İphone 5S Denize Düştü
-
Bugün 5s telefonu denize düşürdüm.Çıkardığımda telefon kapanmıştı.
Deniz suyundan sonra ben normal çeşmede yıkadım bide suyu.Deniz suyu kristalleşme yaptığı için.
Sonra pirinç alıp içine bıraktım ama cihazdan bayağı su çıktı.Telefonun bataryayı çıkaramadım telefonun içi açılamadığından (Bunu nie böyle tasarlamışlar anlamadım ). Bende bütünüyle telefonu dediğim gibi pirince bıraktım.
Başka ne yapmak gerekir ? Ortalama ne kadara yapılır bu servisde.Telefonun kaskosu yok.
-
geçmiş olsun. normal su olsa kurtulabilirdi belki ama, tuzlu su zor gibi.
kapaklı bi kavanozun içine koy pirinç ile beraber. bi kaç gün elleme.
bugrahan45 tarafından 11/Tem/14 18:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Onu zaten yapıyorum inşallah telefon açılır.
Acaba bunları değiştirmiyor mu apple?
-
Hollandadan aldığımız iki telefon birden suya düştü, tanesi 150 euroya yenisiyle değiştirdiler. Türkiyede olurmu bilmiorum
HolyOne tarafından 11/Tem/14 18:41 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Hollandadan aldığımız iki telefon birden suya düştü, tanesi 150 euroya yenisiyle değiştirdiler. Türkiyede olurmu bilmiorum
şeyhim nasıl değiştirttiniz apple stora mı götürdünüz?
-
HolyOne bunu yazdı
Geçen bi abinin 600tl ye ön camı patlamış iphone'unu değiştirdiler ''0'' ile.
-
b0rd0 bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Geçen bi abinin 600tl ye ön camı patlamış iphone'unu değiştirdiler ''0'' ile.
kasko mu vardı hocam=?
-
Telefona su teması olduğu için garanti dışı kaldı telefon.
Apple'ın garanti dışı telefonlar için sağladığı hizmet var. 730 TL'ye sana telefonunun aynısını veriyorlar 0 olarak. Diğer modellerle iligi fiyatlar da burada. http://support.apple.com/kb/index?page=servicefaq&geo=Turkey&product=iphone&locale=tr_TR
Ben kendi telefonum için görüşmüştüm bu fiyatın maximum olduğunu ve telefonu inceledikten sonra daha düşük bir bedelle olabileceğini söylemişlerdi. Apple ile görüş daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
Ek olarak arkadaşımın telefonu havuza düşmüştü pirince koymuştu senin gibi daha sonra çalışmıştır..
-
darkroques61 bunu yazdı
Telefona su teması olduğu için garanti dışı kaldı telefon.
Apple'ın garanti dışı telefonlar için sağladığı hizmet var. 730 TL'ye sana telefonunun aynısını veriyorlar 0 olarak. Diğer modellerle iligi fiyatlar da burada. http://support.apple.com/kb/index?page=servicefaq&geo=Turkey&product=iphone&locale=tr_TR
Ben kendi telefonum için görüşmüştüm bu fiyatın maximum olduğunu ve telefonu inceledikten sonra daha düşük bir bedelle olabileceğini söylemişlerdi. Apple ile görüş daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
Ek olarak arkadaşımın telefonu havuza düşmüştü pirince koymuştu senin gibi daha sonra çalışmıştır..
havuz tatlı su olduğu için yine kurtulma riski daha yüksek.
Bakayım hocam inşallah eğer bi 200-300 liraya kurtarabiliyorsak iyi olur.Sağolasın yardımın için.
-
""Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.""
Sen doğru olanı yapmışsın hocam inşallah bişey olmamıştır. Yukarda benim duyup bildiğim şeyleri söylemişler zaten fazla söze gerek yok. Buarada bilgine de hayran kaldım cümlen tam aynen uyuşuyor 2008deki haberden alıntıladım da içeriği :)
(bkz. http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/451324.asp#storyContinues)
-
hacılar bende bi tane suya düşmüş iphone 4s var. ben şimdi bunu apple store götürsem 5s almak istesem. üzerine ne kadar ücret vermek gerekir acaba ?
Seastar tarafından 11/Tem/14 19:31 tarihinde düzenlenmiştir