folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Jsf De İnputtext'e Yazdığım Veriyi Çekmiyor?



Jsf De İnputtext'e Yazdığım Veriyi Çekmiyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    @ManagedBean
    @RequestScoped
    public class CaptchaView implements Serializable {
    
        Mail mailyola = new Mail();
        
        public void submit() throws SQLException {
            mailyola.mailAt();
            if (mysql.mail == false) {
                FacesMessage msg1 = new FacesMessage(FacesMessage.SEVERITY_INFO, "Correct", "Correct kayıt edildi");
                FacesContext.getCurrentInstance().addMessage(null, msg1);
            } else {
                FacesMessage msg = new FacesMessage(FacesMessage.SEVERITY_INFO, "Correct", "Correct e-posta zaten kayıtlı");
                FacesContext.getCurrentInstance().addMessage(null, msg);
                
            }
        }
        @ManagedProperty(value="#{param.uuid}")
        private String uuid="";
        private String sifretekrar="";
        private String sifregoster = "";
        public String getSifretekrar() {
            return sifretekrar;
        }
      
        public void setSifretekrar(String sifretekrar) {
            this.sifretekrar = sifretekrar;
        }
        
        public String getSifregoster() {
            return sifregoster;
        }
    
        public void setSifregoster(String sifregoster) {
            this.sifregoster = sifregoster;
        }
        private boolean valid;
          public void setValid(boolean valid) {
            this.valid = valid;
        }
        public boolean isValid() {
            return valid;
        }
    
        public String getUuid() {
            return uuid;
        }
    
        public void setUuid(String uuid) {
            this.uuid = uuid;
        }
     
       @PostConstruct
        public void init(){
            Connection connection=null;
            PreparedStatement preparedStatement=null;
            try 
            {       
                Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
                connection = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:3306/proje","root","");
                preparedStatement = connection.prepareStatement("update bilgiler set onay=1 where TokenId=?");
                preparedStatement.setString(1, uuid);
                
                preparedStatement.executeUpdate();
                preparedStatement =connection.prepareStatement("select onay from bilgiler where TokenId=?");
                preparedStatement.setString(1, uuid);
                ResultSet resultSet = preparedStatement.executeQuery();
                while (resultSet.next()) {
                    valid=resultSet.getBoolean("onay");
                }
            } 
            catch (Exception e) 
            {
                System.err.println("Hata meydana geldi!\nHata:"+e);
            }
            finally
            {
                try 
                {
                    if(connection!=null){
                       connection.close();
                    }
                    
                    if (preparedStatement!= null) {
                        preparedStatement.close();
                    }
                } 
                catch (Exception e) 
                {
                    System.err.println("Hata meydana geldi!\nHata:"+e);
                }          
            }
        }
       
        public String karsilastir()
        {  
            mysql.mysql_guncelle();
           
            return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; 
        }
     static String parametreIcerigi="";
        public CaptchaView() {
            
            Map<String, String> params =FacesContext.getCurrentInstance().
                           getExternalContext().getRequestParameterMap();
          String parametreIcerigi= params.get("uuid");
        }
    
    }

     


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi

    kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    gossipgirltr bunu yazdı

    kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.

    Bu kodların içerisinde şifre alanını hangi metod update ediyor?


    Titanyumun gücü adına!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı

    kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.

    Bu kodların içerisinde şifre alanını hangi metod update ediyor?

     mysql.mysql_guncelle();  başka sınıfa ylluyorum ama zaten sorun değerlerin null gelmesinden ötürü hata veriyor. diğer yerlerdede alıyorum değerleri sorun yok ama bu kısımda almıyor

    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı

    kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.

    Bu kodların içerisinde şifre alanını hangi metod update ediyor?

     mysql.mysql_guncelle();  başka sınıfa ylluyorum ama zaten sorun değerlerin null gelmesinden ötürü hata veriyor. diğer yerlerdede alıyorum değerleri sorun yok ama bu kısımda almıyor

    mysql sınıfındaki mysql_guncelle() metodunun kodunuda paylaşır mısın hocam?


    Titanyumun gücü adına!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı

    kodları attım arkadaşlar sizce değerler neden gelmiyor olabilir? 3 gündür uğraşıyorum internette aramadığım kaynak kalmadı ama yok sorunu çözemedim.

