İslam Üniversitesi - DVD - 4,20 GB - Tek Link
-
İslam Üniversitesi | 4,20 GB
Bu dvd'nin çoğaltılması ve dağıltılması serbest fakat ticari amaçla kullanılması yasak ve kul hakkıdır.
Beğeneceğinizden eminim her bilgisayarda olması gereken bir dvd.DVD DEKİ BAZİ ESERLER:
MEALLER: Elmalı Hamdi Yazır, Ömer Nasuhi Bilmen, Seyyid Kuttubi vs.
HADİS KİTAPLARI: Buhari - Kütübü Sitte, Tirmizi - Müsned, İmamı Azam vs
KÜLLİYATLAR: Seyyit Kutub, İbni Kayyim, Risale-i Nur, M.Esad Coşan, Harun Yahya vs
KURAN-İ KERİM
İLAHLER PROGRAMLAR vs...
MOD : Arkadas adam indirmeniz icin paylasmis siz din tartismasina girmissiniz.Konunun iyiligi icin kilitlenmistir saygilar.. -
din gibi tamamen felsefi bir konunun, bilim yuvası olması gereken üniversitelerde ne aradığını hep merak etmişimdir. ilahiyat fakültelerinden bahsediyorum. yapılan bir bilim, bir araştırma da yok. olsa olsa özel kurları olmalı. üniversitelerde yeri olmamalı.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
din gibi tamamen felsefi bir konunun, bilim yuvası olması gereken üniversitelerde ne aradığını hep merak etmişimdir. ilahiyat fakültelerinden bahsediyorum. yapılan bir bilim, bir araştırma da yok. olsa olsa özel kurları olmalı. üniversitelerde yeri olmamalı.
-----------------------------Türkiyenin yetişen en son ordinaryusu lafı çaktı.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------bende böyle düşünüyorum ama o zaman hocam felsefe bölümleridemi kaldırılmalı peki?
-
APPaLLoSa bunu yazdı:
Bu dvd'nin çoğaltılması ve dağıltılması serbest fakat ticari amaçla kullanılması yasak ve kul hakkıdır.
Beğeneceğinizden eminim her bilgisayarda olması gereken bir dvd.:D
-
ExpirE bunu yazdı:
bende böyle düşünüyorum ama o zaman hocam felsefe bölümleridemi kaldırılmalı peki?
-----------------------------felsefe eğitiminin içeriğini bilmiyorum. ama arada şöyle bir fark var, felsefe her zaman gelişir değişir. yani biri çıkıp "ben felsefede şöyle bişey düşünüyorum" diyip felsefe anlayışımızı kökten değiştirebilir. yeni ortaya çıkan bilimsel gerçekler doğrultusunda farklı düşünmeye başlanabilir, eğitim içeriği değişebilir.
dinde ise belli şeylerin ezberletilmesinden başka hiçbir olay yok.
şimdi çıkıp mezhepler yorum farkları diyebilirsiniz. bunlar tamamen aynı taşın etrafında dolanmak. kimse çıkıp "peygamber şöyle bi hadis deseydi iyiymiş" deyip kitaplara yeni hadis ekleyemez. ya da "kutsal kitapta şu konunun eksikliğini tespit ettim, bunu ekleyelim veya yenisini yazalım" diyemez.
-
ABi bu nasıl hadisçilik. biri diyor ilim biri diyor edep.. bi karar verin .mq..
-
Prometheus bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
bende böyle düşünüyorum ama o zaman hocam felsefe bölümleridemi kaldırılmalı peki?
-----------------------------felsefe eğitiminin içeriğini bilmiyorum. ama arada şöyle bir fark var, felsefe her zaman gelişir değişir. yani biri çıkıp "ben felsefede şöyle bişey düşünüyorum" diyip felsefe anlayışımızı kökten değiştirebilir. yeni ortaya çıkan bilimsel gerçekler doğrultusunda farklı düşünmeye başlanabilir, eğitim içeriği değişebilir.
dinde ise belli şeylerin ezberletilmesinden başka hiçbir olay yok.
şimdi çıkıp mezhepler yorum farkları diyebilirsiniz. bunlar tamamen aynı taşın etrafında dolanmak. kimse çıkıp "peygamber şöyle bi hadis deseydi iyiymiş" deyip kitaplara yeni hadis ekleyemez. ya da "kutsal kitapta şu konunun eksikliğini tespit ettim, bunu ekleyelim veya yenisini yazalım" diyemez.
