folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java İle Arduino Programlama



Java İle Arduino Programlama

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Aurdino'yu java ile programlamaya başlayacağım 1 Haftalık boş bir sürecim var bu süreç içerisinde çalışabileceğim kaynakları Topluyorum daha sonra Arduinoyu aldıktan sonra başlayacağım.

    Aslında C# da olabilir. Java ile sınırlı değil bu fakat JAVA Olursa benim için daha iyi olur . 

    Elinde Eğitim seti olan veya daha önce bu gibi işte çalışmış olup elinde kaynak olan var mı ? Türkçe / Ingilizce fark etmez. 

    Video olursa çok iyi olur Kitaplardan çok derine inildiği için biraz zorlanıyorum. öğrenmek için.

    Takip edeceğim güzel bir site de olabilir. bu gibi programlar için SORU/CEVAP kaynak kod vs gibi birşey (Github vs den bahsetmiyorum ) 

    Hayırlı forumlar dilerim :)

     

     

    EDİT  : Konu başlığı mantıksız olmuş :D

    MhmdAlmz tarafından 27/Mar/16 17:22 tarihinde düzenlenmiştir

    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Arduino'nun canı ne ki Java ile programlayacaksın? C# ile de programlayamazsın. 

    C# ile programlanabilen Arduino benzeri için NetDuino'ya sahip olmalısın.

    Ha Java ile Arduino haberleşebilir (seri iletişim bileşeni olabilen herhangi bir şey de). Böylece DAQ gibi kullanılabilir.


    Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2011
    Erkek

    Sende kendimi görüyorum mürit :) Tam gaz devam..

    Konuya gelirsek, JArduino kütüphanesini kullanabilirsin.

    Detay için : https://github.com/SINTEF-9012/JArduino

     

    Ekleme : Şurasıda işini görebilir.

    http://stackoverflow.com/questions/12023640/control-an-arduino-with-java

    CnkGn tarafından 27/Mar/16 19:31 tarihinde düzenlenmiştir

    yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Ne zaman görsem apayrı işlerle uğraşıyon. Ben yerinde olsam bi konuya kafa patlatır uzmanlaşırım.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Cihazında memory derdin varsa, kaynakların kısıtlıysa Avian'ı deneyebilirsin. https://readytalk.github.io/avian/

     


    Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2008
    Erkek

    500 tane konu açtın bunla ilgili ama hala kafa aynı. Abicim ilk önce fantaziye girmenin anlamı yok ki.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    parası ve zamanı varsa, patlatsın kafasını biraz. bence böylesi daha iyi. konuyla alakalı olmadı ama.

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Hacı bıçak varken, çatalla elma soyulur mu?


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    bazi arkadaslar demis zaten hocam ama boyle daldan dala atlamak sana bir sey kazandirmaz. Bu isi yapanlar elbette cok var mesela yeniharman'da ben de bir cok konuya ilgiliyiz ama ben 13 yildan fazladir yazilimla ugrasiyorum, elektronik gecmisim ise 15 yildan fazla.. Bu islere yillari vererek, belirli bilgi seviyesine geldikten sonra baska seylere yoneliyoruz. Hepsinden azicik bilmek emin ol sana bir sey getirmeyecek. Yerinde olsam once adam gibi bir dil ya da platformda uzmanlasmak. Atiyorum mobil platform (cross platform) ya da sadece android de uzman ol, ya da masaustu yazilimcilikta ya da webde.. Bu konuyu hallettikten sonra X konusuna gecebilirsin hatta birlestirebilirsin.

    Ben mesela elektronik kart, mobil ve bilgisayari birlestirmeyi seviyorum ama bunlari bir araya getirebilmek icin yillarimi verdim ve hala da calismaya, yeni seyler ogrenmeye devam ediyorum her ne kadar eskisi kadar zamanim olmasa da..

