İstifa Ettim,Paramı Vermiyorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Sen gidince kendi isteğimle istifa ediyorum alacağım yoktur diye kağıt imzalatmak isterler bence. Ver iş mahkemesine uğraşsınlar derim.Çalıştığın süre 8 ay olunca son kanunları bilmiyorum 1 sene limiti vardı en son tazminat için.

Syntax error..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Yorumları okumadim ama sana yasal süreci anlatayim. 0-6 ay arasi calistiysan 2 hafta , 6 ay 3 yil arasi calistiysan 4 hafta , 3 yil ve üstü calistiysan 8 hafta önceden haber vermek zorundasın. Ben cikiyorum deyip cikmak olmuyor yani. Ama ben çıkarım dersen şöyle bi ifade var. Eğer işçi hemen çıkıp isvereni magdur ederse bu magduriyet sonrasi 1 aylik maasina el koyup hemen cikarabilir. Bu senin istegine bağli tabi. 8 ay calismissin 1 ay önceden haber vermek zorundasin resmi olarak. Bir ay dolmadan cikacam dersen son ay ki maasini birakacan dostum. Is veren almayadabilir o baska. 

Edit:imla

livane tarafından 05/Haz/14 19:38 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    Hocam fazla çalıştırdıgına dair bir kanıt hazırla ve maaş bordronla git ilgili kuruma şikayet et.Şöyle bişey var sözleşme yapmış olman gerek sözleşmenin derhal feshedilmesi için taraflardan birinin yani işveren veya işçinin özel bir neden belirtmesi gerekiyor.Yani bu ahlaksızlık olur,taciz olur vs.Sanırım fazla mesai ücretini ödememesi sözleşmenin derhal fesih hakkını sana veriyor.Ancak dedigim gibi kanıtlaman lazım.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    Telden giriyorum düzenleyemedim bu madde senin durumun hukuki yönünü özetliyor aslında.
    e-İşveren tarafından işçinin ücretinin kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmemiş veya ödenmemiş olması,
    Derhal fesih swbebi.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek
    baba3232 bunu yazdı
    Hocam fazla çalıştırdıgına dair bir kanıt hazırla ve maaş bordronla git ilgili kuruma şikayet et.Şöyle bişey var sözleşme yapmış olman gerek sözleşmenin derhal feshedilmesi için taraflardan birinin yani işveren veya işçinin özel bir neden belirtmesi gerekiyor.Yani bu ahlaksızlık olur,taciz olur vs.Sanırım fazla mesai ücretini ödememesi sözleşmenin derhal fesih hakkını sana veriyor.Ancak dedigim gibi kanıtlaman lazım.

hocam 1 yılda  270saatten fazla mesai yaptıramıyorlar,onu biliyorum ama mesai ücretlerini ödememek icin hem siliyorlar hemde ekstra off veriyorlar,parmak bastıgımız makine oynanıyor bunu bilmeyen yok..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı
    (...)

hocam 1 yılda  270saatten fazla mesai yaptıramıyorlar,onu biliyorum ama mesai ücretlerini ödememek icin hem siliyorlar hemde ekstra off veriyorlar,parmak bastıgımız makine oynanıyor bunu bilmeyen yok..

diğer şubelerde, diğer fastfood markalarında da böyle oçluklar yapılıyor mu?

bunun nası önüne geceriz la ? yazık günah personelin üç kuruşuna göz dikmişler.

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı
    UzatmaNaciye bunu yazdı
    (...)

diğer şubelerde, diğer fastfood markalarında da böyle oçluklar yapılıyor mu?

bunun nası önüne geceriz la ? yazık günah personelin üç kuruşuna göz dikmişler.

kötünün iyisi olarak mcdonalds daha iyi burger king'de mesai diye bişi yok..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

hocam 1 yılda 270saatten fazla mesai yaptıramıyorlar,onu biliyorum ama mesai ücretlerini ödememek icin hem siliyorlar hemde ekstra off veriyorlar,parmak bastıgımız makine oynanıyor bunu bilmeyen yok..

Hocam dedigim gibi hukuki olarak hakkını arayabilirsin fakat lafla olmaz kanıt lazım işte.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek
    baba3232 bunu yazdı
    UzatmaNaciye bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

hocam 1 yılda 270saatten fazla mesai yaptıramıyorlar,onu biliyorum ama mesai ücretlerini ödememek icin hem siliyorlar hemde ekstra off veriyorlar,parmak bastıgımız makine oynanıyor bunu bilmeyen yok..

Hocam dedigim gibi hukuki olarak hakkını arayabilirsin fakat lafla olmaz kanıt lazım işte.

Hocalar burdaki yazdıklarımı kanıtlamamak cok zor belliki cünkü sistem tamamen işçiyi sikmeye yönelik peki çalışanlarına böyle şeyler yapan firmalar müşterinine neler yapıyordur düşündünüz mü konunun seyri acısından başka bir zaman uzun uzn anlatabilirim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı
    baba3232 bunu yazdı

Hocam il ve restoran ismi ver, şikayet edelim. 2.müdür ve restoran müdürünü direk sikmeleri lazım.

Eve geldim detaylı yazayım.

Benim zamanlarda bazı restoranlarda giriş çıkış saatleriyle oynayan orospu çocuğu müdürler vardı. Herkez genç ve part time çalışanlar çoğunlukta olduğu için pek fazla takip eden olmaz. Örneğin haftada 30 saat part time çalışıyorsan hiç bir zaman 30 saatle sınırlı kalmaz. 6'da çıkmanız gerekirken 10'a kadar kalabilirsiniz. Bizim şube küçük olduğu için vardiya listesiyle kart basma saatlarini karşılaştırıp kartını basmayan/hatalı basan varsa düzeltirlerdi. Bazı büyük restoranlarda(çalışan sayısı fazla olduğu için) ise elemanların ekstra saatlerini aylık 3'er 5'er kırpıp farkedip soran olursa kartını yanlış basmışsın düzeltiriz muhabbeti olurdu. Hala değişmemiş anlaşılan. 

Hocam bölge danışman/denetçinizi biliyorsundur. Direk adamı/kadını bul durumu anlat. 

Balyoz99 tarafından 06/Haz/14 00:19 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
Toplam Hit: 5463 Toplam Mesaj: 39