İş Yerinden Çıkarılma Ve Tazminat Hakkında Bilgisi Olan?
-
xxspiderxx bunu yazdı
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1243.html (detaylı şekilde incelemeni tavsiye ederim.)
SÖZLEŞMENİN FESHİNDE USUL Madde 19 - İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır.
Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi, o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez. Ancak, işverenin 25 inci maddenin (II) numaralı bendi şartlarına uygun fesih hakkı saklıdır.
FESİH BİLDİRİMİNE İTİRAZ VE USULÜ
Madde 20 - İş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde iş mahkemesinde dava açabilir. (İptal ibare: Anayasa Mah.nin 19/10/2005 tarihli ve E. 2003/66, K. 2005/72 sayılı Kararı ile.) * ... taraflar anlaşırlarsa uyuşmazlık aynı sürede özel hakeme götürülür.
Feshin geçerli bir sebebe dayandığını ispat yükümlülüğü işverene aittir. İşçi, feshin başka bir sebebe dayandığını iddia ettiği takdirde, bu iddiasını ispatla yükümlüdür.
Dava seri muhakeme usulüne göre iki ay içinde sonuçlandırılır. Mahkemece verilen kararın temyizi halinde, Yargıtay bir ay içinde kesin olarak karar verir.
ÇALIŞMA KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİK VE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ
Madde 22 - İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.
o zaman Madde =22 ye göre benim iş verenim bana haber etmedi başka şubeye gidecegime dair yazılı olarak .sadece telefonda söyledi bende kabul etmedım . yerime baska birisini getirdiklerine dair de aynı firmada şahitler var . Bu hususlara dayanarak ben gittim sgk ya kagıtları doldurdum . Bu hususlara dayanarak ben alabiliyorum sanırım . 15 gun içinde sonuçlanır dediler . Yalnız ben şimdi kıdem tazminatımı yoksa ihbar tazmınatımı alıyorum . anlamıyorum çünkü bu işten .. artı olarak ne kadar alabilirim .18 aydır asgari ücretle çalısıyorum.. Tabi bunları tamanen eşimin adına yazıyorum iş aslında eşimin
-
İşverenin yer değişikliği isteğine noterden yazılı cevap vermen gerekiyor 1 hafta içinde tazminata ilişkin tüm hakların saklı kalmak kaydıyla çıkışını isteyebilirsin
Sana tavsiyem milletin tavsiyesi ile işverene saldırma. Çünkü sen biyerden geçirirken onlar başka bi maddeden geçirir neye uğradığını şaşırırsın. Merak ediyorsan çalışma kanununu kendin oku. 2. el bilgi bu konularda tehlikelidir hocam. hele öyle ufak meblalar için bi mahkemelik olsan kazansan bile masrafını çıkaramayabilirsin.
HolyOne tarafından 19/Ara/12 15:50 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
İşverenin yer değişikliği isteğine noterden yazılı cevap vermen gerekiyor 1 hafta içinde tazminata ilişkin tüm hakların saklı kalmak kaydıyla çıkışını isteyebilirsin
hocam şimdi bu adamlar hanımı zaten çıkarmak istiyorlar . başka şubeye git demelernin nedeni hanım için uzak olacak ve gitmeyecegini biliyorlar . başka şubede telefonda soyluyorlar kagıt vermediler . telefonda dedikleri ya başka subeye git yada bırak işi . artı olarak zaten tazminat almak istiyoruz . ama onlar nasıl bir oyun yapabilirler vermemek için yada boyle bişey mümkünmü
blmrt tarafından 19/Ara/12 15:52 tarihinde düzenlenmiştir -
bide hocam "şahit arkadaşlar var" kısmına çok bel bağlamamaya çalış. yakınlığınız samimiyetiniz nedir bilememde, 5 olan olan şahit sayısı iş ciddiye binince 0 a inebiliyo , risk almak istemiyo sonuçta insanlar.
-
blmrt bunu yazdı
hocam şimdi bu adamlar hanımı zaten çıkarmak istiyorlar . başka şubeye git demelernin nedeni hanım için uzak olacak ve gitmeyecegini biliyorlar . başka şubede telefonda soyluyorlar kagıt vermediler . telefonda dedikleri ya başka subeye git yada bırak işi . artı olarak zaten tazminat almak istiyoruz . ama onlar nasıl bir oyun yapabilirler vermemek için yada boyle bişey mümkünmü
telefonla söylüyorları ispat edemezsin , şahit olayıda bi arkadaşın dediği gibi yaş , mahkemeye verdiğinde en az 2 sene uğraşırsın , yapacağınız hiçbişey olmamış gibi işe gitmeye devam etmek , başka şubeye göndermek istiyorlarsa bana yazılı bildirin diyeceksin , seni işyerine sokmama gibi bi durumları olmaz , işyerine girmeni engellerlerse zaten işten çıkarmış olurlar , onu ispat ettiğinde de sende tazminatını alırsın , ama sakın işyerinden şahitlerle ispat ederim diye düşünme , oradaki işçi sonuçta oradan evinin geçimini sağlıyor , çalıştığı yerin aleyhine ifade vermez.
-
student bunu yazdıblmrt bunu yazdı
telefonla söylüyorları ispat edemezsin , şahit olayıda bi arkadaşın dediği gibi yaş , mahkemeye verdiğinde en az 2 sene uğraşırsın , yapacağınız hiçbişey olmamış gibi işe gitmeye devam etmek , başka şubeye göndermek istiyorlarsa bana yazılı bildirin diyeceksin , seni işyerine sokmama gibi bi durumları olmaz , işyerine girmeni engellerlerse zaten işten çıkarmış olurlar , onu ispat ettiğinde de sende tazminatını alırsın , ama sakın işyerinden şahitlerle ispat ederim diye düşünme , oradaki işçi sonuçta oradan evinin geçimini sağlıyor , çalıştığı yerin aleyhine ifade vermez.
sorun şu ki adamlar sgkya basvurup tazminat alacagımı bildikleri içn kagıt vermıyorlar zaten
-
merak ettiğin herşeyin yasal cevabı burada:
-
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=44564
-
6 ay dolduysa sendika varsa tazminat alır.
iş mahkemelerine araştır soruştur. -
170 i ara kardeş profosyonel ve ücretsiz,çalışma bakanlığının numarası... :D