Kangalın Arslanlara Verdiği İnanılmaz Ayar !
-
şok! şok! şok!!! filaş.. filaş.. filaş...
çok bilindik bir atasözümüz görülen videodan sonra değişime uğraşmıştır. artık ekmek aslanın ağzında değil kangalın ağzındadır.
gelişmeleri aktarmaya devam edeceğük :|
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------
balik_ bunu yazdı:
bazı arkadaşlar daha hala aslanların kafeste neredeyse evcilleştiğinden bahsediyorlar. beyler afrika diyoruz afrika ! adamlar kangalları afrikaya götürüyorlar sürülerimizi aslanlara kaplanlara karşı koruyor diyorlar. yok böyle bir köpek diyorlar. adamlar boşuna mı götürüyorlar kangalı afrikaya ? afrikadaki aslanlar da mı bu kafesteki gibi evcilleşti korkak yetişti. kangal diyor ki afrikanın aslanını da, kaplanını da, filini de, sırtlanını da gelmişini de geçmişini de siker atarım diyor. yani bütün vahşi hayvanlara karşı afrikalı yerlilerin sürüsünü koruyor. belgeselde seyrettim adamlar diyor ki vahşi hayvanlar kangaldan korkuyorlar hiçbiri sürüye yanaşamıyor diyor. demekki kangal nerde olursa olsun, ne zaman olursa olsun kraldır. benim anladığım kadarıyla köpekte cesaret var. istediğini diğer tüm vahşi hayvanlara dikte ettirebiliyor. üstelik çok çevik hayvan. akıllı hayvan. kangal övülerek anlatılmaz, görerek yaşanarak anlatılır. hele sürüyü kontrol etmeleri asayişi sağlamalarına rast geldim şok oldum. dünyada hangi hayvan grubunu getirirseniz getirin herhangi bir başka hayvan sürüsünü bu kadar profesyonelce idare edemez. mademkl aslan daha iyi, mademki kaplan daha iyi, mademki sırtlan daha güçlü, o halde neolitik devir insanları aslan yavrularını, kaplan yavrularını, sırtlan yavrularını alıp yetiştirip onları evcilleştirmedi ? binlerce yıllık neolitik devir tecrübeleri gösterdi ki kangal cinsi kraldır. onun kadar zeki çevik ve ahlaklı hayvan yoktur.
Hacım, hatta dürüst, ekonomik, bir o kadarda anlayışlı dimi : :|
Güldürüyorsun beni bende kangalın en kral köpek ırkı ve safkan ırklardan olduğunu biliyorum, yani kangalın 12123123 türle birleşip ortaya çıkması gibi bir durum söz konusu değil en azından has köpek safkan, güçlü korkusuz.
Ama klasmanlar çok farklı, benim sana demek istediğim yani bir sürüyü aslanlarda 5 kirpide korur, neticesinde hiç bir aslan kirpiye yanaşamıyor, o senin kangalın gelsin yanaşsın sıkıyorsa : | Ne oldu şimdi kangal korkak mı oldu ?
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum, hayvan sürü halinde sürüyü korur, o olur bu olur. Yani aslanla, kangal arasındaki kıyası görmek için amansız mücadeleyi, 2 sinide 2 hafta aç bırakacaksın, aslında aslan yemez köpek ama, bir bakıma yedi diyelim sonuç kangalın hüsranı olur.
Yani bunu idrâk etmek çok zor değil. Sen dünyadaki en güzel sürü işleten köpek demişsin ama bak burda yanılmışsın, Afrika Yaban Köpeği diye bir ırk var hacım, dünyanın en hızlı koşan köpeklerinden biridir. Hemen hemen, kurtlar gibi dolanırlar sırtlan kadar vahşi avlanırlar. VE o hayvanların sürü hareketleri dünyaca biliniyor ve hayranlıkla izleniyor.
Yani kangallar sürüyü koruyor, aslan yaklaşamıyor ee o zaman kirpiler sürüyü koruyor kangal yaklaşamıyor ? Bu kangalında aslanında korkak olduğunu göstermez.
Yani hayvan bile bile o riske atlamaz kolay kolay.
Ayrıca özünde yabani olan hayvanları eğitmek o kadar kolay değil nitekiminde, adam 20 yıl bakıcılığını yapıyor, aslan süt dökmüş kedi gibi ama bazen tepesi attımı adamıda parçalıyor, yani bu bazen köpeklerde bile olur.
Üst postlarımda dediğim gibi köpeklerin o özellikleri, yani insana karşı sadık oluşları ve emir komutadan anladıkları gerçeği kedilerden tabi + 1 puan alıyor.
Ama köpekleri genel özellikte aldık mı, bunlardan başka fazla özelliği yok ? Emir dinler falan filan.
