İşte Türk Askerinin Eğitimi
-
kiNki bunu yazdı:
-----------------------------
imkansız yaaa..bu fotoğrafın bize ait olduğuna eminmisiniz?
-----------------------------Türk askeri hava kuvvetlerinde dünyada 2. dir dostum tabiki bize ait
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------MythBusters'ı takip eden arkadaşlar varsa belki orda rast gelmişlerdir..bi mit var ve bu mit'e göre helikopterin yivindeki bi posta pulu bile onun uçmasına veya denge sorunu yaşamasına neden olabilir..bunu belirli orantılarda küçülterek bi model helikopterde denediler..ve mit'in olumlu olduğunu kanıtladılar..yani helikopter pervaneleri çok hassas her durum için kullanılabilir değil..ayrıca resimdeki oly bi helikopterin anatomisine ve uçuş sistemine ters...sonraa..jandarmanın skorsky kullanması mantıksız kii olduda kullanıyor..böyle efsanevik olarak değerlendirilebilecek bi olayın böyle kalitesiz bi aletle resimlenmeside mantıksız..ve nerden resimleniyor ? ilginç..ben inanmadım :|
-----------------------------Neden arkadaşım. Apache AH-64'ler ters ters uçabiliyor ve sadece Apache AH64 ters uçabiliyor dünyada. Emin olun bu usta türk pilotlarının işi.
Ayrıca amerikadaki çok sağlam altyapılı yazılımlarda (simülasyonlarda) dünya rekorlarının tamami türklere ait.
Benim anlamadığım ise şu. Neden insanlarımız kendini yüceltmeyi değilde küçültmeyi seviyor? Her konuda herşeyin en iyisine sahip olmak zorunda değiliz. Bu sadece zamanla olur. Hristiyan kültürüne entegre olup dizilerde dua etmeyi bile garip gösteren zihniyete inanarak değil.
-
hoca öncelikle yapamayacağımıza şartlanmış bi ikişi değilim ki ayrıca dünyaca hava kuvvetleri kriterlerine göre bizim THK'nın gayet kaliteli olduğunun farkındayım ayrıca nato üyeleri ülkeleri arasında helikopteri farklı şekillerde kaldırabilen pilotlar potansiyeline sahibiz genelde burun yerde olarak yükselir bi çok helikopter fakat bizimkiler farklı bi şekilde kaldırıyor..Fakat skorsky çok eski bi model ve bu teknolojiye sahip olduğunu sanmıyorum ayrıca Apache AH-64 Longbow'ların çift katlı pervaneli olanlarının ters dönerek uçtuğunu biliorum ben..
-
Hayir. Apache AH64 ün tek palli modelide ters dönebiliyor. Hatta oyuncak helikopterler vardı piyasada, satın almaya niyetlenmiştim. Onların bile motor günü yüksek olanlar dönebiliyor. Skorsky'lerin motoru son derece güçlü ama ters dönmeye müsaitmi bilmiyorum. Ben bu başlığı göünce çok şaşırdım çünkü bende dönemez diye düşünüyordum (Birkaç Apache helikopterinin ters manevralarını görünce). Ama Allah razı olsun bize bu tartışmayı bile yapmamıza sebep olan, olmazları olur kılan Türk ordusuna minnettarım. Sizde dualarını eksik etmeyin.
-
Teknik donanıma ve pal yapısına sahip helikopterler ters dönebilir, o kadar büyük bi işlem değil bu...
Alet destekliyor, pilot işi biliyor...
-
Skorsky Black Hawk (Kara Şahin) jandarmalarımıza helal olsun ...
-
way bee ağzım açık kaldı helal olsun amk işte şanlı türk askerii
-
Bu resım fphotoshop falan degıl eger yanlıs hatırlamıyorsam bu resım bundan 5 yada 6 sene once "savunma ve havacılık" dergısındede verımıstı ama bunun bu helıkopter ve pal ler ıle gerceklesmesı zor pal yapısıyla onanmıs gıbıme gelıyor! Bırazda motor gucu ıle...
-
Hey yavrum be:) Yalnız TSK nın peşmergeyle,eşkiyayla,itle flnla bir olmadığını bilmeyenlere bu fotolar bile fazla,bunu görüp anlasın TSK neymiş:
Bırak iti,kopuğu bu aslanlar önüne kim gelse ezer geçer:| (Bordo Bereliler)
-
O helikopteri ters döndürme bir iddaa dan çıkmış helikopteri yapan firma ile pilotlar arasında ters döner dönmez iddaası yani tabii girüldüğü üzere döndürülüyor fakat helikopter bir daha çalışmıyor.(sanırım ters döndürülürse bir tane daha hediye edilecekti tam hatırlamıyorum)
2. bordo berelilerin olduğu resimde komutanları karacı yüzbaşıdır :)
öndeki iki asker ise sağdaki sıhhiyeci(sağlıkçı) elindeki alete dikkat arbalettir :) soldaki tankçıdır ve elinde m4 pointer ve susturuculu :)