folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder İşletim Sisteminizin Nesini Seviyorsunuz ?

İşletim Sisteminizin Nesini Seviyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bana göre insan işletim sisteminle bütünleşiyor.Yani bana vista verin, üstüne bi milyon tane şey verin ben windows olarak xp den başka birşey kullanmam.

Linuxtada pardus kullanıyorum.

Fakat amacım biraz genelden özel doğru gitmek.

Linuxu seviyorum.Zamanında alışmak için fazlasıyla uğraştım.Bilenler vardır bi milyon tane linux dağıtımı kurdum.Sonunda fark ettim hiç birinin farkı yok.Küfür ettim, sinir oldum, tekrar tekrar kurdum sounda linuxa alıştım. Gelelim esas konumuza.

Ben linuxu neden seviyorum ? 

HEr işletim sistemi farklı temller üstündedir.Burda linux-windows yada başka yarışma yapmayacağız ama şöyle düşünüyorum;

windows para kazanması gerektiği için işin görsellik yanıylada çok alakalı.Yani klay olsun, görselliğide iyi olsun kendine çeksin.

Fakat linuxta önemli olan işlevi yapması bu yüzden basit bi ara yüz , geri kalan herşey performansa odaklı.

bu şekilde düşünüyorum.Linuxla ilk pardus 1.0 ile tnaışmıştım.Çok büyük şekilde ilerledi.Linuxu seviyorum çünkü bana windowstan daha kolay geliyor.Belki saçma diyebilirsiniz fakat benim işim oyun falan filan değil.Benim işim internet, programlama.Linux bana özel olduğumu hissettiriyor.Yani windowsta yapmak yerine linuxta yaptığımda farklı birşey var.

Tam olarak onu çözemdim.Nedir farklı gelen? Msne windowsta da bağlanıyorum fakat amsn üstünden yada kopete üstünden bağlanmak daha farklı geliyor.Sanki bir çeşit kendini ttmin gibi.Irca konversationla girmek , en basitinden firefoxun özelliklerini ayarlandığı bölümün düzen menüsünde olması.Farklı birşey var.Öte yandan özel doğru gidersek pardus ile ilk tnaışmamda çok büyk küfür etmiştim.2008.1 e kadar. Sevmedim ama ara ara kullandım.ubuntu ve linux mint grafik oalrak en başarılı bulduğum (kullandıklarımın arasında) dağıtımlardı.

2008.2 ve 2008.3 ile resmen performansta büyük etki sağladılar.3 senelik casper laptopa windows yüklüyoırum sağ tuşu bile yavaş açıyor.Pardus 2008.3 te şırak diye hepsine geçiş sağlıyorum.Arkadaşım yep yeni bilgisayar aldı fakat o bile hızlı olduğunu kabul etti.Üstelik tübitak yapımı idi.

Son olarak 2009 ile performans olarak olmasa bile görsellik açısından çarpıldım.Fakat yeni kernel dağıtımını yükledikten sorna belli ki daha tam üstünde çalışmadan hemn sürümü yayımlamışlar.Bu yüzden performansta ciddi sorunlar var ve buglar fazla.

Bir sonraki sürümde (inş 2010 olmaz 2009.1 falan olur)  eminim daha oturtacaklar.Performans güçlencek ve buglar arınacak.TAbi köklü değişim olur 2010 gibi birşey çıkarsa biraz problem olur.Benim düşüncem göre çıkartmazlar.Çünkü bunun üstünde uğraşmışlar.

PArdusun yeni dosya yapısı, hele arkaplana istanbul duvar resmini attımı off of...Varmayın keyfime :)

Evet kullandığınız işletim sistemi ile bütünleştiniz mi ? Sevdiğiniz yanlar nedir ?

Belki saçma gelebilir fakat bu konu ile insanların neden linuxa alışamadığını, windowstan kopamadığını belki belirlenen kriterlerin dışında çözebilirim.Sadece merak yani..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ben yıllardır neden firefox kullanamıyorsam ondan aslında.

Bri nevi alışkanlık diyebiliriz.

İşletim sistemlerinde de artık insanoğlu aşmış durumda.

