Kaza Yaptım Kusur Oranı Nasıl Olur?
-
CEVAPLAR:
"perte çıkar o BYD olduğu için parça bulamazlar"
--> BYD gruplarına sordum benzer kazayı yapan araçları perte çıkarmamışlar. Alper'e resimleri atmıştım o aracı gördü. Benim airbagler patladı. Sol çamurluk ve kaput hasarlı.
"bu arada ikame araç almamışsın poliçeden araçsız kalacaksın süreçte"
--> 10 senedir kasko yaparım ilk kez ikame araç almadım 10 sene lazım olmadı bu kez lazım oldu ama yapacak bir şey yok aylık araç kiralayacağım.
"perte çıkarsa byd alma nasıl olsa elinde kalacaktı bide böyle düşün"
--> Keşke perte çıksa ama çok zor.. parçaları çok ucuzmuş zaten bu aracın.
zeybekustasi tarafından 14/Eyl/26 02:11 tarihinde düzenlenmiştir -
ikisi sokak ise sagdan gelen arac soforu kusurlu, kusur dagilimi nasil olur bilemem.
umarim hizinir 50 km uzerinde degildir, yerlesim yeri icinde 50 den fazlaysa (kaza fotograflarina gore, fren izine vs gore bir hiz belirlenir) onun icin ayri bir ceza yazabilirler.
-
aynı kazayı yaptım alper hatırlar 75-25 verildi karşı taraf 75 oldu kontrolsuz kavşak için sağdan gelene üstünlük hedesinden.
hasarımızda benzermiş airbag kaput gitti benimde.
-
Sağdan gelen üstün eyvallah ta .
Araca yandan çarptıysan araç yola cıkmış oluyor çoktan yol vermesi gereken sen oluyorsun .
-
byd artik pismanliktir. 4 gun once w214 amg ile ankara nin kahraman kazanin depo bolgesinde cok pis cukura dustum on air matic koruklerde yirtilma oldu airmatic kompresörü ve vanalari alayi pert oldu merco araci yetkili servise cektirip 36 saat icerisinde garanti kapsaminda aracin donanimlari degistirdi. gittigimde latte ikram ettiler lattemi yudumlarken arabayi kontrol edip teslim aldim. marka var marka var size deger veren markalari tercih edin

Martech tarafından 14/Eyl/26 14:47 tarihinde düzenlenmiştir -
başıma geldi net. Sağdan gelenin her zaman yol hakkı var. dur tabelası yolver tabelası yoksa. zaten cadde ve bulvarlara çıkışta dur tabelası koyuyorlar. eğer yoksa bu kusur ilgili idarenin oluyor yine sağdan gelen haklı oluyor.
BAŞIMA GELEN OLAY:
ara sokak taksici sol şeride yanaşıp (karşı şeride) yolcu indiriyor sonra aniden kendi geliş yönündeki sol şeritten devam edip ben soldan geliyorum. ben durmama rağmen adam geldi bana sol şeritte şekilde vurdu. %100 ksuurlu ben çıktım amk. itiraz ettim sigorta şirketi farklı olduğu için dava açmak mı ne gerekiyormuş. çok fazlada hasar yoktu bende. ama o pezevenk gidip serviste yaptırmış, sigortadan değer kaybı almış yat parası almış vs vs. bakınca mantık olarak suçlu kendisi ama maalesef sağdan gelen ilahi bir güç olduğu için o haklı oluyor :) -
Ah ah sağdan gelene yol ver muhabbeti.
Ara sokaktan 20-30 la giderken, sağdan, araç parkları ve sokağın konunu nedeniyle görme ihtimalinin olmadığı yerden gelen, 18 yaşından küçük, 100+kg alkollü, ehliyetsiz aşırı hızlı zibidinin yandan çarpması sonucu Aracın airbagları açılıp 2 kapı pert olmuştu.
Sonuç 75% bana yazılmıştı.
Neymiş alkol ve ehliyetsiz oluşu kusuru azaltmıyormuş.
Kaza sonrası çocuğun ailesi yapma etme şikayetçi olma bizim oğlan suçlu derken kusur bana yazılınca hastane masraflarına da ortak oldum.
-
Kreyzi bunu yazdı
aynı kazayı yaptım alper hatırlar 75-25 verildi karşı taraf 75 oldu kontrolsuz kavşak için sağdan gelene üstünlük hedesinden.
hasarımızda benzermiş airbag kaput gitti benimde.
vallaha hatırlamıyom :)
bi kar düştü tavan gitti onu hatırlıyom standart kazalar herzamanki şeyler olduğu için unuyorum enteresan olaylar kalıyo aklımda
ibrahimeren nin arabasının arabasının yanması
robinsonnun 2 -3 parça hasarlı arabayı perte çıkarmamız :))) (eskiden herşey mümkündü 1 telefonla 30 sn içinde pert kararı çıkarttık )
akşam 21 den sonra tbt ön ekli birisi arıyosa aha kesin kaza yaptı diye açıyorum telefonu
-
Martech bunu yazdı
byd artik pismanliktir. 4 gun once w214 amg ile ankara nin kahraman kazanin depo bolgesinde cok pis cukura dustum on air matic koruklerde yirtilma oldu airmatic kompresörü ve vanalari alayi pert oldu merco araci yetkili servise cektirip 36 saat icerisinde garanti kapsaminda aracin donanimlari degistirdi. gittigimde latte ikram ettiler lattemi yudumlarken arabayi kontrol edip teslim aldim. marka var marka var size deger veren markalari tercih edin

Cukura dusmek senin hatan degil mi abi nasil garantiden degistirdiler?
-
aynı durumda bi arabamda biliyorum %80 kusurlu çıkmıştı