Kekemelik
-
Hocam dünyanın en iyi hatipleri senin gibi insanlardır. Gerçekten bak. İnanmazsan araştır. Sende görürsün.
Önceden 2 kelimeyi bir araya getiremeyenler azim etmişler en iyi hatipler arasına girmişlerdir.
Ya kursa falan git ya da bu konuyu işleyen kitaplara bak derim.
SkynetX tarafından 17/Haz/15 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Banyo olurken bi anda kendime karşıdan bakarken gördüm 3 yerden kendim kendimi görmüştüm ......ölüp gidecem o olacak
-
SkynetX bunu yazdı
Hocam dünyanın en iyi hatipleri senin gibi insanlardır. Gerçekten bak. İnanmazsan araştır. Sende görürsün.
Önceden 2 kelimeyi bir araya getiremeyenler azim etmişler en iyi hatipler arasına girmişlerdir.
İNŞAALLAH
-
SkynetX bunu yazdı
aynen birkaç vardı ama hatırladığım video ibretlik bir hayat olduğunu düşünüyorum
haldun dolmenin karısı olurlar kendisi.
kekemelikten ne hale gelmiş ne yapmış nasıl karar vermiş izle öğren
https://www.youtube.com/watch?v=TY4WZx_TEvg
ha bu arada birşey daha var bizim bir tanış kalp krizinden sonra kekeme oldu beynine kan mı sıçramış ne hatırlamıyorum.
avrupadan tanesi 1500 tlden 4 iğne vurununca şimdi bülbül gibi şakıyor. geçti gitti.
sebebini bilmek lazım psikolojik mi fiziksel mi ondan sonra çözüm aramalısın
-
Senin kekemeliğine kurban olsunlar o dalga geçenler, kendileri kusursuzmuş gibi...
Kekemelik için kitaplar var diye biliyorum, psikolojik destekte şart. -
ben de peltek konuşuyorum da pek sikimde değil doğrusu. Alfabem bir harf eksik.
-
o dalga geçenlerin karılarını sikeyim ben yoksa kız kardeşlerini , amk evlatları insan olmayı öğrensinler önce bizim toplumumuzda mana bulmak ve kusur bulmak çok yaygın nedense yurtdışında bu kadar takılmıyorlar bazı şeylere kekemelik psikolojik bir durum dostum çok çabalaman gerek ama tedavisi var diye biliyorum ben uzmanları var bu işin.
-
Hocam bu abartılcak bi mevzu değil
Kendini şizofren psikolojik bunalımda ezik işe yaramaz bilmem ne türlü bela halinde hissetmen ergenlik gibi bişey (örneklemek gerekirse)
Yani ben fen lisesine gittim oraya giden çocukların birçoğu biçok kusura sahip insanlardı. Ama kendine güven tavan tabi felan. Biyere gidildiğinde herkes onları yüceltirdi gayet
Böyle bi ortamı gördükten sonra (yanlış anlamayasın) benim kusurum var kekemelik dil dönmemesi göz görmemesi çarpık bacaklılık yok bilmem ne falan diyenlere ciddi anlamda kızıyorum bu kusur değil ya.
Çözümü kursa gitmek birinci kural. Eğer para yoksa vakit yoksa veya gitmeye üşeniyorsan siklememek de ikinci kural.
Yazarak okuyarak sürekli başkalarıyla sözlü diyaloğa girerek felan da aşabilirsin. Ama başta üşenmeyi erinmeyi vakit darlığını maddiyatsızlığı çekingeçliği pısırıklığı bilmem neyi bahane etmeyi bi bırak.
(hayır gel skypetan konuşalım diye teklif etmiş biri sen ben böyle iyi ya kendi halime falan triplerindesin)
Bence bunun bi kusur olmadığı konusunda bi anlaşalım..
-
-
@Ares,
Yakın bir tanıdığımda küçük yaşta başlayıp, lise son dönemine kadar devam etti, hiçbir doktora vb biryere gitmedi.
Şimdilerde hiç sıkıntısı kalmadı, sanki daha önce zor konuşan kendisi değildi.
Artık bu rahatsızlık neye bağlı tam bilemiyorum ama kafana fazla takma derim. Beterin beteri var gerçekten.
Senin bu durumdan kurtulma ümidin fazlasıyla var,
Ya direk, kekeme yerine dilsiz olsaydın ?
Bulunduğun duruma sukredip, yoluna devam et hocam.
Boşver başkasının senin hakkında düşüncesini vs
Kendin için yaşa, ve asla ümidini kaybetme.