Kangalın Arslanlara Verdiği İnanılmaz Ayar !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Şimdi hacılar olaya daha bilimsel yaklaşalım ve biraz kangalları anlatalım.

1- Kangallarla, savunma dendiği zaman dünyada kıyaslanabilecek ikinci bir köpek ırkı yoktur. Kangallar bu işin piridir. Kaldı ki tarihsel olarak yaklaştığımızda da bizimkiler savaşa gittiği zamanlar, ovamızı bekleyip çadırımızı emanet ettiğimiz köpeklerdir. Türkler savaşa bütün eli silah tutan erkeklerle gittiği için geride ovayı , ekmeğini, evini, namusunu savunacak yeğane dost kangal oluyor. Kaldı ki o devirlerde ırk daha saf ve soğul coğrafyada olduğumuz için şimdi bile bize devasa gelen boyuttan daha büyüktür :)

2- Doğadan gelecek tehditlere karşı insiyatif kullanma becerisiyle sürülerin yegane savunma köpeği olmuştur. Kurtlar zekalarıyla bilinir, ikisi oradan, üçü buradan , dördü arkadan sürüye saldırma planı yaparken bu planı sürüyü koruyan kangallar rahatlıkla deşifre edip hemen savunma mekanizması geliştirirler, kangallardan bir kaçı aktif saldırı yapan kurtlara giderken, bir kaçı kendisini sürünün içerisinde kamufle eder, bir tanesi çobanı yanındadır hiç ayrılmaz görevi çobanı korumaktır, yine bir kaçtaneside hemen hakim tepelere çıkıp diğer kurtların saldırı yollarını kapatırlar. Bu işleyiş ani bir kurt saldırısında gerçekleşir ki çoğu zaman kangallar kendi aralarında görev paylaşımı yaparak nöbet tutarlar, sürü otlarken kangallardan bir kaç tanesi gözden kaybolur, hiç görünmez ki amaçları olası bir kurt saldırısını sürüye yaklaşmadan engellemektir, genelde en tecrübeli kangallar ve yanlarında bir iki tane genç kangalla bu olay gerçekleşir, genç kangallar da tecrübelilerden bu iş öğrenir, (özellikle kurt peşine giden kangallar dişi olurlar, daha kıvrak hareket edebildikleri için kurtların saldırılarında avantaj sağlarlar) , yine bir tanesi çobanın yanında ve bir kaçtanesi sürünün içerisinde kamufle olmuş durumdadır. Yine anadolunun bozkırında açlığa ve susuzluğa dayanıp, bir deri bir kemik kalsa bile ölümüne savunma yapabilecek bir cesarete sahiptir kangallar.

3- Aslan, kaplan, çita vs. bu hayvanlar size çok vahşi gelebilir ama bir kangal karşısında korkaktırlar, afrikada millet sürüsünü aslanlardan korumak için kangalları kullanıyor burada ki olay kangalın cesareti ve koruma zekasının yanı sıra genetiktir. Çünkü aslanlar kedigiller familyasındandır , köpekler kurt familyasından yani genetik olarak kurt familyası kedi familyasını yener, buradaki korku ve çekingenlik genetiktir.

hocam bu dedklerini gözlerimle gördüm özellikle ikinci maddeyi köyde çobanın yanında tam 9 kangal vardı 2 de sırtlan kirmasi garip bir hayvan baya bir sevdik köpekleri birini severken diğeri beni de sev diye geliyor devasa, safkandilar zaten 6 aylık olanı simarip geliyor başkasını severken ısırıyor o bile benden uzundu iki ayak üstüne kalktıgnda ve çoban yukarıya kulübeye çıkarken ikisi çobanla gitti biri önünde biri arkasında yürüyor en irisi liderleriyms herkesin görebilecegi bir yere oturdu, ikisi sürünün içine girdi geriye kalan 4 u tepelere çıktı bildiğin yakın koruma o sırtlan mi çakal mi kırmaları neyse deli gibi etrafta koştular ama elleyemyor kimse onlara. Velhasıl hocalar bu hayvanı bir de sürünü içinde gorun en profesyonel koruma bunun kadar organize çalışamaz (:

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    aslan pençedeki keskın tırnaklar sebebıyle +1 önde gibi geliyor bana ama bizim kangallar aslanları küçükken sıkıştırıp gözlerini korkuttularsa onu bilemem :) pençeyi vurdumu geyiğin yarısını götürüyor adam kangal bogaza yapışana kadarr deşilmedik yeri kalmaz gibime geliyor.

