İstanbul Avrupa Yakasında İş (Acil Durum Söz Konusu)
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu açtığım ikinci iş arama konusu :) İlk iş arama konusunda bi şey çıkmadı ama bu sefer umuyorum ki çıkar.
Konuya gelirsek; istanbul-bağcılar da oturan bir arkadaşım var. 2 yıllık programcılık mezunu. 25 yaşında ve yazılımda çok iyi değil, veri giriş
elemanı olarak iş bakıyor, aynı zamanda bilgisayar teknik servisliği de yapabilir, yazılımda yetiştirmek isteyen olursa yanına da alabilir,
artık öyle böyle iyi şekilde öğrenmek zorunda.. ücret beklentisi yok pek,bir süre asgari ücret ile çalışabilir + sigorta falan.. bahçelievler ve
bakırköy tarafı olursa iyi olur, iş şartları biraz iyiyse istanbul avrupada her yerde çalışabilir..
güvenilir bir arkadaştır, elinde mesleği var ama maalesef tipik myo mezunları gibi bir şey bilmeden mezun olmuş ve kendini geliştirmemiş..
yine de yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, en azından böyle bi şeye ihtiyacı olan, çevresinde eleman bakan kişiler bi görüşseler iyi olur.
iş kurdan falan garsonluk teklif etmişler :) o yüzden iş kura gitsin demeyin lütfen. Durum biraz acildir, malum işsizlik psikolojisi. daha önce
tanıdık bi avukatın yanında çalışmış ama 2.5 ay para alamayınca işten çıkmış..
durum bu yardımcı olabilecek arkadaşlar benimle iletişime geçerse sevinirim, cv isteyenlere özelden yollayabilirim
teşekkürler
-
burayı da alayım
-
henüz kimse çıkmamış :)
-
avukat para vermiyo olaya bak.
güncel.
-
stajyer maaşını kabul edecekse birisi alır illa yanına zira birşey bilmeyen adam stajyerlik gibi birşey yapacak , aslında şimdi iş acil falan sende bu söylediğime alinmada abicim insan mezun olana kadar onu geçtim sonrasında hiç mi geliştirmeye çalışmaz kendini yani en azından herhangi bi dilde en basitinden sıfırdan stok programı falanda yapamıyor mu standart veritabanı kodlarını bile kullanamayacak durumdaysa ve bilgisayar alanında çalışmak istiyorsa garsonluğu kabul etmediğine göre eh bir zahmet çok çok düşük maaşları kabul etmek durumunda en azından bir süre için , he teknik servis de olabilir demişsin bunca sene en azından bir dilde uzmanlaşmayan adamın teknik servis işine o kadar ilgili olup kendini yetiştirdiğini düşünmüyorum ben kusura bakma ama durum bu en verimli zamanlarında yatıpta akıl başa gelince iş aramak bana hoş gelmiyor , aslında bütün bu yazdıklarımın sebebi garsonluk işine sıcak bakılmaması sanirim madem acil iş lazım niye bu seçeneği değerlendirmiyor veri giriş işi ariyor falan filan veri giriş ney la valla durum bu kendini geliştirmeyip bir de rahat iş aramak komik duruyor biraz anca stajyer pozisyonu
-
@lotus, hocam haklısın, benzer şeyleri ben de arkadaşa söyledim. hatta mezun olmadan önce ve olduktan sonra yazılım konusunda yardım
edeceğimi söyledim, eğitim seti, kitap falan tavsiye ettim ama yapmadı.. onun problemi o yüzden de cezasını çekiyor zaten.. yazılımda artık geç
olduğunu öğrenemeyeceğini düşünüyor. neden garsonluk yapmak istemiyor onu da bilmiyorum. kendi alanında iş bakıyor sanırım, biraz "daha"
rahat iş, masabaşı işi gibi bi şey istiyor. stajyer maaşı nedir bilmiyorum ama asgari ücret olursa iyi olur onun için.. kendini geliştirip maaşını
yükseltmek de onun elinde. ben çok da yadırgamadım onu. çünkü gördüğüm bi çok yeni mezun bu durumda. yıllarca üniversite okuyup da boş
boşuna mezun olup sonra iş yok diye haykıran, ağlayan yığınla adam var.. bu da onlardan biri. hocalarında suç olduğu kadar,sistemde de var ama
en büyük suç bana göre, kişilerdedir. kendini yetiştiremeyen adam sürünsün bu kadar basit :) ama işte arkadaş .. durumuna üzüldüm belki
tahribattan birileri çıkar diye konu açtım
-
http://blog.gmane.org/gmane.org.user-groups.linux.turkey.insan-kaynaklari
Burada tecrübeli/tecrübesiz ilanlar mevcut (sistem, network, yazılım).
Ama anladığım kadarıyla arkadaşın "kendisine" iş bulmaya senin kadar "hevesli" değil.
Kolay gelsin.
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı
http://blog.gmane.org/gmane.org.user-groups.linux.turkey.insan-kaynaklari
Burada tecrübeli/tecrübesiz ilanlar mevcut (sistem, network, yazılım).
Ama anladığım kadarıyla arkadaşın "kendisine" iş bulmaya senin kadar "hevesli" değil.
Kolay gelsin.
sağolasın hocam baktım da bu işler ağır gelir :) o kadar bilgi seviyesi olduğunu sanmıyorum, junior pozisyon bile zor onun için. biraz pasif çocuk.
daha önce bi kaç önerim oldu şuralara git falan diye ama işte bahaneler.. ne diyim hayırlısı bakalım :)
-
Biraz da çalışmak istemiyor gibi sana arattığına göre ve onun suçuda değil zaten hiç birşey bilmeyip mezun oluyorlar EĞİTİM SİSTEMİ dandik =/
-
bahçelievler uefa meydanının civarında bilgisayarcıya teknik servis elemanı aranıyor. geçen gün eve giderken görmüştüm ilanını.
-
Hocam burdaki tüm ajanslara samimi bi şekilde mail göndersin bi yerlerden geri dönüş alabilir.
http://www.interaktifajanslar.com/interaktif-web-ajanslar-istanbul.html
TxT tarafından 08/Şub/13 17:45 tarihinde düzenlenmiştir