folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Karizmatik Türkler (Günümüzde)



Karizmatik Türkler (Günümüzde)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Ümit Özdağ


    dont think twice its all right
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2011
    Erkek

    Karizma,kültür,beyin,tutarlılık ne ararsan burda var işte.Fazla uzağa bakmana gerek yok,recep oğlan falan geç bunları hoca..Bu adamı tekrar diriltecez,sen öl deseler razıyım


    Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Adam hitabet sanatından bahs etmiş, konuyu illa siyasete çevireceksiniz, Atatürk'ün videosun paylaşan arkadaşım kaç yerde duydun konuşmasını? 


    Mevzu derin | Papikolas Planet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Şu zamanda laf sadece 'laf'tır. Ben adamın, yaptıklarına bakarım. 90 yıllık cumhuriyete bakınca, bir Atatürk geri kalanları *100 yapıyor derim geçerim.


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    Poet bunu yazdı
    ReyiZ bunu yazdı

    [Atatürk videosu]

     

    Karizma,kültür,beyin,tutarlılık ne ararsan burda var işte.Fazla uzağa bakmana gerek yok,recep oğlan falan geç bunları hoca..Bu adamı tekrar diriltecez,sen öl deseler razıyım

    Ya beyler, aranızda Atatürkçüyüm diyen kaç kişi Nutuk'u okudu acaba merak ediyorum. Atatürk üzerine bir sürü kitap mevcut kitaplığımda. Bir tanesi (sanırım Truva yayınlarından) Atatürk ve Hitabet. Adamlar bir kitap sırf Atatürk'ün hitabetine yazmışlar. Siyaseti için ayrı, diplomasisi için ayrı, milliyetçilik görüşleri için ayrı kitaplar var. Var oğlu var.

    Sonuna kadar da Atatürkçüyüm. Fakat bu konuda bu şekilde gitmenize anlam veremiyorum. Atatürk'ün çok az sayıda konuşma videosu vardır. Teknik imkansızlıklar vardı o dönemde. Üzerine tek partili dönem olduğu için miting konuşmaları yada halka hitap bir kaç tane bant ile sayılı. Zaten onlarıda neredeyse ezberledim. 

    Günümüzde dememin nedeni ; bir çok videosuna ulaşabileceğim ve miting ve topluluklara yapılan sunumlar ve konuşmalar istememdir. Sesini iyi kullanabilen, insanları etkileyebilen, kelime vurgularına ve beden diline dikkat eden birilerini istedim. Siyasetçi olabilir, sanatçı olabilir fark etmez.

    ***

    Bu işi Recep Tayyip vs Atatürk olayına dökmeden gidelim. Genel bölümüne açtım, oradan da anlayabileceğiniz üzre ; siyasetle ilgili değil. Başlıktan anlayabileceğiniz üzre ; günümüzde (en fazla -15 bilemedin -20 sene) olan insanları soruyorum.

    Bir çok "çöp" yazı olmasının yanında güzel yazılarda barındıran http://www.siyasettehitabet.com/tr/ sitesini tavsiye ederim mesela.

    http://www.siyasettehitabet.com/tr/makaleler/haber-detay.php?haberid=346

    bu yazıyı okumanızı öneririm.

    ***

    Erdoğan'ın yaptığı 50 dakikalık bir konuşmanın ilk 7-8 dakikası selamlama ile başlar. Atıyorum İstanbuldaysa ;

    Buradan Beylikdüzüne, Avcılara, Hadımköye, Büyükçekmeceye selam olsun. Esenyurttaki, küçükçekmecedeki, Çatalcadaki, Silivrideki kardeşlerimi selamlıyorum ....

    Diye başlar ; yörenin dini ve milli olaylarını anar. 8 dakika sonunda Erdoğan, halkın içinden biri olmuş ve kendini halka kabul ettirmiştir. Bu hitabet sanatıdır. Psikolojik savaş ve propaganda yöntemleri de mevcuttur.

    Türkiye'de ordudan daha iyi psikolojik savaş yapıyor AKP kanadı. Tarikat. Gazeteleri ile, televizyonları ile, videoları ile, siteleri ile, facebook sayfaları ile. Taaa tepeden, köydeki tarikat sorumlusuna kadar aynı mesaj en geç 3 gün içinde tüm herkes tarafından biliniyor ve bu halka işleniyor.

    Sev yada sevme gerçek bu. Hele hele AKP'ye karşıysan, bu güçle savaşmak istiyorsan ; yapılarını tanıyıp, en az onlar kadar örgütlü ve güçlü olmak zorundasın. En az Erdoğan kadar iyi hitabet yeteneğine sahip bir reklam yüzün olmalı ve en az AKP+tarikat kadar sağlam propaganda yapabilmelisin.

    Yoksa her fırsatta Atatürk videosu yayınlayarak, "heh o mu, sürekli kendiyle çelişiyor" diyerek olmaz. Nabıza göre şerbet veriyor. HAlk o an ne duymak isterse onu söylüyor. Kaypaklık yada başka birşey diyebilirsin eyvallah. Dürüst değildir.

    Fakat hitabet konusunda uzmanlığa gelirsek  sevgili kardeşim, gayet sağlam iş yapıyor. Atatürkçüysen, Atatürk'ü tanı ve onun gibi gerçekçi ol.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    nihat genç derim.. başka da birşey demeden hadi eywallah der giderim


    Cigu bigule :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek

    alın size türkiyede siyaset, burda olduğu gibi bu adamın yaptığı tek şey bu yok kemalcik böyle yok efendim marmaraya ne yaptık gibisinden yani siz şimdi bu adama diyorsunuz. çok güzel diksiyonu vvar çok güzel konuşuyor. halbuki yaptığı tek halt laf atmak eğer böyle güzel konuşuyorsa karizmatikse olmasın daha iyi amk. ayrıca türkiyede siyaset konusunda karizmatik adam çıkmaz hala genç parti falan ddiyorsunuz ben onu söyelmeye çalışıyorum hem boşluk hocam san noluyor ki bide adam şuna bi laf anlatamadık yazmış allasen bırak ya orda bi adam götünden mi dinledin diyince hemen arkasını getir helal çok zekisin.   http://www.youtube.com/watch?v=ieUaV0SPQB4 

    c0nverse tarafından 03/Kas/13 16:50 tarihinde düzenlenmiştir

    Converse giyen uzaylı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    tayyip'i kim yönetiyorsa eğitimini de verecek tabi. İsrail mi? Amerika mı? İngiltere mi?


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    tayyip diye bahsettiğiniz adam zaten askerlik arkadaşınız :d neyse sizin yaptığınız gibi konuyu piç etmiyim, soruyu götünden anlayıp saçmalamayım,

    tek tek isim sunamıcam şu an hocam amma şuanki kabinenin çoğunda hitabet var, Erdoğan'ı örnek vermişsin şu an aklıma gelen ilk kişi de o zaten. onun haricinde çoğu bakanda var bu özellik. sanırım kaynağı da hatip olmaları.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

     

    Bu videoda, atatürk'ün yanındaki komik adam kim? Ünlü biri de ben mi bilmiyorum yoksa uşak gibi birşey mi? bu videoyu ne zaman izlesem yanındaki komik adam dikkatimi çekiyor?

Toplam Hit: 6401 Toplam Mesaj: 62