Kefir Nedir ? Neye Yarar ? İyisi Nerdedir ?
-
Targutay bunu yazdıerebos bunu yazdıTargutay bunu yazdı
Hayatımda alkol içmemişken fazla mayalanmışini 1 l içip sarhoş olmuslugum var. Mayasını aktardan alabilirsin fakat kendi hayvanın yoksa aynı paraya gelir. Bu ara da 1 l 5 lira
Hocam hangi cinsinden içmiştin? çünkü bozada ve üzüm sirkesinde bulunan alkol kefirdeki alkolden daha fazla.o yüzden merak edende varsa Diyanet işlerinin fetvasıdır, Kefir caiz.
Neyse arkadaşlarda bunun alkollüsünden arıyoda bulamıyolar
Hocam kendim mayaladığım için oldu büyük ihtimal. Caizligini bilmiyorum. Fakat ilk alkol deneyimi olduğu için de olabilir 1 l içtigim için de olabilir. Fakat içtigim kefirdeki kafayı 3 kutu Efes Extra içsem bulmam zor
süt cinsimi farklıydıki hangi hayvandan?Hayır bunu eski türkler bildiğin kafa yapsın diye içiyolarmış, nebilsin gariplerim hücreler kopyalanırken dna replikasyonunu kolaylaştırdığını da bizim burda içilenleri alkolsuz ya alkollusunu bulmak gerek.
kalibre bunu yazdıerebos bunu yazdıTargutay bunu yazdıHayatımda alkol içmemişken fazla mayalanmışini 1 l içip sarhoş olmuslugum var. Mayasını aktardan alabilirsin fakat kendi hayvanın yoksa aynı paraya gelir. Bu ara da 1 l 5 lira
Hocam hangi cinsinden içmiştin? çünkü bozada ve üzüm sirkesinde bulunan alkol kefirdeki alkolden daha fazla.o yüzden merak edende varsa Diyanet işlerinin fetvasıdır, Kefir caiz.
Neyse arkadaşlarda bunun alkollüsünden arıyoda bulamıyolar
Genel konuya: Tadı nasıldır ben yoğurt yemem,ağuzda yemem, yoğurt dolu kaba bile dokunamam bunu yermiyim?
yoğurttan çok eşkimiş ayran ile ağız (biz ağız deriz sizlerde nedir bilmem adı) onun karışımı tadı var, az önce 250 ml. olanından içtim 2 dakika sonra midem gururdamaya başladı bağırsaklar çalışıyo galiba :D
edit: ağız https://eksisozluk.com/entry/32140953
yok hocam bizdede ağız da ağızı bilmiyolar ağuz der dururlar diye ağuz dedim :D
Hocam bu ağuzdan faydalımıki? birde içimi kolaymı ben ayranda içmem :D:D
-
erebos bunu yazdı
Hayır bunu eski türkler bildiğin kafa yapsın diye içiyolarmış, nebilsin gariplerim
hocam o kımız olmasın?
@Targutay
hocam bi de nasıl mayalanıyor bu?
-
g2k bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hayır bunu eski türkler bildiğin kafa yapsın diye içiyolarmış, nebilsin gariplerim
hocam o kımız olmasın?
@Targutay
hocam bi de nasıl mayalanıyor bu?
aaa doğru yav bak diyorum bende bişey oturmadı kafamda doğru bak çok sağol :D :D
-
Hocam kafa istiyorsan sütü aşırı mayalaman lazım mantiken. En az 1 hafta. Bende Kimiz yapma dokümanı var esas ben kımizı merak ediyorum fırsatım olmadi denemek için. Fakat kefiri şöyle 1 hafta mayaya bırak maya alirsan. Bu arada o mayalar tek kullanım değildir tulbent içinde kullanman lazım. Köylü olduğum için bilirim :p
Not: Ben Kimiz icmedim benimki rastlantı idi. Kimizi izmir at ciftliginden alabilirsiniz fakat bu ak kimizdir. Kefir farklı bi olay
-
laktoz fermantasyonu bir ürün laktozdan dolayı muhtemelen bok gibi kokuyordur insanı sarhoş etmesi için miden çatlayacak gibi olana kadar içmek lazım, yararları abartılmış ekşimiş süt
-
Aklimda niyeyse leş gibi kokusu ve tadi var diye kalmış
-
sonucu yazarsın hocam buraya. tadı nasıl, nasıl etki etti, bağırsakları çok rahatsız etti mi filan anlatırsın.
meyvelisi varsa o daha rahat içilir en azından
-
hocam evdede yapılabiliyor diye biliyorum gogle da da var yapımıyla alakalı bu arada şifalı olduğunu söylüyorlar 3-5 yıl önce içmiştim tadı sütle yoğurt arasındaydı
-
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalıklarında, bronşit ve astımda, egzama Dış deri yırtılmaları ve çatlaklar tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir.
vay be böbrek taşına iyi gelme ihtimali var acilen ist anadolu yakasında satılan yer bulmam lazım.
-
samaccc bunu yazdı
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalıklarında, bronşit ve astımda, egzama Dış deri yırtılmaları ve çatlaklar tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir.
vay be böbrek taşına iyi gelme ihtimali var acilen ist anadolu yakasında satılan yer bulmam lazım.
ülker içim üretiyormuş şimdi baktım. o yüzden migros vb. büyük marketlerde illa ki olur.