Iphone 4 Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir ?
-
Arkadaşlar selam
Iphone 4 almada kesin kararlıyım ama aklımda birkaç soru var gittigidiyor’da fiyatlar oldukça uygun çünkü amerika’dan veya farklı ülkelerden getirip satıyorlar.
Gelen telefonlar sim kilitli ve pasaport kaydı yapılmayan telefonlar çoğunluk olarak sim kilit olayında bir sistem yapımışlar neyin nesidir bilmiyorum ben o tarz birşey istemiyorum kırılmış haliyle felan sağlıklı değil bence
Sorularım şunlar
Pasaport kaydı için boş bir pasaport iş görürmü ? yoksa o pasaport yurtdışına biryere giriş çıkış yapmış olmasımı gerekiyor ?
Sim kilit olayı var birde sim free felan diyorlar en sağlıklısı hangisi arkadaşlar ? Yurt dışında’mı sim kilidi açılıyor ? ve burda açtırmak kolaymı ?
Ve son olarak Iphone’un kutusunda güvenlik için birşey yapmışlarmı ? Kutunun açılmadığını nasıl anlarım Jelatin olduğunu gördüm ama onda güvenlik için birşey varmı bilmiyorum.
Gitti gidiyor'da bildiğiniz biri varsa kullanıcı ismini yazın arkadaşlar onunla irtibata geçeyim.
-
1-Pasaport hakkı için pasaport sahibi son bir sene içerisinde ( emin değilim iki de olabilir ) başka bir telefon kayıt ettirmemiş ve yurtdışından ülkeye dönüşünün üstünden 30 gün geçmemiş olmalıdır.
2-Sim kilit demek AT&T ve vb. yabancı GSM şebekeleri dışında başka sim kartlarının çalışmasını engellemek demektir. Bunu Gevey adında bir aparatla çözebilirsin ancak kesinlikle simfree yani sim kilidi olmayan cihazları tavsiye ederim. Gevey ile her seferinde kilidi kırmak için 112'i aramak hem ahlaki olarak hem de o kadar para verdiğin bir cihazı zorlanarak kullanmak bence uygun değil.
3-Jelatin dışında güvenlik açısından telefonun kutusu arkasındaki barkod ile telefonun özelliklerindeki kodları karşılaştırabilirsin satın aldıktan sonra.
Bol şans.
-
WilliamWallace bunu yazdı:
-----------------------------
1-Pasaport hakkı için pasaport sahibi son bir sene içerisinde ( emin değilim iki de olabilir ) başka bir telefon kayıt ettirmemiş ve yurtdışından ülkeye dönüşünün üstünden 30 gün geçmemiş olmalıdır.
2-Sim kilit demek AT&T ve vb. yabancı GSM şebekeleri dışında başka sim kartlarının çalışmasını engellemek demektir. Bunu Gevey adında bir aparatla çözebilirsin ancak kesinlikle simfree yani sim kilidi olmayan cihazları tavsiye ederim. Gevey ile her seferinde kilidi kırmak için 112'i aramak hem ahlaki olarak hem de o kadar para verdiğin bir cihazı zorlanarak kullanmak bence uygun değil.
3-Jelatin dışında güvenlik açısından telefonun kutusu arkasındaki barkod ile telefonun özelliklerindeki kodları karşılaştırabilirsin satın aldıktan sonra.
Bol şans.
-----------------------------Pasaport olayı biraz karışıkmış gerçekten sim kilidi olmayıp satılanlar var ama pasaport olayında takılacaz sanırım
bu arada mesela adam sim kilitsiz diyo mesela ona gevey ile kırma işlemi yapılıp yapılmadığını anlayabilirmiyim peki ? ülkemizde sahtekar insan çok olduğu için güvence meselesi biraz karışık insan şüpheleniyor az para değil :)
-
Gevey 'i biraz araştırırsan ve youtube'da birkaç video izler isen mikrosim üzerine yerleştirilen bir aparat. Veya iphone'u aldığında kapatıp açarsın 112'i aramadan gsm şebekesi geliyorsa simfree'dir.
Aklına başka soru gelirse çekindemen sor.
-
Bizim Burada Koskaca Türkcell Yazmış Cama Pankartla Tüm İphone Modelleri Unlock yapılır diye
-
Kendine alırken, MaviGozluDev adlı müride de bi tane alınmalı. En nemli husus budur, gerisi boştur.
iletişim için 7/24 pm :) -
Gevey 'i biraz araştırırsan ve youtube'da birkaç video izler isen mikrosim üzerine yerleştirilen bir aparat. Veya iphone'u aldığında kapatıp açarsın 112'i aramadan gsm şebekesi geliyorsa simfree'dir.
Aklına başka soru gelirse çekindemen sor.
-----------------------------valla neler yapmış bu herifler kafayı yicem :D yuh yaa izledim şimdi video'yu
sim kilitsiz alıcaz alırsak en sağlıklısı dediğin gibi ve pasaport işlemi kalıyor geriye bu ikisinden başka dikkat etmem gereken birşey varmı başka ?
-
Satın aldığın kişiden mal sıfır bile olsa şu şu imei numarasına sahip telefonu şu şu tc kimlikli kişiden şu bedelle satın aldım diye bir tutanak tutarsan fena olmaz. Gittigidiyor vb. siteler için değil ikinci el satış yapan dükkanlar için bu uyarım.
-
arkadaslar unlock sorunu yasayan olursa benimle irtibata geçs,n bosuna 50 lira vermeyin
-
Satın aldığın kişiden mal sıfır bile olsa şu şu imei numarasına sahip telefonu şu şu tc kimlikli kişiden şu bedelle satın aldım diye bir tutanak tutarsan fena olmaz. Gittigidiyor vb. siteler için değil ikinci el satış yapan dükkanlar için bu uyarım.
-----------------------------Anladım hocam dediklerini uygulayacam
Tek sorun pasaport olayında kalıyor buna çözüm için ne diyorsun kısaca ?
-
Bir çok sitede pasaport hakkının satıldığını görüyoruz. Yalnız satan kişiler bir süre sonra bunun iptalini de dilekçe ile yapabildikleri için aman dikkat derim. En sağlamı bir tanıdıktan rica etmen olacaktır. Ama riske girmeye değer dersen google'da alınık pasaport hakkı vb. türevlerini deneyerek bazı sitelere ulaşabilirsin.