Ben evimdeki makinada 8 virtual makina kullanıyorum. Bunların 3 tanesi linux 1 i mac diğerleri windows ailesi işletim sistemleri.

Böylelikle hepsini kullanmış oluyorum.

Banka işlemlerimi linuxtan, sörfümü windowtan laf olsunluğumu da mcten çözüyorum oluyor bitiyor :)

7 otursun güzel olur herşey..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek
    ben windows xp kullanıyorum, işletim sistemimi sevdiğim söylenemez, bilgisayar ev ahalisinin ortak kullanımında olduğu ve windowsa alıştıkları için şu an değitirme şansım yok, yakın zamanda laptop alıcam o zaman linux e geçmeyi düşünüyorum.. neden sevdiğim konusunda cevap vermiş olmadım ama düşüncem bu yani ( - :
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

linux, open-source olması sayesinde herkez tarafından geliştirilebilir olması. bu sayede daha güvenli,hızlı ve görsel olması

windows, b*ktan ekran kartımın uyumlu olması.

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

tekrardan  dogum gunun kutlu olsun hoca 

ek olarak  lınux  hıc denemedım  oyunlarla ısım olmaz  counter dısında denemek ısterım ve  denıcemde yanı  demek ıstedıgım  counter  oynarken bı sorun cıkarmaz  dımı eger  cıkartırsa  sokarım ole  lınuxe hoca yok eger  cıkartmıyorsa  bı lınux çu  daha  kazandırdın topluma :| 

kontra bisiklet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

2de1 dolup şişip yavaşlamasını

kendi kendine sebepsiz yere donmasını

uzun süre açık kaldığında kafayı yemesini    çok seviyorum

evet bildiniz vindoz kullanıyorum

ubuntu bana bunların hiçbirini tattıramıyor

+++++++++++++

win7 gerçekten güzel tamam

ama ps derdim olmasa 1 dakka daha durmam vindozda

sırf dert

edit : zümzük doğumgünün mü? mutlu yıllar dilerim

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    işim geregi Linuxta windowsta solariste BSD'de kullanırım ama kişisel tercihim Linux en azından birşey çöktügünde tüm işletim sistemi elimde kalmıyor.Hoş linuxta bunu becermiş biriyim ama olsun.İşletim sistemi alışkanlıktır.Yoksa kaç kişi benchmark testlerine bakıyorki.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    arkadaslarında dedıgı gıbı alıskanlık olan sevılıyor.uzun süre xp kullanınca ınsan alısıyor hem daha az tırı vırısı var vıstaya gore ama vıstadada alısılagelmıs bı gorsellık var degısık oluyor yanı.Suan vistadayım Ram taktırınca dha rahat olcam:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

ben -kim ne derse desin- işletim sistemimin(xp) her ürünle uyumlu olmasını seviyorum. linux kullanmayı da denedim ne wireless kartımı tanıtabildim ne de yazıcımı.

linux dünyasının onu bunu geçip şu driver sorununa bi çözüm bulması gerekiyor. zilyon tane linux dağıtımı var. herkes kafasına göre bişey çıkarıyor ortalık arap saçına dönüyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ya bilmiyorum arkadaşlar ama ben linuxu seviyorum.Bir anlamda holiganlık belki.Yani bir insan şehrine, takımına nasıl laf ettirmezse bend elinuxa laf ettirmiyorum.Ciddi anlamda linuxta iken zevk alıyorum.

Diyorum ya tatmin belki ama linux zevk veriyor bana.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

2de1 dolup şişip yavaşlamasını

kendi kendine sebepsiz yere donmasını

uzun süre açık kaldığında kafayı yemesini    çok seviyorum

evet bildiniz vindoz kullanıyorum

ubuntu bana bunların hiçbirini tattıramıyor

+++++++++++++

win7 gerçekten güzel tamam

ama ps derdim olmasa 1 dakka daha durmam vindozda

sırf dert

edit : zümzük doğumgünün mü? mutlu yıllar dilerim

-----------------------------

ah şu ps derdi banada çektiriyor ubuntuda o yüzden bende abimizin dediği gibi vindoz 7 deyim =)

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
Toplam Hit: 3548 Toplam Mesaj: 18