Katılımevim Vb İle Araç Alımı
-
Benim şuanda eminevim üzerinde 1 çekilişli 2 adette 5 ay sonra olmak üzere 3 sözleşmem var. Peşinatını kesinlikle verme alacağın arabanın fiyatı diyelim 1.5 milyon şöyle bir sistem var adam orda hesaplar senin için ilk taksitleri minimumda ödemek istiyorum en son 2 taksiti yüksek olarak ödemek istediğini söyle. Bu şekilde sadece son 2 ay yüksek para verip bu son 2 ay ödediğin paranın devel riskine girmiş olursun. BDDK 5 aydan önce almayı ve bi taksitin toplam tutara göre belirli bir miktarın altında kalmasını yasaklıyor yoksa bu eminevim diyorki abi bddk yasaklamasa ben sadece sana son ay en yüksek tutarı ödetir ondan sonra paranı verdiririm bizim için sıkıntı yok diyor. Taksitinde şu tarz bişey olur
30k 30k 30k 225k 225k 96k en son bu 96 yı ödeyip arabanı ertesi gün alabilirsin. Bu sistemin en büyük sorunu bence kişiden alırken kişiyi eminevimden para geleceğine ikna etmek eminevim bu konuda yardımcı olmak için bizi arayabilirler sorabilirler diyor mesela şubelerimize gelip istedikleri şubeye gelip işlemi sorabilirler diyor sana bide kağıt veriyor teminat mektubu gibi ama normal kullanıcı ne kadar güvenir bilmiyorum. Güvenli ödemede bu paranın anlık geçeceği bir sistem yapsalar kimse bankalara yanaşmaz artık. Bu arada diyelim arabaya kaydoldun illa araba almana gerek yok o an ev düştü uyguna evde alabilirsin
-
hipokondriyak bunu yazdıBosluk bunu yazdı
Almak istediğin paranın %40 ını ver fazlasını verme isterlersede, en erken 5.ay da veriyorlar en kotu 6.ay. Ödemelerde 6 ayda bir artıyor kardeşime aldık bizde fuzulevden sorun yasamadık.
şu 6. ayda kesın alma %40 mevzusunı bıraz acarmısın hıc bılmeyen bırısı ıcın , ben hep on yargılıyım bu sıstemlere normalde
Bende hep önyargılıydım fakat gerçekten veriyorlar çevremde çok çok fazla var . Sistem şu Kuralı ve kurasız diye ayrılıyor kurasız ( 5.ayda kesin teslimat tek şart; ne kadarlık finansman istiyorsun 1 milyon mu o kadar paranın %40 ını peşin ilk gunden vereceksin bu şartle 5. ayda 1 milyonunu veririz kalanınıda faizsiz 6 ayda bir fiyat artışı ile taksitle ödüyorsun bu çok mantıklı bu sisteme girilecekse bu seçilmeli) kuralıda istersen taksitlerini 240 ay öde ama bir gün çıkar işte ne zaman en geç istediğin paranın %40 ına ulaşırsa taksitlerin o zaman alırsın en erken ne zaman ? 1. ayda da çıkabilir 40. ayda da şans o tarafı
-
ben aldım. çekilişli önermem alacağın günü bil ona göre arabana bak. temel mantık %40 ına gelince 1 milyon çekeceksen örnek vereyim hiç peşinat vermeden elindeki paranı tut. aylık 66,666 tl ödeyerek 6. ay alabilirsin elindeki parayı vermene gerek yok birçoğu böyle çalışıyor. 6. aydan erken alamıyorsun daha doğrusu beş ayı doldurup sonraki 10 günde teslim etmeleri gerekiyor. takıldığın birşey olursa sor cevaplarım evi de arabayı da bu şekilde aldım
-
Çevrende emlak katılım bankası varsa hiç eminlerle katılım evlerimle uğraşma, git emlak katılım bankası şubesine görevliye sizde emin evim tarzı sistem varmış de ne istediklerini öğren. Emlak katılım direk devlete en yüksek oranda bağlı olan banka. sorun dert olmaz. ne denirse o zamanda yapılır. ben çektim martta alacağım nasipse. (hatun emlak katılımda bankacı) diğerlerine gerçekten bakma direk emlak katılım bankasına git. hatta online da yapılıyordu sanırım.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
Çevrende emlak katılım bankası varsa hiç eminlerle katılım evlerimle uğraşma, git emlak katılım bankası şubesine görevliye sizde emin evim tarzı sistem varmış de ne istediklerini öğren. Emlak katılım direk devlete en yüksek oranda bağlı olan banka. sorun dert olmaz. ne denirse o zamanda yapılır. ben çektim martta alacağım nasipse. (hatun emlak katılımda bankacı) diğerlerine gerçekten bakma direk emlak katılım bankasına git. hatta online da yapılıyordu sanırım.
farkı nedir hocam biraz bahsedermisin
-
Kredi miktarına göre ödeme oluyor.
