İş Kurma Fikrim Var Mantıklı Mı ?
-
birinizde dememis ki
sermayen ne ? bu sektörde tecrüben var mı yoksa birilerinden mi görüp yapmak istiyorsun?
işe gir yada girme demek kosullara göre degisir...
-
SaNaL_AjaN bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdı
Antalya'da temizlik firmam var.Büyük firmalar ile rekabet yapman çok zor maalesef.Ama yinede girmeyi hedeflersen ilk etapta toptancılığını yapmayı düşünebilirsin.O ara hem çevren her hem piyasanın ihtiyaçlarını görmüş olursun.Benim temizlik firmam inşaat bölgesinde sadece inşaat sonrası dairelere hizmet veriyor.Belli bir bölgeyede hakimiyet sağladım bu şekilde devam ediyor.Ek olarak havuz ve bahçe temizliğini de yapıyoruz işler oluyor şükür.Piyasada tutunabilmek için vadeli vermen gerekiyor.Vadenin arkasını toplamak günümüz koşullarında çok zor maalesef.
Emlakçı ve Karavancı değil miydin kankam sen
Bro karavan işi siyasetcilerin tamamlanamamış projesi gibi kaldı ama ileride inanıyorum yapacağım o işi :D Emlak işi devam tabiyki ama konuyla alakasız diye yazmak istemedim.Şimdi emlak işi özellikle yeni çıkan yasalar sonrası iyice kakaya sardı.Şimdi inşaat firmalarının bitirdiği projelerini temizliyoruz.Biraz zaman geçsin onlarla satış işine de başlayacağız inşallah.Ama temizlik işini tavsiye ederim getirisi güzel bir sektör.Kritik nokta inşaat bölgesi olması lazım aksi halde gerçektem çok zor maalesef
Hangi yeni çikan yasa?
Emlakçıya edevlet yetkisi falan mevzularini mi diyorsun, sertifikali emlakçilik o bu şu
-
LaNCeLoT bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdı
Antalya'da temizlik firmam var.Büyük firmalar ile rekabet yapman çok zor maalesef.Ama yinede girmeyi hedeflersen ilk etapta toptancılığını yapmayı düşünebilirsin.O ara hem çevren her hem piyasanın ihtiyaçlarını görmüş olursun.Benim temizlik firmam inşaat bölgesinde sadece inşaat sonrası dairelere hizmet veriyor.Belli bir bölgeyede hakimiyet sağladım bu şekilde devam ediyor.Ek olarak havuz ve bahçe temizliğini de yapıyoruz işler oluyor şükür.Piyasada tutunabilmek için vadeli vermen gerekiyor.Vadenin arkasını toplamak günümüz koşullarında çok zor maalesef.
Emlakçı ve Karavancı değil miydin kankam sen
Bro karavan işi siyasetcilerin tamamlanamamış projesi gibi kaldı ama ileride inanıyorum yapacağım o işi :D Emlak işi devam tabiyki ama konuyla alakasız diye yazmak istemedim.Şimdi emlak işi özellikle yeni çıkan yasalar sonrası iyice kakaya sardı.Şimdi inşaat firmalarının bitirdiği projelerini temizliyoruz.Biraz zaman geçsin onlarla satış işine de başlayacağız inşallah.Ama temizlik işini tavsiye ederim getirisi güzel bir sektör.Kritik nokta inşaat bölgesi olması lazım aksi halde gerçektem çok zor maalesef
Hangi yeni çikan yasa?
Emlakçıya edevlet yetkisi falan mevzularini mi diyorsun, sertifikali emlakçilik o bu şu
Benim evraklar tam sahibinden kurumsal üyelikte var onlar sıkıntı değil ama yeni çıkan yasaya göre örnek evin değeri 10 milyon diyelim düşük gösteriliyordu şimdi çok zor.En son yapılan yasayla eve eksper gelirse eksper bedeli tapuya bildirilecek.Demek olayor ki rayici düşük evlere kredi çekmek çok zorlaştı.Şİmdi ki planlamam Antalya Altıntaş bölgesinde çok büyük projeler var.Tek proje 1.500 e yakın daire olan projeler.Oradan bir ofis tutarak ağırlık olarak aynı projede hem satış hemde temizlik işlerini yürütmek istiyorum.Temizlik işi hem network açısından çok iyi oluyor hemde sıcak getirisi oluyor.Emlakcıların girerken bir ton zahmet çektikleri projelere ben inşaat firmalarına davet ediliyorum projeler hakkında görüşme yapıyoruz sohbet ediyoruz.Emlakcıların maalesef en büyük eksiklerinden birisi milyonluk villa satıyor evin içi pislik içinde,havuz çalışmıyor,bahçe de ki otlar adam boyunda vs.Ben o villa satışını alırsam havuz faaliyete geçecek,temizlik yapılacak,peyzaj düzenlemesi yapılacak.Aslında burada amaç insanlara emlak yanında hizmet vermek.Tek yetkili ben olursam o hizmetlerden de ücret almıyorum.Ama birden fazla çalışma olursa alıyorum :)
-
toptan işe bak imkanın varsa misal beypazarı soda tek musluk tek fabrika herkes ordan alıyor üç aşağı beş yukarı fiyat aynı. getireceksin memlekete toptancılara ve parekendeci dükkanlara iteliceksin . lazım gelen bir kamyonet+elektrikli yada normal bir forklift gün gelir bir günde bir tır satarsın satamasanda sıkıntı yok zarar yazacak madde değil aldın fiyata ver yine gider.
