folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kıbrıs İçin Yeni Bir Adım

Kıbrıs İçin Yeni Bir Adım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Biliyorsunuz kıbrısta ilk senem.Fakat öncesinde 2 dir seçilen ctp nin neler yaptığı gördük.Erken seçim oldu bu gün ve ubp partisi geldi.Daha ilk anda anladım nasıl bir parti olduğunu.

Lefkoşeyken ctpnin mitingine baktım 1 tane Türk bayrağı vardı.Daha sonra oda yok oldu.Rum yanlısı bir partiymiş zaten.Fakat ubp ise seçimden sonra nasıl bir parti olduğunu gösterdi.Türk bayrakları vardı arabalarda.Kocaman.Anlaşıldı.

Umarım kıbrıs ve Türkiye için adam akıllı işler yaparlar.Hayırlısı olsun..Hayırlı olsun...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Sence Kıbrıs'da kimin seçildiği önemli mi?

KKTC'de EOKA da iktidara gelse,MHP'nin KKTC versiyonu da iktidara gelse,KKTC'nın kaderini T.C belirler..T.C'siz adım atamaz. 

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

KKTC'de EOKA da iktidara gelse,MHP'nin KKTC versiyonu da iktidara gelse,KKTC'nın kaderini T.C belirler..T.C'siz adım atamaz. 

kaderini belirleyemez.Eğer belirleseydi euro arkasında kıbrıs yazmazdı.Bu saçma birşey olarak görülebilir fakat şunu syliyim;

euro nun ön yüzü standarttır fakat arka yüzünde kullanıldığı yerin adı basılır.Fakat kural nedir ? Avrupa birliğine üye olması.Kıbrıs eğer ülke sayılmıyorsa nasıl avrupa birliğine üye ? Yok sayılıyorsa o zaman bildiğin herşey çöker.

Türkiyenin kıbrısın kaderini belirlediğini söyleyebilirsin ama 50 yıllık plan çoktan yapıldı.Ona göre kader belirleniyor.Bir anlamda cidden kadar sadece yazılanı oynuyoruz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

zumsuk,ben farklı bir şeyden bahsediyorum,euro demişsin,AB demişsin..

Diyorum ki,KKTC eğer var olacaksa,T.C ile olacak,yok olacaksa,gene T.C ile olacak.

Kıbrıs'ta hangi partinin iktidara geldiğinin bir önemi yok. 

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

zumsuk,ben farklı bir şeyden bahsediyorum,euro demişsin,AB demişsin..

Diyorum ki,KKTC eğer var olacaksa,T.C ile olacak,yok olacaksa,gene T.C ile olacak.

Kıbrıs'ta hangi partinin iktidara geldiğinin bir önemi yok. 

senin dediğin bize bağlılar mantığı.Bende diyorum ki o kadar da bağlı değiller ctpnin rumlar için yaptıklarına bakarsak....

Fakat şimdi olaylar değişti Türk yanlısı adam gibi parti geldi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

ctp nıye seçildi. çünkü akpnın o zaman ki kıbrıs politikası onu gerektiriyordu. akp denktaşla anlaşamazdı.

Şimdi ubpnın seçilmeside Türkiyenın kıbrıs politikasının değiştiğini-değişeceğini gösterir.

Yani yine Türkiye belirliyor  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    :)

anca gidersin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Ctp rum yanlısı bir partiydi. Zaten talat döneminde de başa gelmelerinin en büyük tarafı buydu. Rumların AB ye girmesiyle "biz onlarla birleşirsek bizde AB vatandaşı oluruz" sevdasıydı... Fakat yıllar gösterdiki bu senaryo tutmadı, yan geldi...

Şimdi ise halk esasen gerçeği gördü. Kuzeyin insanı düşündü ki biz yalvaracağımıza rumlar bize yalvarsın birleşmek için çünkü 2 dönemdir hep böyle oldu. Yok bizimkiler "yes be annem" propagandalarıyla referanduma evet dediler,ctp yi başa getirdiler ama rum kesimi "Nai" kampanyalarıyla hayır demeyi bildi bide yetmedi eski eokacı, birçok katliamlardan sorumlu tutulan papadapulosu başa getirdi... Çünkü adamların tuzu kuru, Avrupanın Osmanlıya karşı hep şımarık çocuğuydu yunanlılar ve rumlar. AB üyesi oldular rumlar, busefer daha çok baskılarını arttırdılar...

