İphoneların Soğuktan Kapanması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    Clostridium bunu yazdı

    aga bunun yazılımsal oldugunu zannetmıyorum, şahsen rusya soğuğunda hem benım 5s hem arkadaşımın 6, - 18 dereceyi görünce gözümün önünde kapandı, ki girip ısınıyoduk denemek için gözümle %95 ten bı anda %25e ordan da %1 yazıp kapandığını biliyorum.

     

    Benim 5S sık sık  uyarı verip çalışmayı durduruyordu sokakdayken cebimden çıkarınca.

    Geçen gün -22 de benim Galaxys4 kendine reset attı.Ama cihaz bildiğin donmuştu.Ortadaki home butonuna dokununca katır kutur ses geliyordu.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    çoğu elektronik cihazda olan bir durum bu.

    her cihazın çalışabildiği sıcaklık değerleri kitapçıklarda belirtilir, ancak millet olarak kullanım kılavuzu kitapçıklarını okumadığımız için...


    goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2007
    Erkek

    ben istanbulda oturuyorum ve 6s kullanıcısıyım pıl sorunundan apple başlattıgı ücretsiz pil değişimine gönderdım telefonumu pil değiştişu anda bir sorunum yok sürüm olarak 10,2 yüklü geldi sarjım %1 e kadar düşüyor kapanma sorunum ortadan kalktı


    olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    9x sürümünü göre 10x nasıl hocam 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    iskandinavlar ne bok yiyiyor o zaman :S 


    ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    8  senelik iphone kullanıcısıyım. Soğukta kapanma olayını her zaman yaşıyorum. Tüm modellerde başıma geldiği için sorun olarak görmüyordum. Ta ki siz yazana kadar. Ayrıca sıcakta da kendini bloke ediyor. Soğuyana kadar bekletiyor. 


    ZzZzZzZ...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    aynı yerde diğer markadalar özellikle sony ve samsung nasıl bir performans gösteriyor acaba, 

    çok kötü bişey ya adam dağda çeken bir noktaya çıksa icabında gprs gerekse falan, ayağını falan kırsa...

    yorumlardan anladığım her seride geçerli değil bu durum.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Haziran/2015
    Erkek

    Eylül ve Ekim 2015 üretimi 6s'lerde donanımsal bür sorun var ve Apple pil değişim programı başlattı. Diğer modellerde kapanmanın yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü özellikle cihaz yük altına girdiğinde misal snapchat, konum servislerinin açıldığı uygulamalarda hava da soğuksa cihazın kapanmasını tetikleyen bir şeyler oluyor ve cihaz kendini korumaya alıyor. Bu bir sorun mu derseniz dışarıda acil bir durumda telefonu kapanan biri için ciddi bir sorun. Onun haricinde yeni çıkacak yazılım güncellemesiyle cihazın çalışma değerlerini büyük bir ihtimal değiştirecekler ve tahminin bu durum daha az rastlanılır hale gelecek.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo
    PanxeR bunu yazdı

    ozaman rusyada alaskada iskandinav ülkelerinde avrupanın hiç bir yerinde iphone kullanılmaması gerek. ama kullanılıyor dememkki belli koşullarda kendini kapatıyor cihaz 

    Kaynak var mı hacım? Mesela kullanım oranı nedir? Kullanılıyor demişsin de ne kadarlık bir kısım kullanıyor? Kullananların içinde sorun bildirmeyenlerin sayısı çoğunlukta mı? Çoğunlukta olması lazım yani sorunun çıkmaması lazım çünkü kullanıldığını söylüyorsun. Sorun çıkaran bişey kullanılmaz. Gidip İskandinav ülkelerini, Alaska'yı ve Rusya'nın nispeten soğuk bölgelerini gezip iPhone'lara baktın mı ki bu hipotezi ortaya atıyorsun? Bunu dedim çünkü elinde bunun yerine geçecek bir araştırma vs. yok. Ortada görüş varsa kaynaklarla desteklenmeli.

    Soğuk-Sıcak çalışma koşulları her cihaz için mevcut ama bunun iphone için dillendirilmesi eşiğin düşük olduğuna dalalet eder. Gel gelelim bunu eleştirmek de en doğal haktır. Diğer markalarda varsa diğerleri de eleştirilebilir sonuç olarak bizim ülkemizin doğusuna gidin afedersiniz meshanenizdeki işek donar. Eğer böyle bir sorun gerçekten varsa ne anladım ben bu işten.

    Saygılar...


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

    yazılımsal olduğunu düşünmüyorum açıkcası ben note3 kullanırkende aynı şekilde çok soğuk havada %30 da iken batarya boş gösterebiliyordu kapanıyordu.

    bence bataryadan kaynaklı bir olay kaldıki şöyle düşünmemek gerekiyor adamlar 0 ila 35 derece arası yazmış. eğer benim gibi evden çıkmadan telefona kulaklığı takıp montun pantolonun cebeni koyarsan telefonu -4 de olsa hava o telefon -4 olmaz sıcak kalır. ama kokoş kızlar gibi telefonu elinde gezdirirsen -4 e doğru yavaş yavaş ilerler (ki günümüzde çoğu metal kasa) ve bataryanın çalışma düzeyini aşıp batarya çalışma standartını kaybeder.

    buna en iyi örnek bilgisayar işlemcisi verilebilir overclock yaparken işlemciyi ısınmasın diye soğutmak önemlidir fakat soğutma işini çok fazla abartırsan işlemci çalışabilecek sıcaklıkta olmadığı için işlem yapmaz

    Hocam telefon zaten pantolon cebindeydi. Sorunda o zaten. Vücud sıcaklığı ile ısınırken niye kapatıyor kendini?


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 4364 Toplam Mesaj: 37
apple apple