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    bazı arkadaşlar daha hala aslanların kafeste neredeyse evcilleştiğinden bahsediyorlar. beyler afrika diyoruz afrika ! adamlar kangalları afrikaya götürüyorlar sürülerimizi aslanlara kaplanlara karşı koruyor diyorlar. yok böyle bir köpek diyorlar. adamlar boşuna mı götürüyorlar kangalı afrikaya ? afrikadaki aslanlar da mı bu kafesteki gibi evcilleşti korkak yetişti. kangal diyor ki afrikanın aslanını da, kaplanını da, filini de, sırtlanını da gelmişini de geçmişini de siker atarım diyor. yani bütün vahşi hayvanlara karşı afrikalı yerlilerin sürüsünü koruyor. belgeselde seyrettim adamlar diyor ki vahşi hayvanlar kangaldan korkuyorlar hiçbiri sürüye yanaşamıyor diyor. demekki kangal nerde olursa olsun, ne zaman olursa olsun kraldır. benim anladığım kadarıyla köpekte cesaret var. istediğini diğer tüm vahşi hayvanlara dikte ettirebiliyor. üstelik çok çevik hayvan. akıllı hayvan. kangal övülerek anlatılmaz, görerek yaşanarak anlatılır. hele sürüyü kontrol etmeleri asayişi sağlamalarına rast geldim şok oldum. dünyada hangi hayvan grubunu getirirseniz getirin herhangi bir başka hayvan sürüsünü bu kadar profesyonelce idare edemez. mademkl aslan daha iyi, mademki kaplan daha iyi, mademki sırtlan daha güçlü, o halde neolitik devir insanları aslan yavrularını, kaplan yavrularını, sırtlan yavrularını alıp yetiştirip onları evcilleştirmedi ? binlerce yıllık neolitik devir tecrübeleri gösterdi ki kangal cinsi kraldır. onun kadar zeki çevik ve ahlaklı hayvan yoktur.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek

sonuçta biri Kedi biri Köpek :)

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

faşizm hayvanlar için bile geçerliymiş bunu da bu yaşımda öğrendim

All is well
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bende sandım ki, heybetli bi kangal, aslanla kapışıyor,

bu ne amk? götünün dibinden ayrılmıo aslanın.

AYAR'ı başka türlü vermiş bu anlaşılan

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

NighT_JudGe bunu yazdı:

Bi Kangallı Olarak  Gurur Duydum  vallaha :D

hemşo :D

----------------------------

hemşom nasılsın :=)

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

AsilKan bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

niye heryerde kurdish kangal yazıyor amk

onlara kalsa Atatürk'te kürt. boşver sen onları

aynı cümle de kullanılması bile Atama hakaret..

edit: bide babam sana kangal alayım dedi ben bunu gezdirmeye çıkaramam o beni gezdirir

----------------------------------

aga sizin bu kürtlerle alıp veremediğiniz ne ben onu cözemiyorum konuyu nereye cekmişsiniz ya ayıp sizin en büyük düşmanınız içinizdeki nefsiniz boşverin gerisini...pkk denen şerefsizlerle kürtleri bir kefeye koynayın unutmayın pkk nın basındakilerde türk 

