İphone Güç Tasarrufu
-
iPhone güç tüketimi için bir test yaptım gerçi test yarıda kaldı ama yinede yazmak istedim
Resimde görüldüğü üzere 61 saat önce iPhone u full şarj ettim 3G ve WiFi kapalı olmasına rağmen çok iyi dayandı diyebilirim pili bitiren en büyük düşmanlardan ikisi 3G ve WiFi olduğu ortada diyebilirim hem de öyle böyle harcamıyor. Resmen içiyor :)
61 saatlik zaman içinde telefonu sadece konuşma için kullandım 15 civarı arama gerçekleştirdim her biri 3-5 dk kadar diyebiliriz.
interneti kullanmam gerekiyordu mecburen açmam gerekti ve test yarıda kaldı son ekran görüntüsü alıp size göstermek istedim
%30 luk kullanım = 61 saat gibi bir sonuç çıkıyor tabi bu kullanış şekillerine göre değişebilir kesin bişey diyemeyiz
Şarj uzun süre dayansın diyorsanız eğer 3G,WiFi,Hücresel Veri bu ayarları kapalı konuma getirinbu durumda kimse 3G sini kapamak istemez ama mecbur kaldığınızda böyle yaparsanız rahat edersiniz :) bazen uzağa bir yere giderseniz pilin uzun süre dayanması için bu seçenekleri kapamanız gerekir interneti kullanacağınız zaman açarsınız olur biter.
Ben de çok çile çekiyorum 3G yüzünden ama yapacak bişey yok :|

-
hucresel veriyi kapadiktan sonra sikeyim oyle iphone u afedersin haci
-
wifi daha çok güç harcar 3g ye nazaran. bir de ek olarak ekran parlaklığı önemli, ben genelde çok parlak kullanmıyorum, çok düşüğün bir-iki seviye üstü yetiyor. teşekkürler bilgiller için
-
yolbulucu bunu yazdı
hucresel veriyi kapadiktan sonra sikeyim oyle iphone u afedersin haci
sikebilirsin hocam kimseye zorla bişey yaptırdığımız yok ;)
-
hocam bunu zaten biliyoruz, 3g siz iphone iphone degildir. bende 3g full acil 1 gun rahat gidiyor, baya oynuyorum yalniz.
senin arastirman, sadece aramaya cevap vererek kac saat gittigi sanirim :) ama buda guzel bir sure.
ayrica 3g wifi dan daha fazla harcar..
DarkFall tarafından 31/Ağu/13 19:50 tarihinde düzenlenmiştir -
3G zaten her zaman kapalı bende.İndirme yaptığım zamanlar açıyorum.Yoksa Facebook, Whatsapp vb şeyler için Edge yeterli.Bu yukarıda yazdıklarını keşfettiysen mağaradan yeni çıktın sanırım.
-
unbalanced bunu yazdı
wifi daha çok güç harcar 3g ye nazaran. bir de ek olarak ekran parlaklığı önemli, ben genelde çok parlak kullanmıyorum, çok düşüğün bir-iki seviye üstü yetiyor. teşekkürler bilgiller için
evet hocam ekran parlaklığı da çok önemli ben de çok parlak kullanmıyorum zaten ortama göre otomatik ayarlıyor kendisini
bişey değil :)
-
DarkFall bunu yazdı
hocam bunu zaten biliyoruz, 3g siz iphone iphone degildir. bende 3g full acil 1 gun rahat gidiyor, baya oynuyorum yalniz.
senin arastirman, sadece aramaya cevap vererek kac saat gittigi sanirim :) ama buda guzel bir sure.
hocam yazdım işte bilen var bilmeyen var durum ortada :)
-
DarkFall bunu yazdı
iphone da denemedim ama androidde bunu denedim. wifi yi kullandığımda 3-5 saat gidiyor, ama 3g li 1 gün dayanıyor rahatlıkla..
edit: yabancı forumlara baktım da genelde 3g daha fazla yer diyor, ilginç..
unbalanced tarafından 31/Ağu/13 20:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Citizen bunu yazdı
3G zaten her zaman kapalı bende.İndirme yaptığım zamanlar açıyorum.Yoksa Facebook, Whatsapp vb şeyler için Edge yeterli.Bu yukarıda yazdıklarını keşfettiysen mağaradan yeni çıktın sanırım.
çok uzun zamandan beri mağara dışında takılıyorum hocam merak etme
-
inceliğyle övünen, ekran çözünürlüğüyle övünen telefonlar alıp kapakla, güç tasarrufunda kullanıyoruz amk