Islam‘In, Müslümanların Ve Müslüman Olmayanların Bakışları
-
ElizaBeTH bunu yazdı
Muslumanlarin gozunde diger tum dinler ve dinsizler cehennemlik, gerci ne dersek diyelim muslumanin biri cikip aslinda gercek muslumanlik oyle degil diyecek
Yok tam da öyle hocam. Müslüman olmayan, küfre bulaşan, Allah'ı inkar eden ve öldüğünde tövbe etmeden giden herkes cehennemlik. (tabi yine de Allah bilir diye bilmediğim şey üzerine kesin hüküm vermeyeyim) :) Konu din tartışması değil o yüzden polemiğe dönüşmesin hocam arkadaşa ayıp olur.
-
@lightsaber, tamam hocam paylaşırım
@ultraasker, haklısın hocam işte onu düşünüyorum nasıl işin içinden çıkarım diye
@mfatihbodur, hocam yahudiler konusuna girip girmemekte kararsızım bakalım aslında girmek istiyorum ama düzgünce kaynak bulmak laızm
@elizabeth, lütfen ortalığı karıştıracak mesajlar atma !! ben ödev için döküman arıyorum sen fitne çıkarmaya geliyorsun, bu konu siyasi ya da tartışılacak bir konu değil. Sadece bilimsel referanslar arıyorum, şahsi fikrinin konuyla bir ilgisi yok !! batıyor illa bir şeyler anlayamıyorum zorunuz nedir.. !! her konuyu b*k etmeye çalışmanıza anlam veremiyorum.. inanmımyorsan da inanma konuya katkın yoksa b*k etme lütfen
unbalanced tarafından 04/Kas/14 19:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim inandığım şey: iyiler cennete (varsa), kötüler cehenneme (varsa) gider.
Tanrı ya da Allah her neyse insanları kendisine inanıp inanmamasına göre ayıracak kadar egoist bir varlık olamaz.
Bu da benim görüşüm burdaki herkese saygı duyarım.
-
Arkadaşlar lütfen kendi görüşürünüzü kendinize saklayın, isterseniz eşeğe tanrı diyin umrumda değil. Ben sadece referans arıyorum.
Yönetimden ricam, konuyla alakasız mesajları siler misiniz?
-
şimdi islam tarihi olarak alabileceğin hadisler varda hadis olayı işi bozar hadis kuranla çelişecek hatta hadisler birbirleriyle çelişecek, bence yabancı birinin islamı anlattığı kaynaklara yönelmen lazım, işte müslüman devletle savaşan başka bir toplumun o savaş zamanlarında yazdığı kitaplar bilmem neler varsa onlara bakmak lazım, öbür türlü hadisler işi çok bozar
-
haklısın hocam, çok hadis islam ile çelişiyor ve maalesef din diye yutturuluyor. mesela Allah, ben sizi bana kulluk edin diye yarattım derken, bir hadiste peygamberin yüzü suyu hürmetine yarattım diyor. Oysa kur'an da böyle bir izahat yok
Şimdi ben o yüzden 3 e ayırdım. 1. si kur'an yani Allah ne diyor, 2.si müslümanlar ne diyor işte bu da hadisle ya da örf,gelenek görenek aileden gelen şeyler v.s. ,3 de zaten gayri müslimlerle ilgili
1. sinde sıkıntı yok ama 2 ve 3 de nasıl bir kaynak arayacağımı bilemedim. Çünkü 1 milyon insan varsa 1 milyon insan farklı düşünüyordur .. O yüzden ortalama ya da genel kanıya bakmak lazım..
sunum yaparken sıralamayı da
ilk olarak müslüman olmayanların düşüncesi
sonra müslümanım diyenlerin düşüncesi
en sonda ise en doğru olan Allah ın o konuyla ilgili söylediğini koyacağım.
-
hocam Kuran ne der diyorsunda yacağın araştırmada Kuran dan kastın nedir tefsir ile mi açıklayacaksın illaki zaten direk ayetleri çevirirsen hiçbirşey ortaya çıkmaz daha sonra hadisler var hangi mezhep imamlarını alacaksın 4 hak mezhep -bana göre- penceresinden mi bakacaksın yoksa diğer mezhepleride değerlendirecekmisin bu aşamada referas alacağın dini görüşe göre müslüman olmayanlara bakış açılarını öğrenmek istiyorsan yine bu adamların Fıkıh ilmi - İlmihal ilmi kitaplarını ve Akaid ilmi kitaplarını okuman gerekir...