bu örnekti buna benzer çok şey var bir tırda ortalama 50-60k kar yazıyor . ayda 5 tır okutsan 2 sini masrafa çık 3 kalsa başlangıç için yeter.
sipariş önden alıp ona göre mal getirirsen stok suz bir şekil de işi halledebilme yeteneğide mevcut
taekwondo tarafından 21/Haz/26 22:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim iş hayatında ki en büyük gözlemim minumum yatırımla yapabileceğin işler.Benim Antalya Altıntaş bölgesinde 30-40 bin kadar sıfır yeni daire yapıldı/yapılıyor.O bölgenin oturması 3-5 yıl arasında öngörüleri var.Bölgenin yarısı bitti sayılır ama bitenlerin yarısından coğu halen boş olarak bekliyor.Bu ne demek ? O bölge bakir bir bölge bu gün sektöründe iyi bir ivme sağlarsan iyi reklam yaparsan güzel getirisi olabilecek bir bölge.Ben o bölgeden bahsettim siz kendinize uyan başka bölgeden planlama yapabilirsiniz. Benim temizlik firmasının ismi Altıntaş Temizlik .Google'da saolsun askıya alınmış hesabı sıfırdan işletme hesabımı açan @insidae sayesinde bölgede iyi gidiyorum.Google üzerinden Altıntaş Temizlik Şirketi yazıldığı zaman ilk sıralarda çıkıyorum diyebilirim.İlerleyen dönemlerde o bölgede damacana su bayiliği açmayı planlıyorum.Her damacana suyun içerisinde Emlak ve Temizlik için broşür dağıtacağım.Dışarıdan giremediğim dairelere içeriden truva atı mantığı ile girmeyi deneyeceğim :)
-
mkyb bunu yazdı
@nereodi müridin sektörü.
Elindeki paradan olursun şu savaş döneminde hammaddeler 2 yada 3 kat fiyat yukarıda dolar bazlı sektördeki dev firmalar batıyor küçülüyor
Eğer riske atacak paran ve hevrsin6var ise gir ama direk iptalsin
Kapasite raporu ilk etap da alamazsın hadi aldın stok ve depo maliyeti sorun
Örnek rakam kolonya yapıyorsun diyelim
X firma tanker ile etil alkolü 1.9 dolara alır sen 2.5 dolara alırsın
C firma 4 aylık evrak yazar o paraya sen peşin alırsın
Alkol ü aldın şimdi sıra geldi esans orada da durum aynı
X firması 14 euro ya esnas alır vadeli sen 20 euro ya alırsın
Hadi osmos suyunu yaptırdın
Hop etiket koli ambalaj nakliye derken
C firması senin ürettiğin paraya satar yüzde 30 40 kazanır birde vadeli verir sen cebindeki tüm paradan olursun
Dersen kenarda iyi param var psikolojim sağlam fantazi severim gir düşünme ama aklı başında isen bulaşma
Git illa yaparım diyorsan 2 3 firmaya fason kendi adına mal yap aldığın paraya geri sat bunu başarabilirsen gir
-
inovasyon katmadığın sürece üreteyip satayım mantığı şu rekabetçi, güçlü şirketlerin pazarında bence de zor.
