Kedim Fare Yapışkanına Bulaştı Ne Yapacağımızı Bilmiyoruz ?
-
Arkadaslar bağda kedi köpek kuş güvercin akrep karınca tarantula gibi hayvanlar böcekler besliyorum. hayatımda hiç bi hayvanı bana zarar vermediği sürece öldürmedim ama farlerden nefret ediyorum. onun için çok etkili bi yapışkan aldım adını hatırlamıyorum annem kutusunu atmış! siyah bi yapışkan zift gibi neyse farenin çok dolaştığı yere kurdum tuzağı oda hemen gitmiş yapışmış bizim kedide etrafta aval aval dolanırken fareyi görmüş heralde :) oda gitmiş fareyi alacam diye yapışkana yapışmış... tesadüf eseri evin arkasında bende aval aval dolanırken onları gördüm :) fare ölmüş kedi yapışmış ayakları karnı felan hafif yaralnmış ama o halde fareyi ortadan ikiye bölmüş oynuyodu... zar zor yapışkandan çıkardım sonra bnm elimde yapışkan oldu. ben benzinle çıkardım ama kediyi benzinle çıkarmaya çalışırken yaraları varmışo zaman daha farketmemiştik tüyleri uzun çünkü, yandı heralde yıkattırmadı ve 2-3 saat bağırdı acıdan ben çok kötü oldum sesi kısıldı hayvanın yerinde duramadı çok kötüydü durumu...
resimlerini görmek isteyen varsa ;
http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=4761542&id=654364338&ref=fbx_album
neyse bi kaç gün bekleyelim dedik kendi koparmaya başladı tüylerini kopara kopara resimdeki hale geldi. ama çok rahatsız oluyodu her halinden belliydi yapışkan kurudu taş gibi oldu tüyleri...
sonra babam tüylerini keselim yeniden çıkar felan dedi bende veterinere götürelim diyodum en bastan beri babam bişey olmaz tavrıyla hareket etti tüylerini kestik. şimdi gitti çok şükür yapışkan ama eski hali çok güzeldi pamuk gibiydi up uzun tüyleri bembeyazdı. çok tatlıydı hala tatlı ama tüyleri kesince bi garip oldu...
(tüylerinin hepsini kesmedik karnının altı ve arka bacakları yapışkandı sadece... )
Size sorum şimdi bu tüyler yeniden çıkarmı eski haline gelir mi kedi yeniden çok merak ediyorum... yeniden bembeyaz pamuk gibi olurmu... hiç yıkattırmıyo suyu hiç sevmiyo hayvan...
tüylerini keserek yanlış mı yaptık ?
-
Eğer kıl köklerinde yada o bölgedeki deride bi tahribat yoksa tabiki yeniden çıkar ama ne kadar zaman alır bu bilinmez.
Sonuçta koyunu kırpsanda gene tüyü çıkar kendi saçını kessende gene çıkar :)
-
Uzar türyleri yine eskisi gibi. Endişelenme.
-
Reklam gibi olmasın ama e-veteriner.net =) Geçmiş olsun deniz.
-
hocam merak ettim de resimler çıkmıyor :F
-
angelofhope bunu yazdı:
-----------------------------
hocam merak ettim de resimler çıkmıyor :F
----------------------------- -
Köklere zarar gelmediyse bir sorun olmaz uzar yeniden. Geçmiş olsun.
Resim bu;
-
Hocam merak etme. Bir kere ben tatildeyken ilk kedimin üzerine sülük yapışmış annemde telaş yapmış koşmuş veterinere kesmişler hayvanın tüylerini kısa bir sürede tekrar çıktı
-
veterinere git
-
hocam kesın yada sıcak suyla yıkayıp tarayın derım
-
ne kadar suya sokarsan okadar çabuk uzar kıl,tüy vs
saçımdan biliyorum :D