folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kadin Erkek Esitmidir???

Kadin Erkek Esitmidir???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek
    ilk okul 1 den beri bu konuyu tartışıyoruz hala devam ediyor galiba mezarda bile devam edecek :D

Dur be kadınnnn....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Swool bunu yazdı:
    -----------------------------
    Allah katında herkes eşittir. İslam ahlakıda bunu ön görür.

islam dini kurallarını nerden alır kuranı kerimden.Kuranı kerimi kim göndermiştir?Allah.Şimdi kısaca kurana allahın hükümleri diyebiliriz.O halde bir kaç üst mesajda okuduğun

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal]

(Kocası razı oluncaya kadar, kadının namazları ve hiçbir iyiliği kabul olmaz.) [Taberani]

(İyi kadınlar, Allah�a itaat eder ve kocalarının haklarını gözetir. Kocaları yokken, onların namuslarını ve mallarını, Allah�ın yardımı ile korurlar.) [Nisa 34] Demekki Kadınları erkekler koruyor

(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

gibi ayet süre v.s.ler allahın hükmüdür.Kadın eşitse erkeğin yaptığı her işi yapabilir bakıyorum sanıyorum kadın imam falan olamıyor.Bakıyorum kadın 4 kocaya sahip olamıyor.Bana mı anlatacaksın sen eşitliği?Geçç hoca bunları geççç.Güç üstünlüğü kimdeyse o güçlüdür devrimizde.Mahkemeye karşı belki herkez eşit ancak her günün mahkemede değil sokaklarda geçiyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Swool bunu yazdı:
    Allah katında herkes eşittir. İslam ahlakıda bunu ön görür.

islam dini kurallarını nerden alır kuranı kerimden.Kuranı kerimi kim göndermiştir?Allah.Şimdi kısaca kurana allahın hükümleri diyebiliriz.O halde bir kaç üst mesajda okuduğun

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal]

(Kocası razı oluncaya kadar, kadının namazları ve hiçbir iyiliği kabul olmaz.) [Taberani]

(İyi kadınlar, Allah�a itaat eder ve kocalarının haklarını gözetir. Kocaları yokken, onların namuslarını ve mallarını, Allah�ın yardımı ile korurlar.) [Nisa 34] Demekki Kadınları erkekler koruyor

(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

gibi ayet süre v.s.ler allahın hükmüdür.Kadın eşitse erkeğin yaptığı her işi yapabilir bakıyorum sanıyorum kadın imam falan olamıyor.Bakıyorum kadın 4 kocaya sahip olamıyor.Bana mı anlatacaksın sen eşitliği?Geçç hoca bunları geççç.Güç üstünlüğü kimdeyse o güçlüdür devrimizde.Mahkemeye karşı belki herkez eşit ancak her günün mahkemede değil sokaklarda geçiyor.

Allah, Kuran-ı Kerim vb. kelime ve sıfatları kullanırken biraz daha özen gösterip yazım şekline dikkat edersen sevinirim.

Bahsettiğin durumlar dünya hayatı için geçerli, söz konusu cümlemle bahsettiğin durumun pek alakası yok. Daha çok kadın erkek, Karı-Koca ilişkisinden bahsetmişsin.

Son yazdığın cümleyi biraz daha açıklayabilirmisin. (Kocası razı olduğu halde ölen kadın cennete girer)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ya arkadaşım sen bütün mesajları böyle mi okuyorsun acaba merak ettim.Bir kaç mesaj yukarda zervalone nickli bir adam mesaj yazmış gördün mü?NEden ilk bende gördün gibi şaşırdın anlamadım.

Diğer mevzuda neden allah kuran gibi şeyler yazarken dikkat etmem gerekiyor?Eğer Türkçe kurallarına göre böyleyse bütün kurallara uyuyor musun başkasına hesap soruyorsun?

Yok onun dışında dini birşey olduğu içinse üzgünüm ben dine inancımı keseli uzun süre oldu.Bir tek yaratıcıya inanırım allah diyoruz onada.Tartışma istersen onlarca sayfa tartışabilirim.Sen nasıl istiyorsan öyle yaz ben sana dikkat etme diye uyarmıyorsam sende beni dikkat et diye uyaramazsın.

Türkiye özgür bir ülke değil mi canım?İstediğini yapamıyor mu insanlar burda...... 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    fizik olarak hayır,hak olarak evet.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    kadın hakkı die die erkek hakkı bırakmadılar :D otobüste onlara yer veririz. devlet dairelerinde hep onların işleri önce görülür. herhangi bi magazadan alışveriş yaparken alan kişi bayansa daha bi özen gösterirler. erkek üstün oldugunu söyler ama uygulamada maalesef kadın daha üstündür :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apan_diss
    apan_diss's avatar
    Erkek
    bu konuyu büyütecek bişey yok eşittir hatta kadın erkek bir elmanın iki yarısıdır. ekolojik denge açısındanda bunbunlar birbirini tamamlayan canlılardır dolayısıyla hak olarak eşitiz kabullen mek lazım ama iki türünde üstün olduğu başka konularda vardır onları buralarda anlatmayımmmmmmm.

kalbi hacze verdim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    doga kadına savasmayı degil birisinin kolları altına girmeyi emreder cunku fiziki olarak kadın avlanamaz,kendine bir erkek gibi bakamaz ve dogurgandır dogurganlık kadını baslı basına doga karsında gucsuz kılar ve erkek kadınını haimile bıraktıktan sonra iç gudusel olarak doga karsında zor sartlar altında avlanır,barınmayı saglar,diger insanlar ve hayvanlara karsı kadınını ve cocugunu korur savasır,zamanla avlanma için gerekli aletler yapma ihtiyacı yuzunden ve dusmanlarını daha kolay alt etmek için beynini kadından daha cok kullanır buda zamanla x,y kromozomlarından y nin zihin yönunden yavrunun daha ileri olmasını saglar kadının x kromozomlarının estetik acıdan y'ye göre daha gelişkin oluşu ona sahip olan kadının kas sistemini geliştrecek fazla birsey yapmamasından ileri gelir yani bir bakıma kadınlar guzelse bunu erkekler borclu.ama hem guzel hem zeki kadınlar tıpkı midyenin içideki inci gibi mucizevidir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anarsizan
    Anarsizan's avatar
    Erkek
    kadın ile erkek eşit deildir... eşitse ayada küçük su döksünde görelim:P

׺°”˜`”°º×ѕσѕισραт׺°”˜`”°º×:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    filiz
    filiz's avatar
    Dişi

tabiki esit degillerdir :)

ben bu konuyu ödevim icin acmistim. merak ettigim degisik kültürler ve erkeklerde esitlik düsüncesi :)

sonuc umdugum gibi cikmadi. ingilizce, almanca, polonyaca ve fransizca forumda ayni konulari actim ve sizin verdiginiz cevabin benzerini verdiler. sadece daha kibar bir sekilde :)

benim düsüncem ise, ne erkek kadindan üstündür ne kadin erkekten ama öte yandan esitlikten yanada degilim cünkü allah herbirimize yerine getiricegimiz vazifeler vermistir.

nasil kadinin eli ev isine yatkinsa erkede dolap kurma, tamir vs. yatkindir. ikisi birbirini tamamlior böylede olmali :)

ilk defa banlandim :(
Toplam Hit: 25212 Toplam Mesaj: 186