inovasyon katman şart. (satışda olabilir, üründe olabilir, ürün kabında olabilir.. bir inovasyon yani bir yenilik. )
-
mkyb bunu yazdı
Kaan'a katılıyorum bu konuda. Esnaflık, kobilik şuan bitti. A sektörü B sektörü için demiyorum genel olarak diyorum. Çünkü masraflar çok. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Bugün bir dükkan, depo açayım desen kirası 100 bin. 2 kirada depozito. Hop daha Bismillah deyip dükkana sağ ayakla girmeden bir anda 300 binlik oldu. Eleman tutayım desen elemanın tanesi sigortasıyla, yemeğiyle vs vs gelişi 50 bini buluyor. 12 binde kendi sigortanı koy hesaba... Ticarette kar ile zarar kardeştir. Bugün 100 TL kar edip sevinirsin fakat, yarın 200 TL zarar edersin kazancın bir anda -100 TL'ye düşer. Müşteriye güvenirsin vadeli mal satarsın ama parasını ödemez. Ne yapacaksın gidip adamı dövecek misin ?
Esnaflık yapıyorsanız ve masrafları çıktıktan size ortalama bir memur maaşı olan 70-80 bin TL kalmıyorsa siz esnaflık yapmıyorsunuz hamallık yapıyorsunuzdur.
Bu arada temizlik malzemesini çoğu yer Avansas'tan alıyor. Sahipleri aynı zamanda Bim Market'in sahibi yani bayağı büyük ve sağlamlar. Sağlam olduklarından her satışa fatura kesiyorlar. İşletmeler içinde faturalar önemli çünkü muhasebeci bu faturaları toplayıp daha sonrasında devlete gider olarak gösterip ödenecek vergilerden düşüyor. Mesala sen yaptığın her satışta KDV'yi fiyata ek fark olarak yansıtmadan fatura kesebilecek misin hocam ? Hiç sanmıyorum zira maliyetini kurtarmaz.
Geçenlerde FLO'nun sahiplerinin de BİM'in sahiplerinin aynı olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım, şimdi Avansas'ında BİM'e ait olduğunu öğrenince daha çok şaşırdım. Ben Avansas'ı FB'nin eski yöneticilerinden birinin sanıyordum.
Abi tüm ülke yakında BİM'ın olacak. Adamlar girdikleri her sektörde lider oluyorlar ana tedarikçi oluyorlar. Avansas ile bende çalışıorum ve gerçekten de çoğu firma bunlarla rekabet edemiyorlar. Bunlar banka kurmasında ben mi kurayım mk.
Anlamadığım şey bunlara halen neden çökülmediği, demek ki sağlam para ödüyorlar
-
DrKeworks bunu yazdımkyb bunu yazdı
Kaan'a katılıyorum bu konuda. Esnaflık, kobilik şuan bitti. A sektörü B sektörü için demiyorum genel olarak diyorum. Çünkü masraflar çok. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Bugün bir dükkan, depo açayım desen kirası 100 bin. 2 kirada depozito. Hop daha Bismillah deyip dükkana sağ ayakla girmeden bir anda 300 binlik oldu. Eleman tutayım desen elemanın tanesi sigortasıyla, yemeğiyle vs vs gelişi 50 bini buluyor. 12 binde kendi sigortanı koy hesaba... Ticarette kar ile zarar kardeştir. Bugün 100 TL kar edip sevinirsin fakat, yarın 200 TL zarar edersin kazancın bir anda -100 TL'ye düşer. Müşteriye güvenirsin vadeli mal satarsın ama parasını ödemez. Ne yapacaksın gidip adamı dövecek misin ?
Esnaflık yapıyorsanız ve masrafları çıktıktan size ortalama bir memur maaşı olan 70-80 bin TL kalmıyorsa siz esnaflık yapmıyorsunuz hamallık yapıyorsunuzdur.
Bu arada temizlik malzemesini çoğu yer Avansas'tan alıyor. Sahipleri aynı zamanda Bim Market'in sahibi yani bayağı büyük ve sağlamlar. Sağlam olduklarından her satışa fatura kesiyorlar. İşletmeler içinde faturalar önemli çünkü muhasebeci bu faturaları toplayıp daha sonrasında devlete gider olarak gösterip ödenecek vergilerden düşüyor. Mesala sen yaptığın her satışta KDV'yi fiyata ek fark olarak yansıtmadan fatura kesebilecek misin hocam ? Hiç sanmıyorum zira maliyetini kurtarmaz.
Geçenlerde FLO'nun sahiplerinin de BİM'in sahiplerinin aynı olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım, şimdi Avansas'ında BİM'e ait olduğunu öğrenince daha çok şaşırdım. Ben Avansas'ı FB'nin eski yöneticilerinden birinin sanıyordum.