Şimdi ise UBP geldi tekrar başa. UBP adadaki Türkiye göçmenlerinin partisidir. Türkiyesiz birşey olmayacağını anladılar. Adadaki Türkiye varlığı çekildiği gün anladılar ki rumlar adada tekrar rahat durmayacaklar, her alanda kuzey türkünü sıkıştırmaya devam edeceklerdir. Çünkü ctp başta olmasına karşın hiçbir açılıma izin vermedikleri gibi ambargoları arttırmak içinde ellerinden geleni hala yapmaya devam etmişlerdir.

Ben şahsen UBP nin tekrar başa gelmesine cidden sevindim.

Yanlız şu vardır ki UBP nin Türkiye yanlısı olmasının yanı sıra burada başa kim geçerse geçsin Türkiyesiz burası bir hiç. Talat bile seçilip başbakan olduğu günün ertesi Türkiye'ye çağırılmıştır. Bunca seçim propagandası sırasında sarfettiği sözleride hatırlarım yok rumlarla birleşeceğiz yeter bukadar yaşadıklarımız falan, birde TC başbakanlığının kapısından çıkışındaki sözleri hatırlarım. "Türkiye bizim anavatanımızdır. Bizim Türkiyesiz bir harekette bulunmamız düşünülemez bile..."

Anladım ki kulak iyi çekilmiş :)

Kıssadan hisse: Türkiye istese burası bir günde 82 Lefkoşa oluverir. Bir gecede K.K.T.C Posta Dairesinin tabelası bile T.C. Posta Dairesi oluverir. Kıbrısta CY 123 olan plakalar bile bir gecede 82 CY 123 şekline getirilebilir. Yeterki istensin...

Ekonomik kriz burada nasılmı? Hakgetire... kriz nedemekmiş diye jiplere,bmwlere, taksi mercedeslere binenlere soracaksın. GSMH kişi başı 17.000$ neyle oluyor araştıracaksın.Vergilerden mi oluyor? hiç sanmıyorum... o konuda ayrı bir mevzudur da neyse...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

K.K.T.C

kalın harfleri okuyunca herşey anlaşılıyor zaten :)

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    lem Türkiye olmasa kktc diye bişi kalmaz demedi deme. :)

Merhabaaaaa
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

yokyaa?? sen kıbrısın asıl bölünme sebebini türklerin öldürülmesi ve türkiye cumhuriyetinin onları kurtarmak için savaş açtını zannediyorsun bölünme sebebi olarak

kıbrısın bölünmesini ingiltere istedi ingiltere biraz tarihi araştırıcak olursak ingilterenin 3/2 petrolü kıbrıs üzerinden gidiyordu o zamanlar ingilterenin hakimiyetinde olan bir bölge kıbrıs yavaş yavaş diğer ülkelerin arka çıkması ile tek ve egemen bir ülke olma yolundaydı fakat ingiltere yi bilirsiniz

ingiltere ile amerika arasinda şöyle bir fark vardır  ABD zorla girer zorla çıkar kimse abd yi sevmez

fakat İngiltere bir yol bulur girmek için sanki sen davet etmişsin gibi olur kimse nin zoruna gitmez orda olması (şimdi devam edelim )

İngiltere nin adada kalmasının tek çözümü vardı o da savaş , rumlara arka çıkıp planını ortaya koydu türkiye nin saldırması ve adaya gelmesini

hatta ve hatta adanın tamamını alacakken bizi durdurup hadi bu kadar sana yeter gerisini biz hallederiz koruyuculuk yaparız,,

şimdi olanlara bakın açın kıbrıs haritasınıa 2adet kocaman bölge (yani koruyucu için büyük ) ingilizlerin elinde ,, niye? sözde avrupaya biz burayı koruyruz diyorlar 

ve askeri bölge

al işte adamlar istediği herşeyi yaptı bizi de rumları da kullandılar yoksa herkez bilir kimse karışması bırak kıbrısı oldu gibi yunanistanı alırız.. .

önceden herşey programlandı tabi şimdi bilemiycem AB ye biz yada KKTC girebilicek mi ama bence olması gereken şey

KKTC nin ayrı bir devlet değil türkiye topraklarına katılmasıdır , kıbrısa gittim gördüm göreceğimi hiç bir rumbozması (kıbrıslı türkler) T.C vatandaşlarını sevmiyor

adamların parası var her evin 5 arabası var (zorda olması gereken bir devlete bakın) vergisini biz ödediğimiz için gıda hariç herşey ucuz

şimdi nederseniz diyin.. hiç bir şeyin kaderi bizim elimizde deil olsa ilk kıbrısı kendimize bağlar sora Ezeri kardeşilerimizin sorunlarını çözeriz!  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
Toplam Hit: 2655 Toplam Mesaj: 14