Isınma Yok Ama Bilgisayar Donuyor
-
Hard Disk Sentinel ile hd nin ömrüne ve sağlamlığını kontrol et.
HD Tune ile bad sector taraması (normal tarattır, hızlı değil) yap.
-
h2run bunu yazdımy4 bunu yazdı
hocam aynı sorun benim de başıma gelmişti . hdd sizlere ömür . yakında yanar o hard disk , anakart'a da zarar verebilir bence .bu işlerden anlamıyorsan hdd ve anakart'a baktırmanı tavsiye ederim .
Hd tune ile tarattım hocam sadece ultra dma crc error count hatası aldım bence ısletım sıstemınden kaynaklanıyor.
internetten soruna baktım şöyle yazıyor :
"Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır. (buda sorunun çözümü)
SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.
Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. (senin sorun kalınla yazdığım yer) Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.
Kablo kalitesi çok önemli.kaynak:dh -
my4 bunu yazdıh2run bunu yazdımy4 bunu yazdı
hocam aynı sorun benim de başıma gelmişti . hdd sizlere ömür . yakında yanar o hard disk , anakart'a da zarar verebilir bence .bu işlerden anlamıyorsan hdd ve anakart'a baktırmanı tavsiye ederim .
Hd tune ile tarattım hocam sadece ultra dma crc error count hatası aldım bence ısletım sıstemınden kaynaklanıyor.
internetten soruna baktım şöyle yazıyor :
"Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır. (buda sorunun çözümü)
SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.
Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. (senin sorun kalınla yazdığım yer) Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.
Kablo kalitesi çok önemli.kaynak:dhusta bundan olsa dıger pc de donar arkadasın pc de hıc donma felan yok kablosuz baglantı kullanıyoruz
-
HDD yı tarattım hıcbır sorun cıkmadı .. Son olarak işletim sistemı gelıyor aklıma artık bırsey gelmıyor
-
Beyler buna cozum bulana odul var :D a.q yıldırdı benı bu donma olayı
-
harddisk marka modeli nedir. daha öncede sordum ama yazdım dedim yazmamıssın
-
rebellisch bunu yazdı
harddisk marka modeli nedir. daha öncede sordum ama yazdım dedim yazmamıssın
BilgiAlanıDeğer
Aygıt Özellikleri
Sürücü TanımıTOSHIBA MK5055GSX
Sürücü Tarihi01.07.2001
Sürücü Sürümü5.1.2535.0
Sürücü SağlayıcıMicrosoft
INF Dosyasıdisk.inf
Disk Aygıtı Teknik Bilgisi
ÜreticiToshiba
Sabit Disk AdıMK-5055GSX
Fiziksel Boyut2.5"
Biçimlendirilmiş Kapasite500 GB
Diskler2
Kayıt Yüzeyi4
Fiziksel Boyutlar100 x 69.85 x 9.5 mm
Ağırlık(En Fazla) 102 g
Ortalama Dönme Gecikmesi5.55 ms
Dönme Hızı5400 RPM
ArabirimSATA-II
Arabellekten bilgisayara veri hızı300 MB/s
Arabellek Büyüklüğü8 MB
Aygıt Üreticisi
Firma AdıToshiba Corp., Storage Device Division
Ürün Bilgisihttp://sdd.toshiba.com
-
video acınca CPU %90 lara cıkıyor ve bilgisayar hafiften ısınmaya baslıyor
-
S-E-R-H-A-T bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
Makina HP mi ?
benimki HP I 7
aynı sorun var
Arkadaşımda HP makine var sorun aynı.. Çocuğa git servise götür dedim pek oralı olmadı ama benim bilgisayarın başına gelse ya kafayı yerdim ya da makineyi kırardım çok boktan bir mevzu..
Bu sorunun nedenini ve düzeltme yolunu bulan büyük sevap kazanır.. :)
-
darkroques61 bunu yazdıS-E-R-H-A-T bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
Makina HP mi ?
benimki HP I 7
aynı sorun var
Arkadaşımda HP makine var sorun aynı.. Çocuğa git servise götür dedim pek oralı olmadı ama benim bilgisayarın başına gelse ya kafayı yerdim ya da makineyi kırardım çok boktan bir mevzu..
Bu sorunun nedenini ve düzeltme yolunu bulan büyük sevap kazanır.. :)
bendede aynı sorun var.servislik iş değil.HP boktan.