-----------------------------hocam şunu bi izle
http://www.youtube.com/watch?v=WDSKU5e_0Mc
burdaki yavru kangalın yerinde başka bir hayvanın yavrusu olsaydı, kuyruğunu arka bacaklarının arasına çekip hızla mekandan kaçardı. şu asalete bak kardeşim :)
-
balik_ bunu yazdı:
hocam şunu bi izle
burdaki yavru kangalın yerinde başka bir hayvanın yavrusu olsaydı, kuyruğunu arka bacaklarının arasına çekip hızla mekandan kaçardı. şu asalete bak kardeşim :)
Hacı, :D Kedilerden çita, köpeklerden tabiki husky, yetiştirme husky en korkaktır. küçücük köpek orda ne kaçıcak sokak köpeği besledim ben yine aynıydı bunun gibi kaçacak bir yeri yok ve koyduğun videolara bakarmısın :D küçücük köpek koca köpek ona ne yapsın, öbürü :D aslan kuyruğunu ısırıyor genç aslanın daha genç he bide yelesi bile yok :D aslan yürümeye devam ediyor umrunda bile değil bir gücü bile yok :|
Yani bu videolarla kangalı övemezsin bana karşı ben yemem hacı :D Yıllarımı verdim diyorum sana hayvanlara nerde ne yaptıklarını biliyorum.
kendim 4 köpek beslemişimdir evde bile besledim. Yani hiç övmeye kalkma :D
Üstte çok yazdım, Kangal köpeklerin kralıdır diye, hala asalete bak demene gerek yok :| -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------balik_ bunu yazdı:
hocam şunu bi izle
Hacı, :D Kedilerden çita, köpeklerden tabiki husky, yetiştirme husky en korkaktır. küçücük köpek orda ne kaçıcak sokak köpeği besledim ben yine aynıydı bunun gibi kaçacak bir yeri yok ve koyduğun videolara bakarmısın :D küçücük köpek koca köpek ona ne yapsın, öbürü :D aslan kuyruğunu ısırıyor genç aslanın daha genç he bide yelesi bile yok :D aslan yürümeye devam ediyor umrunda bile değil bir gücü bile yok :|
Yani bu videolarla kangalı övemezsin bana karşı ben yemem hacı :D Yıllarımı verdim diyorum sana hayvanlara nerde ne yaptıklarını biliyorum.
kendim 4 köpek beslemişimdir evde bile besledim. Yani hiç övmeye kalkma :D
Üstte çok yazdım, Kangal köpeklerin kralıdır diye, hala asalete bak demene gerek yok :|
heyt beee kangalın asalete bak beee :) kangal kraldır abi :) şaka bi tarafa, daha önce bir kangal yavrusu besledim. ben böyle köpek görmedim. bunun hakkında ayrı bir başlık açacağım. çünkü güzel bir hikayesi var. birde neolitik çağdan günümüze kangalın psikolojisi hakkında başlık açacağım. çok enterasan şeyler var :) -
balik_ bunu yazdı:
1-618-GR bunu yazdı:
heyt beee kangalın asalete bak beee :) kangal kraldır abi :) şaka bi tarafa, daha önce bir kangal yavrusu besledim. ben böyle köpek görmedim. bunun hakkında ayrı bir başlık açacağım. çünkü güzel bir hikayesi var. birde neolitik çağdan günümüze kangalın psikolojisi hakkında başlık açacağım. çok enterasan şeyler var :)
" heyt be kangalın asalete bak beee :) " hacı güldüm buraya :D:D:D:D Kızmam böyle şeylere espri güzel.
O değilde kangal neolitik çağ'dan günümüze geldiğini düşünmüyorum bu ırkın o kadar yıllar önce oluşumunu :| He kurtlar dersen onlar yine en eski köpek ırkıdır.
Kangal hakkında, güzel şeyler var tabi saf kangallar 100 milyara bile satılır cinsine göre, değerli hayvan yani.
Yani canlılar milyar milyar milyar yıllar önce var falan deyip animasyon falan yapıyorlar inanma onlara pek, milyarlık birşeyi yok :| -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------balik_ bunu yazdı:
1-618-GR bunu yazdı:
heyt beee kangalın asalete bak beee :) kangal kraldır abi :) şaka bi tarafa, daha önce bir kangal yavrusu besledim. ben böyle köpek görmedim. bunun hakkında ayrı bir başlık açacağım. çünkü güzel bir hikayesi var. birde neolitik çağdan günümüze kangalın psikolojisi hakkında başlık açacağım. çok enterasan şeyler var :)
" heyt be kangalın asalete bak beee :) " hacı güldüm buraya :D:D:D:D Kızmam böyle şeylere espri güzel.
O değilde kangal neolitik çağ'dan günümüze geldiğini düşünmüyorum bu ırkın o kadar yıllar önce oluşumunu :| He kurtlar dersen onlar yine en eski köpek ırkıdır.