    Azcok bu isin icinde olan insanlar da bunun boyle yurudugunu bilir.. Senin iyiligin icin soyluyorum.. Gerci ne is yaptigini ne amacla yaptigini bilmiyorum ama amacin bir seylerde uzmanlasmaksa o zaman ciddi ciddi bir konu uzerine oturup yillardir calisman, tecrube edinmen lazim ve de freelance olarak degil de normal bir firmaya girip tecrube edinmen senin acindan iyi olur..

    Ama yok boyle iyiyim dersen, yillar sonra arkana donup baktiginda 10 konuda 2 ser gramlik bilgin oldugunu onun da dogru duzgun ise yaramadigini gorursun..

    diyeceklerim bu kadar, gerisi sana kalmis :) kolay gelsin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    @YeniHarman Java ve c# ile kodlandığını duydum araştırdım vardı bir kaç kaynak fakat pek de açıklayıcı değildi. 

    @Drkill çelişki....

    @iQsuz :/ zaman kaybetmemek için hızlı hareket etmeye çalışıyorum bu yüzden galiba abim :(

    @unbalanced amacım biraz fikir sahibi olmak web ve masaüstü platformun da az çok fikrim var yaptığım işler var fakat gömülü de de 2 3 konu hakkında fikrim olsun zaten mobile yöneleceğim tekrar abi.  Yanlış strateji ki bu kadar insan burda birşeyler söylemiş :/ o zaman üstadları dinleyeyim tekrar ne oluyorsa hep bu akademisyenler yüzünden oluyor :D aklımızı karışıyorlar


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam turkiye'deki egitim sistemi komple yanlis bana gore. Avrupada ozellikle basarili ulkelerin egitim sistemlerine bakmak lazim. Bildigim bir kac ulkede soyle yuruyor isler..

    kucuk yaslarda cocuklarin yetenekleri belirleniyor daha sonra o alanlara yonelik okullara yonlendiriliyorlar.. Zamaninda bir kizla tanismistim cek cumhuriyetinde, ortaokulu da liseyi de universiteyi de ucak kanadi ile ilgili bir bolumde okudugunu soylemisti.. 

    Isvice'de de mesleki egitimde de boyle.. Kucuk yaslarda belirli alanlarda seni uzmanlastirmaya calistiriyorlar yani lokalizasyon deniyor. Ilgili kisi once teorik egitimini aliyor daha sonra staj yapiyor (turkiyedeki gibi 2 gun okul 3 gun is) daha sonra 2 yillik sadece ciraklik yapiyor ve sonra mezun oluyor ve mezun olduktan sonra da o alanda o kisi uzman oluyor hatta sayili insanlar arasinda oluyor. Cunku yillarca o alanlara yoneltmisler.. Iste bu ulkelerin bizden iyi olmalarinin en buyuk sebebi bu benim gordugum kadariyla.

    Bizde herkese herseyden azar azar ogretiyorlar, mezun olunca da sudan cikmis balik gibi cirpiniyor insanlar.. Bu konu bizim hoca ile tartismistim univde :) adam odtu mezunu ve sonra amerika'da okumus ve calismis yillarca ama diyor ki uzmanlasma yuksek lisans ve sonrasinin isi.. Amerikada sistem nasil bilmiyorum ama avrupada yasadigim ulkelerde bu sekilde yuruyor. 

    Bu yuzden dedim sana bir alanda uzmanlasmaya calis, o alanin en iyisi ol.. Tanidigim bir ucak muhendisi abi vardi derdi ki "o**spu bile olsan en iyi o**spu olacaksin" :) bu mantelite biraz bize aykiri gelebilir ama bence turkiyedeki curuk egitim sistemini cozmenin tek yolu bu. Alaninda uzman yetirstirmek..

    O yuzden hangi alanda devam etmek istiyorsan o alana bi yogunlas hocam, once iyice bir ogren, ufkun genislesin, daha sonra farkli alanlara yonel.. Yoksa emin ol ki o kadar yili bosa gecirmis olacaksin..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 4394 Toplam Mesaj: 19
arduino arduino