İran Devleti Çağdaş Mıydı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1132840117799&ref=nf

bu videoyu izleyince şaşırdım. harbiden iran çağdaşmış yahu diyorum. 79a kadar. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

arap ülkeleri zamanında çok ilerideydiler, ama malum işte...

vidyoya bakmadım ama ırak olsun iran olsun bunlar gerçekten çok modern ülkeler idi zamanına göre...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    iran türkiyeden büyük bir ülke ki zaten dış borcu bulunmayan tek ülke.. :) olsun o kadar yane..

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    hümeniye kadar öyleydi

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

Yeah bunu yazdı:
    -----------------------------

arap ülkeleri zamanında çok ilerideydiler, ama malum işte...

vidyoya bakmadım ama ırak olsun iran olsun bunlar gerçekten çok modern ülkeler idi zamanına göre...

doğru hele hele iran ve arap ülkeleri yobazlık abidesi şu an 

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

eğitim sisteminin azına tükürim

yakın tarihi  göstermiyolar ki bize

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    ben izledim doğrumu diye aklımda soru işareti kaldı?

Merhabaaaaa
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

evet islami devrim olana kadar çağdaştı. Teokratik sistem ile yönetiliyorlardı. iran sinemasında çok açık bayanlar bile vardı. Ama halk şeriata daha meyillidi. En sonunda dini gruplar bir araya gelerek başta humeyni olmak üzere iranda 1980 de şeriatı getirdiler ve iranın adını "iran islam cumhuriyeti" olarak değiştirdiler.

Oysa ki iranın en muhafazakar kesimleri bile laik demokratik yönetimleri mumla arıyor ve özlemini duyuyorlar. Çünkü iki kişinin yanlış şahitliği bile birini ipe götürebiliyor. Ta ki aksi ispatlanana kadar. İşin daha korkuncu iranda 1 yıl içinde ortalama idam edilenlerin %25 i 18 yaşının altında...

Çok düşündürücü değil mi

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

Turkiye son zamanlarda cok kisitlayici oldu,

insanlar istedikleri bilgilere ulasamiyor, genclerimiz internet kafelerde curuyor. egitime para gitmiyor, gelecek her gecen gun daha cok karariyor. bunlarin sonucu olarak turkiyede iran yolunda hizla ilerliyor. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    araplaştırma politikası dünyadaki güçlü devletlerin kanlarını emme politikasıdır araplaşma politikaları tamamen hristiyan ve yahudi devletlerince bazı ülkelerin gelişmemesini sağlamak amacıyla ülkelerin üzerinde uyguladıkları sözde dini politikalardır.bunlara örnek suudi arabistanda verilebilir suudi arabistan müslümanlığın çıkış yeri olmasına karşın filistinde,ırakta öldürülen binlerce müslüman hakkında çıkıpta 1 söz söyleyememektedir.İran malesef gelişmiş bir ülke iken şuanda 250 yıl geriye gitmiş bir ülkedir.İrandaki kişilerde Türkiyeye kaçmaktadırki en güzel müslümanlığı bizim ülkemiz yaşamaktadır.fakat bazıları bu tehlikeleri görmeyip geriye gitme peşindeler.halk o eski günlere dönsem diye şimdi mumla aramaktadırki ellerine fırsat geçse o baştakileri devirip yine eskisi gibi modern ve gelişmiş ülke kurarlar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

mtz bunu yazdı:

Turkiye son zamanlarda cok kisitlayici oldu,

insanlar istedikleri bilgilere ulasamiyor, genclerimiz internet kafelerde curuyor. egitime para gitmiyor, gelecek her gecen gun daha cok karariyor. bunlarin sonucu olarak turkiyede iran yolunda hizla ilerliyor. 

bunun yanında aklımda olan ; şu anda türkiye de bütün illerde ilçelerde beldelerde herkes Hizmet dernekleri kurmuş adı sadece hizmet...ama asıl amacı tarikatlaşma örgütleşme..sürekli bir para akışı..sürekli insan tanıştırma cemaat içerisine insan sokma...cumhuriyet kurulurken kapatılan cemaatler bugün hepsi hür bi şekilde dernekler adı altında örgütleşmişler..ve bu çok kolay oluyor. anayasada herkes dernek açabilir kimseye sormana gerek yok. belediyeye bi yazı veriyosun bu kadar sanırım. + bunun yanında feytullah ve 87 yılında başlayan 4 milyon eylemli elemanla bugün türkiyenin tüm ilçelerinde tüm beldelerinde ışık evleri altında genelde kirada oturuyorlar, yada oğlu feytullahın elemanından ders alan şahısların evinde ücretsiz kalıp örgütleşiyorlar. ben bunları çok tehlikeli görüyorum. bu şahıslar askeriye ve devletin üst kademelerinde genelde hukuk ve siyasette yüksek mertebelerde kendi isteklerini dile getiriyorlar. aslolandan başka diğer şahısların istediklerini yapıyorlar.. tek yapamadıkları yer askeriye nedense. her sene eleman yetiştiriyorlar askeriyeye ama ne işse askeriyeye girince kıt kesiliyorlar. nedir yani belli bir zaman gelecek ve bu zaman sonunda  hedeflediklerini gerçekleştirmeyi düşündükleri eylemler mi var ?

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 4939 Toplam Mesaj: 40