folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Jan Sloot - Dijital Kodlama / Dna Sıkıştırma Yöntemi

Jan Sloot - Dijital Kodlama / Dna Sıkıştırma Yöntemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Zaten adam kalp krizinden ölmüş bıçaklanarak falan değil. Yaşasın drama.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Şöyle bir şey buldum lütfen dikkatli kullanınız,

TAMAMI DEEP WEBTEN ALINTIDIR,

Nedir Bu 42. zip?

Açıldığında 4,5 petabytes bir 42 kilobytes zip dosyası düşünün.
     Nasıl Çalışıyor?

Dosya 16 farklı zip’lenmiş klasörden oluşuyor. Ve sıkıştırılan her bir 16 dosya tekrar ve tekrar ve tekrar 16 kere daha sıkıştırılıyor. Bunların her birinin toplamı 4,3 GB büyüklüğünde bir tane dosya içerir. Böylece 4,5 petabytes dosya 42 kilobytes’a sıkıştırılmış olur. Rüya gibi öyle değil mi? Ancak günümüzde modern anti virüs programları dosyayı algılar ve onu zararlı yazılım olarak saptar.
     bu dosyalar antivirüs ve eposta koruma programlarını devre dışı bırakmak için kullanılıyormuş. Virüs koruma programı zip dosyasının içindeki dosyaları da kontrol etmeye çalışırken TB’larca veriyle karşılaşıp göçüyormuş (Emin olmamakla birlikte denial-of-service attack (DoS attack) diye adlandırılıyor ). Günümüz AV programları gerekli önlemleri almıştır.

HESAPLARA GÖRE :

16 x 4294967295 = 68.719.476.720 (68GB)
    16 x 68719476720 = 1.099.511.627.520 (1TB)
    16 x 1099511627520 = 17.592.186.040.320 (17TB)
    16 x 17592186040320 = 281.474.976.645.120 (281TB)
    16 x 281474976645120 = 4.503.599.626.321.920 (4,5PB)

İndirme linki: http://www.unforgettable.dk/42.zip  (rar şifresi: 42)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

O yolladigin tarzda dosyalara "Zip Bomb" deniyor. Ayrica o demoscene'deki insan demeye dilimin varmadigi adamlar o dosyalari 64K ile sinirli tutmak icin assembly'i aglatiyorlar. Hatta, yillarca Future Crew tarafindan yapilan "Second Reality" demosunun kendi memory management'i oldugunu dusundu insanlar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Yemeyin şöyle şeyleri. Deep web doğru biz yalancı mıyız. Kaçırdığımız birşey yok hoca. Koca microsoft google göremedi de deep web de paylaşan züppeler mi gördü bu teknolojiyi.

Sende saflığından inanmışsın hacı.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

örneğin şu video denedim 4kb çalışıyor( comodo malware dedi)

http://jansloot.telcomsoft.nl/Sources-2/DemoScene/Elevated_4kB/Elevated_4kB.htm#.Vu3BlvmLSUk

ortada birşeyleri olduğundan farklı bir şekilde sunma olayının olduğu kesin ama....

gerçekten bu boyutlarda bu çıktıları almak etkileyici...

yapabilen veya teknikleri ile ilgili bilgi içeren bir kaynak paylaşabilecek varmı?

edit : burayı buldum inceleyeceğim ama olayın bu olmadığı fikrindeyim hala : http://www.endlesscompression.com/

caagroup tarafından 20/Mar/16 04:35 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    :D @Robinson_Crusoe sen şu petabyte lık dosyayı açtın mı? ^^

açtıysan ne oldu?!

RitmFarbRacourci tarafından 21/Mar/16 00:33 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

firex ve holy  gerekli açıklamayı yapmış bu tür şeyler yıllardır var  konuşuluyor ancak  ortada olansa dece laf...  42  dosyasın benzeri  gta  vardı  office  vardı filan 2 mb 4 mb   olarka sanırım .

deep web denilen yerde  çok şey var ancak çogu  boş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

konuya yazacaktim da sonra vazgectim, bu 42 kb lik dosyasi actim ve soyle bi sey cikti bir zip dosyasinda

goruldugu gibi 0.dll 4.5 gb civarinda geliyor. Bu dosayayi okuyayim dedim ama maalesef bozuk dosyaymis :) aslinda acma olayini halledecektim ama overflow hatasi verdi onla ugrasacak zamanim olmadigi icin biraktim, belki persembe bakarim iste.

