folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Javada Karakter Okuma Yardım!



Javada Karakter Okuma Yardım!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    import java.util.Scanner;

    public class Java

    {

        char ch;

        Scanner sc = new Scanne(System.in);

        ch = ?... //karakter konsoldan girilecek.

    }

     

    Yapmaya çalıştıklarımı yazdım ama istediğim şey konsoldan girilen tek karakteri okumak.

    Araştırdım ama bi örnek bulamadım. genelde ya string ya da int vs. okuması üzerinde durulmuş.

    ödevim için gerekli. yardımlarınızı bekliyorum.


    ...........................
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    System.Console.Read() ile yapabilirsin

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    zahmet olmazsa örnek verebilirmisin hocam.

    baktım netten biraz ama net bişey bulamadım. bi yandan ben de bakmaya devam edeyim.

    girilen karakteri kontrol edip ona göre işlemler yaptıracağım.

    sc.nextLine(); ile okudum kontrolde işe yaramadı. 


    ...........................
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    tek karakter okuyucaksan bu işe yarar

    //buralara main class felan filan geliyor

    char karakter=(char)System.Console.Read();

    System.Console.Write(karakter);


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek
    Yok hocam olmadı. import etmem gereken bişey var mı?

    ...........................
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek

    import java.util.Scanner;

    //.....

    .....

    Scanner sc=new Scanner(System.in);
           
    System.out.println("Bir karakter girin");
    char c=sc.next().charAt(0);   //Okunan String'in ilk karakterini alırız

          
    System.out.println("Bunu girdiniz: "+c);


    ...Orada Olmayan Adam...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek
    kabuCe bunu yazdı:
    -----------------------------

    import java.util.Scanner;

    //.....

    .....

    Scanner sc=new Scanner(System.in);
           
    System.out.println("Bir karakter girin");
    char c=sc.next().charAt(0);   //Okunan String'in ilk karakterini alırız

          
    System.out.println("Bunu girdiniz: "+c);


    -----------------------------

     

    Sağolasın hocam bu aklıma yattı. şuan deneyemiyorum ama bu olur sanırım.


    ...........................
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    özledim ya böyle soru soranları :l

    yanlıs anlama hoca hep kurt sorunu ile konu açılıyor ondan dedim:l 


    Merhabaaaaa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek
    DreamNatreX bunu yazdı:
    -----------------------------

    özledim ya böyle soru soranları :l

    yanlıs anlama hoca hep kurt sorunu ile konu açılıyor ondan dedim:l 


    -----------------------------

    yanlış anlaşılacak bişey yok hoca rahat ol (:


    ...........................
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quarantine
    Quarantine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Yeni konu açmak istemedim ama bir sorum daha olacak.

    Yazdığım kodun hatalı kısmı aynen şöyle.

     

            System.out.println("Please enter the name-> ");
            books[c].setName(sc.nextLine());
            System.out.println("Please enter the author-> ");
            books[c].setAuthor(sc.nextLine().);

     

    Derlemede hiçbir hata vermiyor;ancak gelgelelim çıktıasına:

     

    Please enter the name->
    Please enter the author->
     

     

    aynen böyle. açıklaması ise daha name'i girmeden bu çıktıyı veriyor.

    Kısacası ben 2 girdi (sırayla name ve author) gireceğim derken sadece bir tanesini istiyor.

     

    buna da bi el atıverin de devam edeyim ödeve. tıkandım gene :S


    ...........................
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek
    Kodun tamamına bakabilir miyiz? .D

    ...Orada Olmayan Adam...
Toplam Hit: 5219 Toplam Mesaj: 12