Abi tüm ülke yakında BİM'ın olacak. Adamlar girdikleri her sektörde lider oluyorlar ana tedarikçi oluyorlar. Avansas ile bende çalışıorum ve gerçekten de çoğu firma bunlarla rekabet edemiyorlar. Bunlar banka kurmasında ben mi kurayım mk.
Anlamadığım şey bunlara halen neden çökülmediği, demek ki sağlam para ödüyorlar
Konu gizli olsaydı bir video paylaşacaktım bununla ilgili. O yüzden videoyu gündem konusuna attım oradan izleyebilirsin.
mkyb tarafından 22/Haz/26 09:07 tarihinde düzenlenmiştir -
hangi şehirde yaşıyosun hocam. Günümüz de en çok para kazandıran iş organizasyon işi.. orta kesim kalmadı millet ya fakir ya da fakir olmadığını göstermek için para saçıyor. ama bu parayı nereye saçıyor ?
1 yaş doğum günü partisi saçmalığı türedi mesela..
bekarlığa veda partileri ( muhafazakarlar )
Evlilik teklifi organizasyonları..
after party organizasyonları...
Nişan organizasyonları
Davet evleri... bebeğim sıçtı benim de param var ilk sıçma partisi ilk konuşma partisi doğum günü partisi gibi gibi özellikle muhafazakarların birbirine nispet partileri çok oluyor..
Maaliyet? : organizasyon yapma ruhsatı, tek seferlik parti süsü malzemeleri, DMX kontrol cihazı
Aktif gider? : 2 adet eleman yevmiyesi, parti malzemeleri ( volkan, havai fişek, Co2 smoke shot ürünleri )
Piyasa da 2 tane balon şişirip iki tane yapay çiçekle süs yapıp bodrum katından hallice yerler de parti davetleri veriliyor... batı illerinde bu işler gece kluplarında yapılıyor ama Türkiyenin %80 inde durum farklı.. ya ultra lüks düğün salonları var ya da sikim sonik parti davet evleri var..
Bu işi iki türlü yapabilirsin nasıl mı ?
1-- mobil, yani bütün organizasyon malzemen için bir kamyonet alırsın zaten ruhsatın var sayarsak, etkinlik ruhsatı olan her mekan da yapabilirsin...
2-- kendi mekanını açarsın ( açık hava )

bu benzeri gösteriler için tek bir eleman bile yeter. DMX makinesini kuruyorsun kablolarla her şeyi birbirine bağlıyorsun. Sonra kumanda kutusunda tuşlara basarak görsel şölen düzenliyosun.. makine sistemini kurmanın maaliyeti 300-400 bin lira..
Co2 tüpleri veya color shotların birim maaliyeti 500 lira.. ulaşım, benzin, jeneratör, eleman yevmiyesi ) toplam maaliyetin ortalama bir show da 15 bin lira.. kazanılan toplam para 50-100 bin lira... etkinlik başı kar oranı %75
ayda 15 etkinlik yaparsan ortalama büyüklükte, minimum kar oranında 500 bin lira kar ediyorsun..
Ayrıca boş durmuyosun fakir insanlar için 10-15 bin liralık evlilik teklifi bride ve doğum günleri düzenliyosun ordan da aylık 100-150 bin lira kar ediyosun.. ( kendi yerin varsa )
yani özetle 2-3 kişiyle kuracağın bu sistem de para kazanma oranı yüksek.. çünkü bu color shotlar ve dmx kontrollu volkan havai fişek çeşitlerinin çoğu daha türkiye de yok. koskoca türkiye de bir kaç firma toptancılığını yapıyor bir kaç firma da organizasyonunu.. ama bunlar büyük oyuncular.. Tarkan konserinde yapıyor adam bu işi.. sen doktora mühendise zengin ve görgüsüz insanlara yapacaksın.. 1 milyon değilde 60 bin lira fiyat vereceksin.. sistem 2 saatte kuruluyor 30 dakika da toplanıyor. :)
SORUNLAR: bu havai fişek ve co2 karbondioksit smoke color shot, ve alengirli volkanların türkiyeye girişi... ithal etmek için Organizasyon firman ve proteknik sertifikalarının olması lazım. tek tek satmıyor ibneler bi siparişte en az 3-5 koli 100 adet falan vermen lazım. yani dur ben bi 10 tane sipariş verip deneyeyim diyemiyorsun.. gümrükten geçer mi nasıl geçer maaliyeti ne olur sadece burası iyi hesaplanması lazım..