folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Jsf De İnputtext'e Yazdığım Veriyi Çekmiyor?



Jsf De İnputtext'e Yazdığım Veriyi Çekmiyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    <h:form>
             <h:panelGroup layout="block" rendered="#{captchaView.valid}">
                <p>Hesabınız Başarı İle Aktifleştirildi!</p>
                <p:growl id="growl" sticky="true" showDetail="true"/>
            
                 <p:panel header="KAYIT İŞLEMİNİ TAMAMLA">
                    <p:messages />
                    <h:panelGrid columns="2" columnClasses="label, value">
                     
                       <h:outputText value="Şifrenizi giriniz: *" />
                       <h:inputSecret id="sifregoster" value="#{captchaView.sifregoster}" />
                      
                        <h:outputText value="Şifrenizi tekrar giriniz: *" />
                        <h:inputSecret id="sifretekrar" value="#{captchaView.sifretekrar}" />
                        <p:messages showDetail="true" />
                              
                              
                    </h:panelGrid>
                                
                 </p:panel>
              
            </h:panelGroup>
            <h:panelGroup layout="block" rendered="#{!captchaView.valid}">
                <p>Aktivasyon Başarısız! Lütfen Tekrar Deneyiniz!</p> 
            </h:panelGroup>
                  
                  <p:commandButton value="KAYIT ET" icon="ui-icon-check"  ajax="false" action="#{captchaView.karsilastir}" />
                         <p:commandButton  value="AnaSayfaya Git" icon="ui-icon-document"  action="index.xhtml?faces-redirect=true" />
                                  
         </h:form>jjjjjj
      static String sifregoster = "";
    
     public String getSifregoster() {
            return sifregoster;
        }
    
        public void setSifregoster(String sifregoster) {
            this.sifregoster = sifregoster;
        }

    ManagedBean bu şekilde formdan gelen şifreyi gelen kayıtın Id sine göre veritabanında güncellemek istiyorum ama inputtexte yazdığım veriyi hiç bir çekilde almıyor. null değer geliyor. Neden olabilir??


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam yine ben :) yine c# dan gideceğim ki zaten syntax nerdeyse aynı.

    C# da page in load event in ilk satırında

    if(isPostBack) return;

    yazarız. Bu kodu eklemediğimiz zaman bir butona tıkladığımızda sayfa yeniden implemente edilir ve bu işlem button_click olayındaki kodlardan önce olur. Bu sebeple textbox veya diğer inputlar sıfırlanır ve değerleri null döner.

    Javada da böyle birşey olabilir hocam. Eğer şansın varsa breakpoint ile satır satır bakıp textbox ın value su nerede null a dönüyor bakmanı öneririm.

    Şöyle birşey buldum ayrıca

    http://stackoverflow.com/questions/28573478/input-text-returning-null-value

    Yazilimci tarafından 09/Mar/17 12:42 tarihinde düzenlenmiştir

    Titanyumun gücü adına!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam yine ben :) yine c# dan gideceğim ki zaten syntax nerdeyse aynı.

    C# da page in load event in ilk satırında

    if(isPostBack) return;

    yazarız. Bu kodu eklemediğimiz zaman bir butona tıkladığımızda sayfa yeniden implemente edilir ve bu işlem button_click olayındaki kodlardan önce olur. Bu sebeple textbox veya diğer inputlar sıfırlanır ve değerleri null döner.

    Javada da böyle birşey olabilir hocam. Eğer şansın varsa breakpoint ile satır satır bakıp textbox ın value su nerede null a dönüyor bakmanı öneririm.

    Şöyle birşey buldum ayrıca

    http://stackoverflow.com/questions/28573478/input-text-returning-null-value

    büyük ihtimalle öyle bişey oluyor. Jsf bilmediğim için bunu nasıl yaparım bilmiyorum. 


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi

    java konusunda yokmu yardım sever biri?


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam team ile bağlanıp bakabilir miyim?


    Titanyumun gücü adına!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    managedbean in üzerine @viewscoped ekle değişkenlerini de static yapma


    ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    tagext bunu yazdı

    managedbean in üzerine @viewscoped ekle değişkenlerini de static yapma

    yaptım dediklerini "Unable to create managed bean captchaView. The following problems were found: - The scope of the object referenced by expression #{param.uuid}, request, is shorter than the referring managed beans (captchaView) scope of view"          

    hatasını veriyor


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam team ile bağlanıp bakabilir miyim?

    projeyi atsam inceleyebilir misiniz?


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam team ile bağlanıp bakabilir miyim?

    projeyi atsam inceleyebilir misiniz?

    Hocam atsanda muhtemelen ben açamayacağım. IDE olarak ne kullanıyorsun? Eclipse mi?


    Titanyumun gücü adına!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam team ile bağlanıp bakabilir miyim?

    projeyi atsam inceleyebilir misiniz?

    Hocam atsanda muhtemelen ben açamayacağım. IDE olarak ne kullanıyorsun? Eclipse mi?

    Neatbeans kullanıyorum


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    <h:body>
             <h:form>
             <h:panelGroup layout="block" rendered="#{captchaView.valid}">
                <p>Hesabınız Başarı İle Aktifleştirildi!</p>
                <p:growl id="growl" sticky="true" showDetail="true"/>
            
                 <p:panel header="KAYIT İŞLEMİNİ TAMAMLA">
                    <p:messages />
                    <h:panelGrid columns="2" columnClasses="label, value">
                     
                       <h:outputText value="Şifrenizi giriniz: *" />
                       <h:inputSecret id="sifregoster" value="#{captchaView.sifregoster}" />
                      
                        <h:outputText value="Şifrenizi tekrar giriniz: *" />
                        <h:inputSecret id="sifretekrar" value="#{captchaView.sifretekrar}" />
                        <p:messages showDetail="true" />
                              
                              
                    </h:panelGrid>
                                
                 </p:panel>
              
            </h:panelGroup>
            <h:panelGroup layout="block" rendered="#{!captchaView.valid}">
                <p>Aktivasyon Başarısız! Lütfen Tekrar Deneyiniz!</p> 
            </h:panelGroup>
                  
                 <p:commandButton value="KAYIT ET"  action="#{captchaView.karsilastir()}" icon="ui-icon-check" />
                         <p:commandButton  value="AnaSayfaya Git" icon="ui-icon-document"  action="index.xhtml?faces-redirect=true" />
                                  
         </h:form>
            
        </h:body>

     


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
Toplam Hit: 1684 Toplam Mesaj: 27
java jsf