Zikir_Fikir_Şükür
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    bazı arkadaşlar daha hala aslanların kafeste neredeyse evcilleştiğinden bahsediyorlar. beyler afrika diyoruz afrika ! adamlar kangalları afrikaya götürüyorlar sürülerimizi aslanlara kaplanlara karşı koruyor diyorlar. yok böyle bir köpek diyorlar. adamlar boşuna mı götürüyorlar kangalı afrikaya ? afrikadaki aslanlar da mı bu kafesteki gibi evcilleşti korkak yetişti. kangal diyor ki afrikanın aslanını da, kaplanını da, filini de, sırtlanını da gelmişini de geçmişini de siker atarım diyor. yani bütün vahşi hayvanlara karşı afrikalı yerlilerin sürüsünü koruyor. belgeselde seyrettim adamlar diyor ki vahşi hayvanlar kangaldan korkuyorlar hiçbiri sürüye yanaşamıyor diyor. demekki kangal nerde olursa olsun, ne zaman olursa olsun kraldır. benim anladığım kadarıyla köpekte cesaret var. istediğini diğer tüm vahşi hayvanlara dikte ettirebiliyor. üstelik çok çevik hayvan. akıllı hayvan. kangal övülerek anlatılmaz, görerek yaşanarak anlatılır. hele sürüyü kontrol etmeleri asayişi sağlamalarına rast geldim şok oldum. dünyada hangi hayvan grubunu getirirseniz getirin herhangi bir başka hayvan sürüsünü bu kadar profesyonelce idare edemez. mademkl aslan daha iyi, mademki kaplan daha iyi, mademki sırtlan daha güçlü, o halde neolitik devir insanları aslan yavrularını, kaplan yavrularını, sırtlan yavrularını alıp yetiştirip onları evcilleştirmedi ? binlerce yıllık neolitik devir tecrübeleri gösterdi ki kangal cinsi kraldır. onun kadar zeki çevik ve ahlaklı hayvan yoktur.

Hacım, hatta dürüst, ekonomik, bir o kadarda anlayışlı dimi : :|

Güldürüyorsun beni bende kangalın en kral köpek ırkı ve safkan ırklardan olduğunu biliyorum, yani kangalın 12123123 türle birleşip ortaya çıkması gibi bir durum söz konusu değil en azından has köpek safkan, güçlü korkusuz.

Ama klasmanlar çok farklı, benim sana demek istediğim yani bir sürüyü aslanlarda 5 kirpide korur, neticesinde hiç bir aslan kirpiye yanaşamıyor, o senin kangalın gelsin yanaşsın sıkıyorsa : | Ne oldu şimdi kangal korkak mı oldu ? 

Ben bunu anlatmaya çalışıyorum, hayvan sürü halinde sürüyü korur, o olur bu olur. Yani aslanla, kangal arasındaki kıyası görmek için amansız mücadeleyi, 2 sinide 2 hafta aç bırakacaksın, aslında aslan yemez köpek ama, bir bakıma yedi diyelim sonuç kangalın hüsranı olur.

Yani bunu idrâk etmek çok zor değil. Sen dünyadaki en güzel sürü işleten köpek demişsin ama bak burda yanılmışsın, Afrika Yaban Köpeği diye bir ırk var hacım, dünyanın en hızlı koşan köpeklerinden biridir. Hemen hemen, kurtlar gibi dolanırlar sırtlan kadar vahşi avlanırlar. VE o hayvanların sürü hareketleri dünyaca biliniyor ve hayranlıkla izleniyor.

Yani kangallar sürüyü koruyor, aslan yaklaşamıyor ee o zaman kirpiler sürüyü koruyor kangal yaklaşamıyor ? Bu kangalında aslanında korkak olduğunu göstermez.

Yani hayvan bile bile o riske atlamaz kolay kolay.

Ayrıca özünde yabani olan hayvanları eğitmek o kadar kolay değil nitekiminde, adam 20 yıl bakıcılığını yapıyor, aslan süt dökmüş kedi gibi ama bazen tepesi attımı adamıda parçalıyor, yani bu bazen köpeklerde bile olur.

Üst postlarımda dediğim gibi köpeklerin o özellikleri, yani insana karşı sadık oluşları ve emir komutadan anladıkları gerçeği kedilerden tabi + 1 puan alıyor.

Ama köpekleri genel özellikte aldık mı, bunlardan başka fazla özelliği yok ? Emir dinler falan filan.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

Tengri bunu yazdı:

NighT_JudGe bunu yazdı:

Bi Kangallı Olarak  Gurur Duydum  vallaha :D

hemşo :D