folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İrade Ve Odaklanma Denemesi

İrade Ve Odaklanma Denemesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Vejetaryenlik hakkında güzel bilgiler var şurada;

http://www.vejetaryenkulubu.com/

Anatomik yapıdan tut, dini boyuta kadar açıklamalar var. Merak edenler bakabilir. 

Ayrıca google'dan yoga, meditasyon ve vejetaryenlik hakıdna bir sürü site, gruba ulaşabilirsiniz.

Bu konuda çok daha iyi bilgiler oralarda mevcuttur.

edit : örn Başlangıç için : http://www.vejetaryenkulubu.com/hizmetdetay.asp?ustmg=279&ustsubg=889&varLang=T#1

Ayro tarafından 05/Nis/13 13:41 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    bazen kafayı yediğini düşünüyorum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    mettoman bunu yazdı
    bazen kafayı yediğini düşünüyorum

KEsinlikle. Sizin gibi adamların yanında dura dura yedim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Aga sen kendin bişeyler başarmadan bunları gelip anlatman sence çok inandırıcı oluyor mu?

Bunları ben uyguladım ve başardım alın buda reçetesi diye gelip bu konuyu açman gerek bence.Ama yinede konunu okudum.

Bence okumamışsın.

Okusaydın ;

1 senedir meditasyonu başardığımı,

kolayı ciddi şekilde içerken bıraktığımı (ki bıralı 4-5 sene oluyor),

15 gündür et yemediğimi ve şimdiden sonra ihtiyacım kalmadığını görürdün.

-

Tam olarak neyi başarmam gerekiyor merak ettim ?

10 senedir meditasyon yapıp, astral seyyahat (ki sadece sağlam budistlerin yaptığı, inancı güçlü olanlarn başardığı vs.. söylenir) yapmam ; sigara, alkol ve uyuşturucuya başlayıp bırakmam mı gerek ?

Belki vejetaryenlik için diyebilirsin ; fakat 3-4 kez deneyip 1 gün sonra yapamayan biri olarak 15 gün ve 12'yi geçtiği için 16. günümde olduğum ; sınav zamanı olmasına rağmen (yani dışarıdan hemen hazır birşeyler söyleyip geçirirdim), hala devam ettiğim birşey başarı değil mi ? 

-

Yani birşeyler başarmak için tanım ne oluyor merak ettim ? günde 20 litre kola içip bırakmam mı gerekir ??? 1.5 senedir 3 proje üstünde çalışmak benim için bir başarıdır. Kolaya bu kadar bağımlıyken bırakıp şimdilerde asitli hiçbirşey içmemek başarıdır. Alkol uzun süredir almıyorum. Et yemiyorum, meditasyon gerçekten işe yarıyor. 

Sen benden budist performansı bekliyorsan ; ömür boyu hayal kırıklığına sahip olacaksın

Hocam esas problem yaptığın şeylere büyük anlamlar yükleyerek kendini zora soktuğun o sürecin sonunu büyük bir başarı olarak görmenden kaynaklanıyor. Kolayı bırakmayı hedef olarak seçmezsen, bu benim için büyük bir problem demezsen zaten bırakmak kolay gelecektir. Aşağı yukarı 8 yıl sigara içtim, istediğim zaman bıraktım 3 ay içmedim sonra gidip günde 2 paket içtim, sonra yine bıraktım. Ama sigarayı bırakmayı çok büyük bir amaç olarak görmedim, böyle bir anlam yüklemedim o mevzuya. Onun için bıraktığım zamanı dahi hatırlamam. Bırak tarih atmayı.

Sen önce kendini uyarıyosun 'bak oğlum bunu bırakman senin için çok önemli, yeni hedefim, aşmam gereken bariyerim bu" deyip, olayın senin için olan önemini artırıyosun, sonra bırakırken zorlanıyorsun. Zihninde o olguyu, o düşünceyi önlere çekme, gerilere it, önemsizleştir. Belki de benim meditasyonum da budur hocam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı
    zumsuk bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Aga sen kendin bişeyler başarmadan bunları gelip anlatman sence çok inandırıcı oluyor mu?

