folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İşte İlk Türk Taarruz Helikopteri

İşte İlk Türk Taarruz Helikopteri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

alet nalet olmuş eyw.

apachi makinalarına benzetmişler haberlerde izledim gözlerim doldu desem yalan olmaz.

hareket kabiliyeti mükemmel birtane üretmenin maliyeti 3 milyar dalır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

fastottoman bunu yazdı:
    -----------------------------

alet nalet olmuş eyw.

apachi makinalarına benzetmişler haberlerde izledim gözlerim doldu desem yalan olmaz.

hareket kabiliyeti mükemmel birtane üretmenin maliyeti 3 milyar dalır.

3 milyar dolar mı :S

yani eski parayla = 4,5 katrilyon

oha :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dipnot wiki den:

T-129 Türkiye'nin 12 yıl süren uzun inceleme ve araştırma döneminden sonra, ilk etapta 51 adet[1] olmak üzere almaya karar verdiği İtalyan saldırı helikopteridir.Tüm haklarını yaklaşık 3 milyar dolara ATAK ismi verilen bu proje ile Türkiye, İtalyadan satın almıştır.

Projede helikopterin en önemli parçası olan görev bilgisayarının üretimini ASELSAN ve TÜBİTAK daha önce yapmıştı.

Envanterdeki mevcut 41 (Resmi Değildir) Cobra serisi helikoptere eşlik edecek bu yeni seri helikopter Türkiye'de üretilecek. Firma, lisansı da dahil olmak üzere helikopterin tüm teknik özelliklerini Türkiye’ye vermeyi kabul etti. Türkiye üretimi olduğunu göstermek ve A-129 dan farklı bir dizayn olduğunu vurgulamak amacıyla helikopterin ismi T-129 olarak isimlendirildi. Yaklaşık 3 milyar dolarlık bu alım sayesinde, büyük teknoloji ve tecrübe akışı sağlanacaktır.

-----------

yani yanlış anlamadıysam Görev bilgisayarı Türk yapımı. Ötekiler italyan yapımı. sadece üretimi Türkiye de olacak. öle bişe galiba :S

@kaygusuz 51 helikopter + lisans neyim hepsi 3 milyar dolarmış :W

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gerçekten güzel Türkiye teknoloji konusunda adım adım ilerliyor fakat biraz geç kalmışız..

beni sinirlendiren konu arkadaşım sen Türkiye'de dedelerimizin kan dökerek savaştığı topraklarda yaşıyorsun.. Atamızın öğrettiği Türk Dili var..

Peki sen neden Türk Dilini kullanmıyorsun ?

'Atak Team' ne demek oluyor şimdi ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    çok güzel aynen devam çok iyi şeyler olacak ama proje mühendislerimizi çok iyi korumamız lazım
    çok doğru .

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

türkiyede istenirse herşey yapılır , ciddi söylüyorum bugün biz dünyada teknoloji dursa işlemci de anakartta uzay roketi de herşeyi yapabilecek durumdayız

ancak faliyet  0 

ben anlamıyorum türkiye deki büyük firmalar zenginler niye destek çıkmıyor diye ne kaybederlerki ? torunlarının torunlarına yetecek paradan fazlasına sahipler ama hala bişi göremiyorum ben ülkenin yararına anca bi okul açarlar ama mezunlar ne yapacak bilmiyoruz  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    Mühendisler helikopter tam dönerken helikopterden atlamazlarsa iyi :)))) dikkat etmek lazım...

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Böyle gelişmeler gururlandırıyor insanı, bizim neyimiz eksik avrupalıdan amerikandan vs.? Umarım çok daha iyilerini yaparız.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    İtalyanlar yapıp yolluyo.Sonra biraz bişeyiyle oynayınca Türk malı oluyor nedense.Nerde o günler.

https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    her eve lazım ...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 4044 Toplam Mesaj: 31