folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Javada Json Formatındaki Veriyi Database Nasıl Kaydedebilirim?



Javada Json Formatındaki Veriyi Database Nasıl Kaydedebilirim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi

    Merhaba arkadaşlar. Json formatındaki veriyi java da jdbc ile veri tabanına kayıt edebilir miyim? incelediğim örneklerde text dosyasından çektiği json ile işlem yapıyordu. Benim merak ettiğim ise biz json formatında veritabanına kayıt yaptırabiliyormuyuz? internetteki örnekleri incelediğim ama bulamadım. Bu konuda yol gösterirseniz çok iyi olur.


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    amaç sadece veriyi saklamak mı ? Java hakkında pek bilgim yok ama herhalde javada'da bir encode fonksionu vardır.

    Encode edip at dbye direk 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Genki bunu yazdı

    amaç sadece veriyi saklamak mı ? Java hakkında pek bilgim yok ama herhalde javada'da bir encode fonksionu vardır.

    Encode edip at dbye direk 

    hem veri çekme hemde kaydettirme nasıl olucak? database nasıl kaydelicek hangi alanlar oluşturmak gerekiyor bilmiyorum


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    PreparedStatement.setObject(Object) var, eğer veritabanı json destekliyorsa ve jdbc driver'ı bunu implement etmişse kullanabilrsin. Misal: http://stackoverflow.com/a/35845278/689144


    . . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    https://www.mkyong.com/java/how-to-convert-java-object-to-from-json-jackson/

    bununla çevirebilirsin hocam. Json verisini string olarak veriyorsun classını da veriyorsun o sana pojo dönüyor. 

     

    daha sonra yazacağın insert metodu ile de gider veritabanına yazarsın veriyi

    sLeymN tarafından 31/Mar/17 15:05 tarihinde düzenlenmiştir

    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Object relational mappingden bahsediyorsun sanırım. hibernate orm araştır biraz.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Json'u ham şekilde mi kaydetmek istiyorsun. Yoksa Json daki properties'leri tabloda kolon kolon mu kaydetmek istiyorsun?

    Eğer json'u ham şekilde kaydedeceksen. Varchar bir kolona kaydedebilirsin. Ama yok tabloya kolon kolon kaydedecem diyorsan, gelen Json String'i jackson yada gson'la Java class'ına map ettikten sonra JPA, hibernate, düz sql ile nasıl istersen veritabanına kaydedebilirsin.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    TeRRoR bunu yazdı

    Json'u ham şekilde mi kaydetmek istiyorsun. Yoksa Json daki properties'leri tabloda kolon kolon mu kaydetmek istiyorsun?

    Eğer json'u ham şekilde kaydedeceksen. Varchar bir kolona kaydedebilirsin. Ama yok tabloya kolon kolon kaydedecem diyorsan, gelen Json String'i jackson yada gson'la Java class'ına map ettikten sonra JPA, hibernate, düz sql ile nasıl istersen veritabanına kaydedebilirsin.

     

    json veriyi java pojo ya dönüştürüp öyle kaydetmek istiyorum . pojo ya da nasıl dönüşterebilirim. gson var ama kafam çok karıştı.


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    Abi cidden bunu google a yazıp bulamadin mi? Bulamadıysan eger nerde takıldığını sorun yaşadığını söyler misin

     


    black implies white, self implies other, life implies death.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    nurulmac11 bunu yazdı

    Abi cidden bunu google a yazıp bulamadin mi? Bulamadıysan eger nerde takıldığını sorun yaşadığını söyler misin

     

     

    json formatındaki veriyi pojo ya dönüştürüp veritabanına kaydetmek istiyorum. mantığını tam anlamadığım için nasıl olarak araştırıcağımı bilmiyorum. gelen json formatındaki veriyi pojo ya otomatik çevirebilir mi?


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragoonx
    dragoonx's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Mayıs/2013
    Erkek

    "json parsing" adı altında araştırma yapmanızı öneririm.


    Delikanlım! İyi bak yıldızlara. onları belki bir daha göremezsin. Belki bir daha yıldızların ışığında kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin… (Nazım Hikmet RAN)
Toplam Hit: 1265 Toplam Mesaj: 12
java json jsf java ee