    Bu kodların içerisinde şifre alanını hangi metod update ediyor?

     mysql.mysql_guncelle();  başka sınıfa ylluyorum ama zaten sorun değerlerin null gelmesinden ötürü hata veriyor. diğer yerlerdede alıyorum değerleri sorun yok ama bu kısımda almıyor

    mysql sınıfındaki mysql_guncelle() metodunun kodunuda paylaşır mısın hocam?

     public static void mysql_guncelle() {

              CaptchaView asd=new CaptchaView();

            try (Connection conn = GetConnection()) {

                String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?";

                PreparedStatement statement = conn.prepareStatement(sql);

                statement.setString(1,asd.getSifregoster());

                statement.setString(2,asd.getUuid());

                

                System.out.println(asd.getSifregoster());

                System.out.println(asd.getUuid());

                System.out.println(CaptchaView.parametreIcerigi);

                

     

                int row = statement.executeUpdate();

                if (row > 0) {

                    System.out.println("veriler kayıt edildi");

                }

                conn.close();

            } catch (SQLException ex) {

                Logger.getLogger(mysql.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);

            }

        }


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Hocam mysql guncelle metodunda

    CaptchaView asd = new CaptchaView();

    Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap

    asd yi orada tanımlama. mysql_guncelle metoduna parametre olarak ver.

    public static void mysql_guncelle(CaptchaView asd)

    {

    // burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma

    }

    Daha sonra

    public String karsilastir()
        {  
    CaptchaView asd = new CaptchaView();
    asd.setSifreGoster(sifregoster.value);
    asd.setUuid(bu hangi kontroldeyse artık buraya id.value sunu yaz);
    mysql.mysql_guncelle(asd); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; }


    Bu şekilde yapıp dener misin?

    Titanyumun gücü adına!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gossipgirltr
    gossipgirltr's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2015
    Dişi
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam mysql guncelle metodunda

    CaptchaView asd = new CaptchaView();

    Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap

    asd yi orada tanımlama. mysql_guncelle metoduna parametre olarak ver.

    public static void mysql_guncelle(CaptchaView asd)

    {

    // burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma

    }

    Daha sonra

    public String karsilastir()
        {  
    CaptchaView asd = new CaptchaView();
    asd.setSifreGoster(sifregoster.value);
    asd.setUuid(bu hangi kontroldeyse artık buraya id.value sunu yaz);
    mysql.mysql_guncelle(asd); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; }


    Bu şekilde yapıp dener misin?

     

    10-Mar-2017 15:49:24.161 SEVERE [http-nio-8080-exec-5] Mail.mysql.mysql_guncelle null

     com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='' where TokenId=null' at line 1 

     

    hatasını veriyor


    Hayatta en pahalı şey tecrübedir. Çünkü kazanmak için , Kaybetmek gerekir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam mysql guncelle metodunda

    CaptchaView asd = new CaptchaView();

    Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap

    asd yi orada tanımlama. mysql_guncelle metoduna parametre olarak ver.

    public static void mysql_guncelle(CaptchaView asd)

    {

    // burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma

    }

    Daha sonra

    public String karsilastir()
        {  
    CaptchaView asd = new CaptchaView();
    asd.setSifreGoster(sifregoster.value);
    asd.setUuid(bu hangi kontroldeyse artık buraya id.value sunu yaz);
    mysql.mysql_guncelle(asd); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; }


    Bu şekilde yapıp dener misin?

     

    10-Mar-2017 15:49:24.161 SEVERE [http-nio-8080-exec-5] Mail.mysql.mysql_guncelle null

     com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='' where TokenId=null' at line 1 

     

    hatasını veriyor

    Hocam bir tsql hatası yapmış olabilir misin?

    String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?"; bunun

    String sql = "UPDATE bilgiler SET sifre=? where TokenId=?"; bu şekilde olması gerek miyor mu?


    Titanyumun gücü adına!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    gossipgirltr bunu yazdı
    Yazilimci bunu yazdı

    Hocam mysql guncelle metodunda

    CaptchaView asd = new CaptchaView();

    Sen sıfırdan initialize yapıyorsun. Gördüğüm kadarıylada initialize olarakda tanımlı değer yok. Dolayısıyla null geliyor. Yukarıdaki satırı sildikten sonra aşağıdakileri yap

    asd yi orada tanımlama. mysql_guncelle metoduna parametre olarak ver.

    public static void mysql_guncelle(CaptchaView asd)

    {

    // burası aynen kalsın. CaptchaView asd=new CaptchaView(); satırını silmeyi unutma

    }

    Daha sonra

    public String karsilastir()
        {  
    CaptchaView asd = new CaptchaView();
    asd.setSifreGoster(sifregoster.value);
    asd.setUuid(bu hangi kontroldeyse artık buraya id.value sunu yaz);
    mysql.mysql_guncelle(asd); return "index?faces-redirect=true"+"uuid="+uuid; }


    Bu şekilde yapıp dener misin?

     

    10-Mar-2017 15:49:24.161 SEVERE [http-nio-8080-exec-5] Mail.mysql.mysql_guncelle null

     com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '='' where TokenId=null' at line 1 

     

    hatasını veriyor

    Hocam bir tsql hatası yapmış olabilir misin?

    String sql = "UPDATE bilgiler sifre=? where TokenId=?"; bunun

    String sql = "UPDATE bilgiler SET sifre=? where TokenId=?"; bu şekilde olması gerek miyor mu?

    Ayrıca TokenId sütununun veri tipi int ise sen string değer veriyorsun kodda. Onu da düzeltmek lazım. Bütün olarak bakamadığımdan net böyle böyle diyemiyorum kusura kalma


    Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 1683 Toplam Mesaj: 27
java jsf