muhtemelen bu adamlar "[NULL][NULL][NULL][NULL][NULL][NULL][NULL]...." diye devam eden bir sey yapmislardir ya da sadece null yerlestirmislerdir o yuzden onlarin sikistirilmasi zor bir sey degil.. zaten bu algoritmalarda onemli olan benzerlikleri belirli bir algoritmaya gore kisaltiyorlar.. Kisacasi eger bu dosya bir film dosyasi olsa bu sekilde sikismasi mumkun olmazdi.. Yapabiliyorlarsa yapsinlar da goreyim bir filmi bu sekilde ..

konuyu toparlarsam; dosyanin icerigi cok onemli bu sikistirmalarda, 16 tane filmi 8kb a kadar dusurdugu iddia ediliyorsa buyurun paylasin gorelim :) ama kalkip da ne idugu belli olmayan bir dll (muhtemelen tamamen null yapida ) sikistirma ile, bu kadar zipledim denmez. Ayni seyi ben de yaparim null deger atayarak gb larca dosyayi bundan daha kucuk hale sokabilirim uharc ile.. ama sikistirmasi da acmasi da saatler surebilir..

unbalanced tarafından 21/Mar/16 02:39 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

Şu sıkıştırma olayından pek anlamam fakat yaklaşık bi 10-12 sene önce 4mb lık bir exe den gta san andreas ı kurduğumu hatırlıyorum.

veriyi internetten çekme şansı yok çünki kurduğum pc de internet yoktu o zaman bu duruma çok şaşırmıştım.

o dönem gta sa cd cilerde korsan olarak 11 cd halinde satılıyordu. benim aldığım cd ci tek cd verince abi bu dvd olmasın dedim yok dedi kurulum biraz uzun sürer ama tek cd bu dedi 

ki dediği gibi de oldu 8 yada 9 saat falan sürmüştü. gece yatarken başlattığımı hatırlıyorum kurulum ekranı da herhangi bir grafik arayüz icermiyordu bildiğimiz dos açılmıştı. 

anladığım kadarıyla sıkıştırılmış dosyaları belirli bir klasöre export etti registry içine oyunla ilgili hiç birşey yazmamıştı. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    PsychoDawn bunu yazdı

Şu sıkıştırma olayından pek anlamam fakat yaklaşık bi 10-12 sene önce 4mb lık bir exe den gta san andreas ı kurduğumu hatırlıyorum.

veriyi internetten çekme şansı yok çünki kurduğum pc de internet yoktu o zaman bu duruma çok şaşırmıştım.

o dönem gta sa cd cilerde korsan olarak 11 cd halinde satılıyordu. benim aldığım cd ci tek cd verince abi bu dvd olmasın dedim yok dedi kurulum biraz uzun sürer ama tek cd bu dedi 

ki dediği gibi de oldu 8 yada 9 saat falan sürmüştü. gece yatarken başlattığımı hatırlıyorum kurulum ekranı da herhangi bir grafik arayüz icermiyordu bildiğimiz dos açılmıştı. 

anladığım kadarıyla sıkıştırılmış dosyaları belirli bir klasöre export etti registry içine oyunla ilgili hiç birşey yazmamıştı. 

hocam programlar portable hale getiriliyor ve winuha tarzi bir yazilimla solid compression (kati sikistirma) denilen bir yontemle sikistiriyorlar. Bir onceki mesajimda yazdim sikistirmasi da acmasi da uzun surer. Daha once bu seyleri deneyip iyi sonuclar elde ettim ama 16 filmi 8 kb a dusurmek bariz sallama hocam .. Ben bir dvd icerigi (%100 emin degilim dvd olduguna) 100 kusur mb civarina dusurmustum ama cok uzun surmustu bu sekilde sikistirmak.. Tabi tam hatirlamiyorum yapali 5 seneden fazla olmustur ama bu tarz kati sikistirmalar mevcut.

unbalanced tarafından 21/Mar/16 03:48 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 5322 Toplam Mesaj: 31
pi kodlama sıkıştırma jan sloot