İs Yeri Acacam?
-
Meraba Arkadsalar İş yeri Acacam Ama ne acım diye dusunuyorum..?
Oncelikle sunu soylım Mulken Dukkan bize ait Tam da merkezde bi yer zaten burdan baska hiç bi yer yok Tam işlek bı cadde : İş yeri Sol tarafı 4 yıldızlı otel girişi iki sağ taraftaki dukkanlar telefoncular 3.dukkan ise turkcell bayısı benım su an kıracı var. 11 ayda cıkıyoo allahın izni ile bişeyleyr acmayı dusunuyorum yardımlarınız için tsk ler Bu arada MARDİN-MİDYAT TA İŞ YERİ
-
yemekçi aç dayı
-
mekan turustik bir mekan ise hediyelik eşya satan bir yer olabilir
beni dinleyip batarsan kızma heee
-
mekan yeterince genişse net cafe aç kıyak iş tir
-
bence bi kısmı net cafe bi kısmı normal cafe olsun.
-
Lokanta açabilirsin..
-
gıda sektörüne bişey olmaz lokantayı düşün...
-
ne kadar sermayen var?
-
otel yanı lokanta bence tutmaz.
bence de net kafe açabilirsin.
turistik bi yerse harbiden lazım olur.
-
açılabilitesi en yüksek olandan ziyade .. çevre potansiyeline bi bak hocam ..
Yani sen oralısın oralar senin mekanın .. otel dahil çarşıda insanların potansiyel oluşturabilicek ihtiyaçlarını göz önünde bulundur. Esnaf çok restorant fast food gibi yerler az sa , bunlardan açabilirsin .. turist çoksa hediyeliz eşyalar..
Gençler çoksa cafe falan, ama bide şu ayrıntı var örneğin. bir fast food açmak gibi bi işte imkan ve istekten daha fazla tecrubeye ihtiyaç vardır diye düşünüyorum . Ama ben tuttuğum işi koparırırım diyosan o ayrı konu .. kolay gelsin hoca :) hemen karar verme bi kamuoyu yoklaması yap midyatta ;)
-
krokıden pek bişe anlamadım ama eğer dükkan katlıysa en kıyak iş ; bir kat cafe bir kat internet cafe !
Ama lokantayıda es geçemem otelin yanında olmasıyla ne alakası war millet yemek yemeye otele mi gidiyor ? Yemek her insanın ihtiyacı,heleki aşçı için para ayırmaz kendin biraz bişeler yapabilirsen lokantada kâr etmemen imkansız.. Bugun 1 çorba 3 Ytl bir kazandan en az 50 çorba cıkıyor peki o kazanı yapmak ne kadara mal oluyor yaktığı tüpüde hesaba katsan en fazla 20ytl 50 çorbanın 20 sini satsan 60 ytl Net kâr 40 ytl..
kaldıki işlek caddelerde her zaman iş yapar lokanta kimse yemese bile esnaf yer.Ama çok kücük bir cadde ise ve baska lokanta varsa kendıne guvemıyorsan açma !