-----------------------------sayın süpermen arkadaş, eğer dediğin gibi olsaydı tarih boyunca birkaç islam bilgini çıkmazdı onlarn yorumlarına iht,iyaçları kalmazdı kimsenin. herkes ezberlerdi ve biterdi. ama olay böyle değil. Tarihe bakarsan belli başlı sayılı insanalr vardır. bunlar ğitim alıp kendini geliştirmişi insanlardır. farkedersen ki edeceğini hiç zannetmiyorum, bu adamlar bilinmişin ötesinde kendi düşüncelerini söylemekteler. yani bilinmeyeni anlatmakdalar yeni fikirler türetmektedirler. eğer senin dediğin gibi olsaydı bri kafadan çıkan sesin diğerleri tarafından da deestek alması gerekir di. Lakin birinden gelen ses diğeri tarafından rahatlıkla inkar ediliyor. bu durumda senin yargıların yıkılıyor. boş konuşuyorsun haberin olsun.
eğitim - öğretim - uygulama - geliştirme - bu normal hayatta böyledir.
fakat aynısı din eğitimi için de geçerlidir. Din senin sandığın kadar ufak boyutlu birşey değil..
Yanacaksın olm cayır cayır yanacaksın :) hadi ben ,inanıyorum Haşa Ne tanrı ne din hepsi yalan olsa bile yok olup gidecem ama din tanrı allah var ise sen bnu durumda mahvolacaksın.. Bence bu konuları fazla aşağğılama.. belki bi iki saat daha az yanarsın. zuahah
-
olsun la yazdığına göre nasıl olsa bir zamandan sonra cennete gönderiyolar hurilerle takılırız.
Bu arada indiriyorum konuuyaçan arkadaş
-
külliyatları okuyana kadar iyiydi.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
sayın süpermen arkadaş, eğer dediğin gibi olsaydı tarih boyunca birkaç islam bilgini çıkmazdı onlarn yorumlarına iht,iyaçları kalmazdı kimsenin. herkes ezberlerdi ve biterdi. ama olay böyle değil. Tarihe bakarsan belli başlı sayılı insanalr vardır. bunlar ğitim alıp kendini geliştirmişi insanlardır. farkedersen ki edeceğini hiç zannetmiyorum, bu adamlar bilinmişin ötesinde kendi düşüncelerini söylemekteler. yani bilinmeyeni anlatmakdalar yeni fikirler türetmektedirler. eğer senin dediğin gibi olsaydı bri kafadan çıkan sesin diğerleri tarafından da deestek alması gerekir di. Lakin birinden gelen ses diğeri tarafından rahatlıkla inkar ediliyor. bu durumda senin yargıların yıkılıyor. boş konuşuyorsun haberin olsun.
eğitim - öğretim - uygulama - geliştirme - bu normal hayatta böyledir.
fakat aynısı din eğitimi için de geçerlidir. Din senin sandığın kadar ufak boyutlu birşey değil..
Yanacaksın olm cayır cayır yanacaksın :) hadi ben ,inanıyorum Haşa Ne tanrı ne din hepsi yalan olsa bile yok olup gidecem ama din tanrı allah var ise sen bnu durumda mahvolacaksın.. Bence bu konuları fazla aşağğılama.. belki bi iki saat daha az yanarsın. zuahah
-----------------------------sevgili kardeşim,
senin de dediğin gibi birileri çıkar diğerleri onu takip ederdi. ki öyle oluyor. senin iddiandaki gibi kolayca karşı çıkılsaydı şu an mezhepler olmazdı.
kaldı ki yine senin dediğin gibi gelişme olsaydı yukarıda da yazdığım gibi birileri çıkıp kutsal kitabın ayetlerine ekleme çıkarma yapabilirdi.
bugün kim çıkıp "hayır modern dünyada 1 erkeğin şahitliği 2 kadına eş tutulamaz, herkesin şahitliği eşit değerdedir" diyebilir? derse dinden çıkar. kutsal kitapta kesin hüküm vardır. bugün kim çıkıp ben farklı dinden kişileri arkadaş edinirim diyebilir? hristiyanları yahudileri arkadaş edinmeyiniz diye kesin ayet vardır. bugün kim çıkıp ölçüsünü bildikten sonra alkol alın diyebilir? kesin ayet vardır.
gördüğün gibi hiçbir şekilde "gelişme" olamaz. farklı yorumlar olabilir, onlar da çok sınırlandırılmış şekilde olabilir. bunun da bilimle üniversite mantığıyla ilgisi olamaz.
yapılabilecek şeyler "o gün cep telefonu yoktu bugün var, o günkü duruma göre yorumlayalım"dan ibarettir.