Kangal hakkında, güzel şeyler var tabi saf kangallar 100 milyara bile satılır cinsine göre, değerli hayvan yani.
Yani canlılar milyar milyar milyar yıllar önce var falan deyip animasyon falan yapıyorlar inanma onlara pek, milyarlık birşeyi yok :|
geçen gün neolitik çağ ile ilgili kitap okuyordum hala devam ediyorum çok kaliteli bilgiler var. köpeklerin orta asya da nasıl evcilleştirildiği, nasıl anadolu önasya ve avrupaya götürüldükleri hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş. bu arada köpeklerin psikolojiside değişiyor tabi. -
618-GR,
Kangalla alıp veremediğin nedir ? :) Küçükken Bir kangal saldırısına falan uğradığını düşünüyorum.Olay çok basit..Kangal gözü kara ve ölümüne kapışabilecek bir hayvan.İyi yetiştirirsen bir değil birden fazla aslanın karşına dikilir.Olay bu.Korkmaz ve kapışır.
-
CyberAngel bunu yazdı:
618-GR,
Kangalla alıp veremediğin nedir ? :) Küçükken Bir kangal saldırısına falan uğradığını düşünüyorum.Olay çok basit..Kangal gözü kara ve ölümüne kapışabilecek bir hayvan.İyi yetiştirirsen bir değil birden fazla aslanın karşına dikilir.Olay bu.Korkmaz ve kapışır.
@balik_
Hep senin gazlamalarından oluyor hacı bu :| Bak adam benim kangalı kötülediğimi anlamış..
@Cyber
Hocam bari üste yazdıklarımı oku yahu :| Ben tüm hayvanları seviyorum kangal dediğim gibi köpeklerin kralıdır dedim 3-4 kere yazdım bunu, ama kıyaslamanıza tepki verdim ben sadece :))
Köpekse köpek kalsın kediyle kıyaslamayın hiç boşuna olayları bilmiyorsunuz çünkü. Bu videodan gaza gelmeyin
Ben bizzat istanbulda Golden Retriever, ile kangalın tokatlaşarak oynadıklarını gördüm bildiğin kangalı altına alıyordu hemde saf kangal 2 katı golden'ın, alıyordu ısırıyordu vuruyordu kangal yatıyordu falan hiç ısırmıyordu golden'u yani bu biraz iç güdüsel şevkattir, ısırsa öldürür bitiriri.
He bu arada söylim golden dünyanın en sadık köpeğidir nobel ödüllük köpektir sadıklık ve akıl konusunda. Kangaldan cesaretli dicem siz inanmayacaksınız bari hemen hemen kangal kadar cesareti var diyeyim :| -
1-618-GR bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
618-GR,
@balik_
Hep senin gazlamalarından oluyor hacı bu :| Bak adam benim kangalı kötülediğimi anlamış..
@Cyber
Hocam bari üste yazdıklarımı oku yahu :| Ben tüm hayvanları seviyorum kangal dediğim gibi köpeklerin kralıdır dedim 3-4 kere yazdım bunu, ama kıyaslamanıza tepki verdim ben sadece :))
Köpekse köpek kalsın kediyle kıyaslamayın hiç boşuna olayları bilmiyorsunuz çünkü. Bu videodan gaza gelmeyin
Ben bizzat istanbulda Golden Retriever, ile kangalın tokatlaşarak oynadıklarını gördüm bildiğin kangalı altına alıyordu hemde saf kangal 2 katı golden'ın, alıyordu ısırıyordu vuruyordu kangal yatıyordu falan hiç ısırmıyordu golden'u yani bu biraz iç güdüsel şevkattir, ısırsa öldürür bitiriri.
He bu arada söylim golden dünyanın en sadık köpeğidir nobel ödüllük köpektir sadıklık ve akıl konusunda. Kangaldan cesaretli dicem siz inanmayacaksınız bari hemen hemen kangal kadar cesareti var diyeyim :|
-----------------------------Hoca kediyle kıyaslamayın diyorsunda afrikada sürüleri koruyormuş ama.Buna ne diyorsun ? Askerde mevzimde kangal vardı.Çok gözü kara bir köpekti.Çift zinciri kopartacak kadar güçlüydü.Bir kere dolaşsın diye köye doğru gönderdik önce elinde silah olan çobanı kovalamış sonra sürünün köpeklerine saldırmış kovalamış yetmemiş sürüye dalmış 2 koyun telef etmişti.Koyunların parasınıda biz ödedik kişi başı 5 lira'dan :) Yani demem o ki kediyle kapıştırmıyoruz ama bir caydırıcı tarafı var aslana karşı...
-
Her kangal lafını duyduğumda ölesiye pişman oluyorum ve hayatımın sonuna kadar da bu böyle devam edecek... Lanet olsun...