Çekilişsiz alım için %40ını ödemen gerekiyor
5. aya kadar %40ını tamamlamalısın
Yani 2m istiyorsan; 800k ödemeyi 5. aya kadar yapmış olman lazım. Sonrasında taksitleri ödüyorsun
Kasko sigorta onlar yaptırmış oluyor
70-140 arası ekstra işlem parası alıyorlar
Sözleşmelerinde belirsiz süre parayı vermezsek hiçbir hak talep edemezsin maddesi var
BDDK tarafından kontrol ediliyor, yasal pek bir problemi yok. Mantıksız da gelmiyor
Çekilişli veya daha az ödemeli yöntemleri pek araştırmadım. Benim araştırdıklarım kadarıyla böyle
Bir de rahatsız edici biçimde ekşi vb yerlerde birbirinin taslak olarak aynı onlarca yorum var. Sahte olduğu çok belli. "Efendim 14:46da noterdeydik biraz gecikti 16:39da geldi para." Gibi bir şablonu evirip çevirmişler hep. Sanki yerer gibi yazarak övgüler var yani. Girilebilir gibi geliyor özellikle bu dönem kredi bu kadar sorunken peşinat ve ödemesi olana krediden daha mantıklı her türlü -
sunyy2003 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
farkı nedir hocam biraz bahsedermisin
fark yok, ana etken bunu bir bankanın yapıyor olması ve bankanın devletin bankası olması. yani güven tavan. öyle 3 gün sonra verdiler yan çizdiler olayı olmaz. al gülüm ver gülüm ne konuşulduysa.
-
SHaDeWRoX bunu yazdı
Geçen ay Eminevim üzerinden aldım bende tek sorun bireyselde kimse araç satmaya yanaşmıyor. Satış sabah oldu para akşam 16.30 gibi satıcı hesabına geçti. Galeriden alayım desen piyasadan 50K fazla diyorlar bide düzgün araç bulmak dert aracı bulcam diye dünya kişiyle muhattap olup 50 kişiye sistemi anlattım.
noterlerde havuz para sistemi var onu nasıl aşıyorsunuz? Noter para akışı görmeden satış vermiyor ne zamandır.
-
DrKill bunu yazdıSHaDeWRoX bunu yazdı
Geçen ay Eminevim üzerinden aldım bende tek sorun bireyselde kimse araç satmaya yanaşmıyor. Satış sabah oldu para akşam 16.30 gibi satıcı hesabına geçti. Galeriden alayım desen piyasadan 50K fazla diyorlar bide düzgün araç bulmak dert aracı bulcam diye dünya kişiyle muhattap olup 50 kişiye sistemi anlattım.
noterlerde havuz para sistemi var onu nasıl aşıyorsunuz? Noter para akışı görmeden satış vermiyor ne zamandır.
noterde bu sistemlerden geldiğinde o kuralı es geçiyorlar. 2 tane araç aldım bende bu yöntemle. 1 tanesi galeri 1 taneside normal şahıstı. Ama hakkaten normal şahısla bu işlem sıkıntı. Şahsen bende aracımı şubatta satmayı düşünüyorum ama bu sistemden gelen birine bende soru işareti oluyor.
Çünkü bazı şubelerde müşteri temsilcisi veya kişinin hatası kaynaklı gecikme ertesi güne sarkma veya başka problemlerde oluyor. Çünkü şubedeki eleman birşey desede ona güvenip hareket etsende merkezdeki operasyon merkezi herşeyi en ince ayrıntısına bakıyor.
Şube çalışanının yanlışı veya kişinin yanlışının faturasını aracını satan adama kesilmiş oluyor. Heleki birevim vs gibi firmalar var. Oradan gelenlere kimse hiçbirşey vermiyor
-
pesinde varsa bazi galeriler kk ya taksit yapabiliyor, 12 taksitle falan goruyorum ilanlarda bi arstirsana fikir olsun diye soyluyorum. tabi kk limiti falan o isler uyacak mi bilmem ama yarim milyon yapsan olur sanki