Isınma Yok Ama Bilgisayar Donuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hard Disk Sentinel ile hd nin ömrüne ve sağlamlığını kontrol et.

HD Tune ile bad sector taraması (normal tarattır, hızlı değil) yap.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    my4 bunu yazdı

hocam aynı sorun benim de başıma gelmişti . hdd sizlere ömür . yakında yanar o hard disk , anakart'a da zarar verebilir bence .bu işlerden anlamıyorsan  hdd ve anakart'a baktırmanı tavsiye ederim .

Hd tune ile tarattım hocam sadece ultra dma crc error count hatası aldım bence ısletım sıstemınden kaynaklanıyor.

internetten soruna baktım şöyle yazıyor :

"Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır. (buda sorunun çözümü)

SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
    Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.

Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. (senin sorun kalınla yazdığım yer) Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.

Kablo kalitesi çok önemli.
    kaynak:dh

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    my4 bunu yazdı
    h2run bunu yazdı
    my4 bunu yazdı

hocam aynı sorun benim de başıma gelmişti . hdd sizlere ömür . yakında yanar o hard disk , anakart'a da zarar verebilir bence .bu işlerden anlamıyorsan  hdd ve anakart'a baktırmanı tavsiye ederim .

Hd tune ile tarattım hocam sadece ultra dma crc error count hatası aldım bence ısletım sıstemınden kaynaklanıyor.

internetten soruna baktım şöyle yazıyor :

"Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır. (buda sorunun çözümü)

SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
    Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.

Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. (senin sorun kalınla yazdığım yer) Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.

Kablo kalitesi çok önemli.
    kaynak:dh

usta bundan olsa dıger pc de donar arkadasın pc de hıc donma felan yok kablosuz baglantı kullanıyoruz

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HDD yı tarattım hıcbır sorun cıkmadı .. Son olarak işletim sistemı gelıyor aklıma artık bırsey gelmıyor

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler buna cozum bulana odul var :D a.q yıldırdı benı bu donma olayı 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

harddisk marka modeli nedir. daha öncede sordum ama yazdım dedim yazmamıssın

memento mori.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı

harddisk marka modeli nedir. daha öncede sordum ama yazdım dedim yazmamıssın

BilgiAlanıDeğer

Aygıt Özellikleri

Sürücü TanımıTOSHIBA MK5055GSX

Sürücü Tarihi01.07.2001

Sürücü Sürümü5.1.2535.0

Sürücü SağlayıcıMicrosoft

INF Dosyasıdisk.inf

Disk Aygıtı Teknik Bilgisi

ÜreticiToshiba

Sabit Disk AdıMK-5055GSX

Fiziksel Boyut2.5"

Biçimlendirilmiş Kapasite500 GB

Diskler2

Kayıt Yüzeyi4

Fiziksel Boyutlar100 x 69.85 x 9.5 mm

Ağırlık(En Fazla) 102 g

Ortalama Dönme Gecikmesi5.55 ms

Dönme Hızı5400 RPM

ArabirimSATA-II

Arabellekten bilgisayara veri hızı300 MB/s

Arabellek Büyüklüğü8 MB

Aygıt Üreticisi

Firma AdıToshiba Corp., Storage Device Division

Ürün Bilgisihttp://sdd.toshiba.com

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

video acınca CPU %90 lara cıkıyor ve bilgisayar hafiften ısınmaya baslıyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek
    S-E-R-H-A-T bunu yazdı
    darkroques61 bunu yazdı

Makina HP mi ?

benimki HP I 7

aynı sorun var

Arkadaşımda HP makine var sorun aynı.. Çocuğa git servise götür dedim pek oralı olmadı ama benim bilgisayarın başına gelse ya kafayı yerdim ya da makineyi kırardım çok boktan bir mevzu..

Bu sorunun nedenini ve düzeltme yolunu bulan büyük sevap kazanır.. :)

Kendine İyi Bak ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    darkroques61 bunu yazdı
    S-E-R-H-A-T bunu yazdı
    darkroques61 bunu yazdı

Makina HP mi ?

benimki HP I 7

aynı sorun var

Arkadaşımda HP makine var sorun aynı.. Çocuğa git servise götür dedim pek oralı olmadı ama benim bilgisayarın başına gelse ya kafayı yerdim ya da makineyi kırardım çok boktan bir mevzu..

Bu sorunun nedenini ve düzeltme yolunu bulan büyük sevap kazanır.. :)

bendede aynı sorun var.servislik iş değil.HP boktan.

Toplam Hit: 4665 Toplam Mesaj: 47