-
kur'andan kastım salt kur'andır hocam.
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.. (Nahl 89)
şimdi Allah biz her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı diye kitap indirmişken, kur'anla çelişen şeyleri neden sokayım? Sunumda direk o konuyla ilgili Allah'ın söylediklerini paylaşacağım. Anlaşılmaz demişsin mesela hocam..
h.z. isa ile ilgili
Andolsun, “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: “Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, artık, Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur.”şimdi bunda neyini anlayamıyorsun onu anlamıyorum. Sen içine o hoca bu şeyh şu bilmem ne diye sokarsan Allah ın dini olmaz ahmet mehmetin burnunu soktuğu bir şey olur. İşte burda kültür devreye girer bilmem ne devreye girer.
En basitinden imam hanefi ve şafi arasındaki bazı farklar yaşadığı çevreye göre değişiklik gösteriyor diye okudum, işte kadının eline değince abdest bozulup bozulmama meselesi biri köy yerinde diğeri şehir yerinde olduğu için.. Şimdi bu onların yorumu ben kalkıp da Allah böyle diyor diyemem.
İşin içine kültürel ve çevresel faktörler girdiği için o kısımları 2. bölümde yani müslümanlar ne söylüyor kısmında alacağım. Mesela bazı müslümanlar gördüm, asacağız keseceğiz diyorlar ama bazıları çok daha farklı düşünüyorlar, bu farklılığın sebebi ekseri olarak hadislerden kaynaklı.. İşte 2. bölümde irdeleyecğim şeyler onlar olacak
3. kısım ise sanırım bir rahip ya da misyoner bulup onla konuşayım genel olarak belki hristiyan dünyasının düşüncelerini yansıtır..
-
Eger gercek arastirma yapmak istiyorsan bilim kitaplarindan daha kolay arastirma yaparsin. Sonucta arastirma ile insanlarin nerden geldigini kanitlarla aciklamislar. 2-3 saatlik bir belgesel var Walking with Cavemen diye, belki ilgini cekebilir. http://www.dailymotion.com/video/xkmhsy_bbc-walking-with-cavemen-1of4_tech
Muslumanlikta diger dinler gibi insan hayali bir urun. Olumun hayatin bitisi olmasi insanlari korkutan bir kavram.
Ilk insan fosil kaniti 2-2.5 yil oncesine dayaniyor. http://www.nhm.ac.uk/nature-online/life/human-origins/modern-human-evolution/when/index.html
Ki insanlarin bundan cok daha once yer yuzunde yasadiklarina inaniliyor.
Hadi diyelim ki 2 milyon yil once evolusyonumuzu tamamladik. Su an inandigimiz en yaygin dinler 2000 sene oncesine bagli. Yani 1998000 yil kimse ne Muslumanligi duymus ne baska bir dini. Sonucta Muslumanlikta Yunan Mitolojisi gibi birsey. Eskiden Zeus'a inaniyorlarmis simdi bakiyoruz sacmalik diyoruz.
Yanlis anlama, amacim senin inaclarina karsi cikmak degil sadece Musluman olmayanlarin bakislarindan bir parca paylasmak.
-
katkın için sağol hocam :) ama olaya biraz farklı yaklaşıyorsun.
şimdi şöyle.. bir konu var diyelim kadınlar.. islam ın bu konuda söylediği nedir? müslümanların düşündüğü nedir ve müslüman olmayanlar, islam'da kadının yerinin ne olduğu hakkında düşündükleri nedir.. mesela bir hristiyan ne düşünüyor kadın islam'da nedir diye. biraz karışık cümle oldu..
şimdi bir sürü müslüman olmayan unsur var, budist ayrı düşünür yahudi ayrı düşünür deist ayrı ateist ayrı.. onların hepsini alamayacğım için mesela kadınlar konusunda hristiyanlar ne düşünüyor islamdaki kadının konumu için onla ilgili şeyler lazım
sen ise direk olarak evrim teorisini anlatmaya çalışmışsın ama benim konum ise islam temelli bir şey. islamdaki şu kurala hristiyan(müslüman olmayan) ve müslümanların bakışı nedir gibilerinden bir şey.