Bunları ben uyguladım ve başardım alın buda reçetesi diye gelip bu konuyu açman gerek bence.Ama yinede konunu okudum.

Bence okumamışsın.

Okusaydın ;

1 senedir meditasyonu başardığımı,

kolayı ciddi şekilde içerken bıraktığımı (ki bıralı 4-5 sene oluyor),

15 gündür et yemediğimi ve şimdiden sonra ihtiyacım kalmadığını görürdün.

-

Tam olarak neyi başarmam gerekiyor merak ettim ?

10 senedir meditasyon yapıp, astral seyyahat (ki sadece sağlam budistlerin yaptığı, inancı güçlü olanlarn başardığı vs.. söylenir) yapmam ; sigara, alkol ve uyuşturucuya başlayıp bırakmam mı gerek ?

Belki vejetaryenlik için diyebilirsin ; fakat 3-4 kez deneyip 1 gün sonra yapamayan biri olarak 15 gün ve 12'yi geçtiği için 16. günümde olduğum ; sınav zamanı olmasına rağmen (yani dışarıdan hemen hazır birşeyler söyleyip geçirirdim), hala devam ettiğim birşey başarı değil mi ? 

-

Yani birşeyler başarmak için tanım ne oluyor merak ettim ? günde 20 litre kola içip bırakmam mı gerekir ??? 1.5 senedir 3 proje üstünde çalışmak benim için bir başarıdır. Kolaya bu kadar bağımlıyken bırakıp şimdilerde asitli hiçbirşey içmemek başarıdır. Alkol uzun süredir almıyorum. Et yemiyorum, meditasyon gerçekten işe yarıyor. 

Sen benden budist performansı bekliyorsan ; ömür boyu hayal kırıklığına sahip olacaksın

Hocam esas problem yaptığın şeylere büyük anlamlar yükleyerek kendini zora soktuğun o sürecin sonunu büyük bir başarı olarak görmenden kaynaklanıyor. Kolayı bırakmayı hedef olarak seçmezsen, bu benim için büyük bir problem demezsen zaten bırakmak kolay gelecektir. Aşağı yukarı 8 yıl sigara içtim, istediğim zaman bıraktım 3 ay içmedim sonra gidip günde 2 paket içtim, sonra yine bıraktım. Ama sigarayı bırakmayı çok büyük bir amaç olarak görmedim, böyle bir anlam yüklemedim o mevzuya. Onun için bıraktığım zamanı dahi hatırlamam. Bırak tarih atmayı.

Sen önce kendini uyarıyosun 'bak oğlum bunu bırakman senin için çok önemli, yeni hedefim, aşmam gereken bariyerim bu" deyip, olayın senin için olan önemini artırıyosun, sonra bırakırken zorlanıyorsun. Zihninde o olguyu, o düşünceyi önlere çekme, gerilere it, önemsizleştir. Belki de benim meditasyonum da budur hocam.

Aynen benim 2.mesajımda söylediğim gibi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

insan hayatı boyunca toplamda 1.500'e yakın hayvanın hayatını karartıyor.

şuna katılmıyorum madem kendi iç sesini yakalamaya çalışıyorsun aslında doğa ile uyum sağlamaya çalışıyorsun o halde doğanın dengesinide bozmaman gerektiğini bilmelisin. Eko sisteme karşı gelerek kendisini bulamaz insan onunla içiçe olmaya çalışarak bulabilir. 

Doğa her zaman kendini dengelemeye çalışır o 1500 hayvan sen katletmezsen kendi kendilerini katleder bi şekilde o yüzden vejeteryanlık işi yaş gibi duruyor

Si vis pacem para bellum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

Çizükl -_-

Memento Mori
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

burayı bizim yemekhanedeki şeyfe okutmak lazım...

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

2 yarım ekmek döner yedim üzerinede kolamı afiyetle içtim Allah olmıyanlarada nasip etsin :D

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek
    Peroksit bunu yazdı

2 yarım ekmek döner yedim üzerinede kolamı afiyetle içtim Allah olmıyanlarada nasip etsin :D

amin :D

Toplam Hit: 6056 Toplam Mesaj: 51