesini lafta tamirci bir arkadaşa götürdüm boardda yerine lehimlemesi için, parçalar çok küçük olduğu için mahvetti boarddu, çalışan telefon çalışmaz oldu.

Sen düzgün bir iphone tamircisi bulabilirsen bu sorunu kolayca halledebileceklerini düşünüyorum. Entegreyi bulamazsanız elimde mevcut, istersen gönderebilirim.

Saygılar.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Erkek
    BiUyeOlamadim bunu yazdı

Arızalı iphone ticareti yaptığım için iyi bildiğim bir sorun.

Daha önce başıma gelmişti: http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-4-Entegre-Araniyor-167762/

Bu telefonlar yere düştüğü zaman diğer konuda belirttiğim entegre ya da çip yerinden çıkıyor. Ben bizzat telefonun içini açıp entegrenin yerinden çıktığını gördüm. En belirgin hataları sim kart takılı olmasına rağmen sürekli "aranıyor..." ya da "servis yok" yazısı göstermesidir, zira bahsi geçen entegre GSM entegresi. Güncelleme ya da JB ile giderilebilecek bir sorun değil, ben çok uğraştım en sonunda donanımla ilgili mi diye parçaladım telefonu ki öyle çıktı.

Telefonun içini açabilecek ekipmana sahipsen kendin de görebilirsin. Ben kendi telefonum için bu entegreyi Çin sitesinden getirtmiştim. Hatta çok fazla bu sorunla karşılaşıldığından 4 tane satın aldım. Entegrelerin 1 tanesini lafta tamirci bir arkadaşa götürdüm boardda yerine lehimlemesi için, parçalar çok küçük olduğu için mahvetti boarddu, çalışan telefon çalışmaz oldu.

Sen düzgün bir iphone tamircisi bulabilirsen bu sorunu kolayca halledebileceklerini düşünüyorum. Entegreyi bulamazsanız elimde mevcut, istersen gönderebilirim.

Saygılar.

Sorunu netlestirdim sanırım;  Bostancıda ve caddede 5 6 servise gittim. telefonu dfu moda alıp herseyi sifirliyoruz telefon açılıyor. Dil ve ülke secimi yapiyorum ve tekrar iTunes e bağlamamı istiyor. Tuşlar kilitliyken home tusuna basinca tuş kilidini acmak icin surukledigimiz şeyin üzerinde yuvarlak icinde i harfi var ona basınca konusma balonuna benzer mavi bir kutu açılıyor normalde orada imei numarası vs. Yazması gerekiyormuş fakat yazmıyor. genelde söyledikleri board üzerinde bir cip varmış o cip hasar almış ve telefon imei numarasını kaybetmiş bu yüzden aktif edemiyormusum. yuzde 50 ihtimal veriyorlar ya hasar vermeden değiştirilir kullanılır telefon ya da orasi hassas bi yer hasar alırsa telefon kullanılmaz.  Bi yer hic yapılamayacagini söyledi bi yerde pil ile alakalı olabileceğini söyledi. Genpa teknik servise Kadıköy'e dun bıraktim bugün yapılamıyor diye mesaj attılar. ne yapabiliriz bi fikir varmi?

dışarda çok ses var içerde uzay.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam garantisi yok mu ? Yapamıyorlarsa yenisini versinler ya

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

hocam garantisi yok mu ? Yapamıyorlarsa yenisini versinler ya

Brightstar garantisi varmış Şubat'ta bitmiş. Genpa garantisi yok yani 

dışarda çok ses var içerde uzay.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek
    saint_of_rock bunu yazdı

Sorunu netlestirdim sanırım;  Bostancıda ve caddede 5 6 servise gittim. telefonu dfu moda alıp herseyi sifirliyoruz telefon açılıyor. Dil ve ülke secimi yapiyorum ve tekrar iTunes e bağlamamı istiyor. Tuşlar kilitliyken home tusuna basinca tuş kilidini acmak icin surukledigimiz şeyin üzerinde yuvarlak icinde i harfi var ona basınca konusma balonuna benzer mavi bir kutu açılıyor normalde orada imei numarası vs. Yazması gerekiyormuş fakat yazmıyor. genelde söyledikleri board üzerinde bir cip varmış o cip hasar almış ve telefon imei numarasını kaybetmiş bu yüzden aktif edemiyormusum. yuzde 50 ihtimal veriyorlar ya hasar vermeden değiştirilir kullanılır telefon ya da orasi hassas bi yer hasar alırsa telefon kullanılmaz.  Bi yer hic yapılamayacagini söyledi bi yerde pil ile alakalı olabileceğini söyledi. Genpa teknik servise Kadıköy'e dun bıraktim bugün yapılamıyor diye mesaj attılar. ne yapabiliriz bi fikir varmi?

Çipin hasar aldığı falan yok, çok eminim yerinden çıkıyor. Alıp sattığım 4-5 telefonda aynı olayla karşılaştım. Hiç yapılamıyacak diye bir şey de yok, sadece tamircilerde onarımı yapabilecek ekipman mevcut değil.

http://www.youtube.com/watch?v=VTAU647jzzk

Çoğu laptop tamircisinde kullanılan çip lehimleme olayı gösteriliyor videoda. Bunun çok küçük boyutlarda olanını iphone için olanını yapamıyorlar işte, telefona komple hasar veriyorlar. Genpa bile yapamıyorsa çok yazık gerçekten.

Bir video daha vardı, direk bu sorunu olan çipi değiştiriyordu adam ama bulamadım. O videoda da adam elini sürmüyor çipe ya da telefona, tamamen bilgisayardan robot kollarla ve kamera yardımıyla değiştiriyor. Böylece işin ne kadar incelikli olduğunu anlayabiliyorsun.

Sana önerim ekranı arızalanmış ya da başka bir ciddi sorunu olmayan iphone alıp, seninki ile anakartlarını değiştirmek olur. Böyle yaparak 2 sorunlu telefondan bir tanesini çalışır duruma getirebilirsin. 

Kolay gelsin.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Sözü geçen videoyu da buldum:

http://www.youtube.com/watch?v=KdbmUJi5Hfo

Ne kadar ince iş olduğunu görebilirsiniz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

bak kesinlikle ve kesinlikle bu tür şeylere inanma.

öncelikle biuyeolamadim a katiliyorum.

İzmirde gerçekten bu işi iyi bilen bir telefoncu var. beni tanımazsın belki ama ben kendisine kefil olurum.

vakti zamanında beraber az iphone yapmadık ve sonra kendini gerçekten çok iyi derecede geliştirdi.

kendisine bir danış derim zira başıma geleni anlatayım.

cihaz sabah kalktım kapalı alla alla dedim.

takıyorum şarj almıyor. restore yemiyor hata veriyor.

tam restore bitiyor tık yine hata.

neyse gittim abi kolay gelsin böyle böyle dedim.

açtı ve hatayı direk söyledi.

ekran sensörü arızalanmış hani bu yüzden cihaz sürekli kendini resetliyor.

ekran sensörü vs.vs.vs... bunlar hep bir panelde olur.

istersen kendisiyle görüşmeni sağlarım. 

yani iphone lar öyle kafasına göre imei sıfırlamaz vs.vs.vs.... muhtemelen board üzerinde bir chip yerinden çıkmış ya da arızalanmıştır. 

bağlı olduğum tek örgüt İNSANLIK
Toplam Hit: 3262 Toplam Mesaj: 22