İran Devleti Çağdaş Mıydı ?
-
http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1132840117799&ref=nf
bu videoyu izleyince şaşırdım. harbiden iran çağdaşmış yahu diyorum. 79a kadar.
-
arap ülkeleri zamanında çok ilerideydiler, ama malum işte...
vidyoya bakmadım ama ırak olsun iran olsun bunlar gerçekten çok modern ülkeler idi zamanına göre...
-
iran türkiyeden büyük bir ülke ki zaten dış borcu bulunmayan tek ülke.. :) olsun o kadar yane..
-
hümeniye kadar öyleydi
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------arap ülkeleri zamanında çok ilerideydiler, ama malum işte...
vidyoya bakmadım ama ırak olsun iran olsun bunlar gerçekten çok modern ülkeler idi zamanına göre...
-----------------------------doğru hele hele iran ve arap ülkeleri yobazlık abidesi şu an
-
eğitim sisteminin azına tükürim
yakın tarihi göstermiyolar ki bize
-
ben izledim doğrumu diye aklımda soru işareti kaldı?
-
evet islami devrim olana kadar çağdaştı. Teokratik sistem ile yönetiliyorlardı. iran sinemasında çok açık bayanlar bile vardı. Ama halk şeriata daha meyillidi. En sonunda dini gruplar bir araya gelerek başta humeyni olmak üzere iranda 1980 de şeriatı getirdiler ve iranın adını "iran islam cumhuriyeti" olarak değiştirdiler.
Oysa ki iranın en muhafazakar kesimleri bile laik demokratik yönetimleri mumla arıyor ve özlemini duyuyorlar. Çünkü iki kişinin yanlış şahitliği bile birini ipe götürebiliyor. Ta ki aksi ispatlanana kadar. İşin daha korkuncu iranda 1 yıl içinde ortalama idam edilenlerin %25 i 18 yaşının altında...
Çok düşündürücü değil mi
-
Turkiye son zamanlarda cok kisitlayici oldu,
insanlar istedikleri bilgilere ulasamiyor, genclerimiz internet kafelerde curuyor. egitime para gitmiyor, gelecek her gecen gun daha cok karariyor. bunlarin sonucu olarak turkiyede iran yolunda hizla ilerliyor.
-
araplaştırma politikası dünyadaki güçlü devletlerin kanlarını emme politikasıdır araplaşma politikaları tamamen hristiyan ve yahudi devletlerince bazı ülkelerin gelişmemesini sağlamak amacıyla ülkelerin üzerinde uyguladıkları sözde dini politikalardır.bunlara örnek suudi arabistanda verilebilir suudi arabistan müslümanlığın çıkış yeri olmasına karşın filistinde,ırakta öldürülen binlerce müslüman hakkında çıkıpta 1 söz söyleyememektedir.İran malesef gelişmiş bir ülke iken şuanda 250 yıl geriye gitmiş bir ülkedir.İrandaki kişilerde Türkiyeye kaçmaktadırki en güzel müslümanlığı bizim ülkemiz yaşamaktadır.fakat bazıları bu tehlikeleri görmeyip geriye gitme peşindeler.halk o eski günlere dönsem diye şimdi mumla aramaktadırki ellerine fırsat geçse o baştakileri devirip yine eskisi gibi modern ve gelişmiş ülke kurarlar..
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------Turkiye son zamanlarda cok kisitlayici oldu,
insanlar istedikleri bilgilere ulasamiyor, genclerimiz internet kafelerde curuyor. egitime para gitmiyor, gelecek her gecen gun daha cok karariyor. bunlarin sonucu olarak turkiyede iran yolunda hizla ilerliyor.
-----------------------------bunun yanında aklımda olan ; şu anda türkiye de bütün illerde ilçelerde beldelerde herkes Hizmet dernekleri kurmuş adı sadece hizmet...ama asıl amacı tarikatlaşma örgütleşme..sürekli bir para akışı..sürekli insan tanıştırma cemaat içerisine insan sokma...cumhuriyet kurulurken kapatılan cemaatler bugün hepsi hür bi şekilde dernekler adı altında örgütleşmişler..ve bu çok kolay oluyor. anayasada herkes dernek açabilir kimseye sormana gerek yok. belediyeye bi yazı veriyosun bu kadar sanırım. + bunun yanında feytullah ve 87 yılında başlayan 4 milyon eylemli elemanla bugün türkiyenin tüm ilçelerinde tüm beldelerinde ışık evleri altında genelde kirada oturuyorlar, yada oğlu feytullahın elemanından ders alan şahısların evinde ücretsiz kalıp örgütleşiyorlar. ben bunları çok tehlikeli görüyorum. bu şahıslar askeriye ve devletin üst kademelerinde genelde hukuk ve siyasette yüksek mertebelerde kendi isteklerini dile getiriyorlar. aslolandan başka diğer şahısların istediklerini yapıyorlar.. tek yapamadıkları yer askeriye nedense. her sene eleman yetiştiriyorlar askeriyeye ama ne işse askeriyeye girince kıt kesiliyorlar. nedir yani belli bir zaman gelecek ve bu zaman sonunda hedeflediklerini gerçekleştirmeyi düşündükleri eylemler mi var ?