folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kıbrısta Askerlik Yapmak(Merak Edilen Her Şey)

Kıbrısta Askerlik Yapmak(Merak Edilen Her Şey)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Şu sıralar birçok kişi askere kıbrısa gideceği için kafalarında oluşan bazı soruları yanıtlamak adına bazı bilgiler verme gereği duydum.Ben 357KD olarak Kıbrıs Güzelyurtta askerlik yaptım.

Evet acemilik bitti artık yeminli askersiniz ve kıbrısa uçarak gidiyorsunuz.Başlıyoruz :)

GİRİŞ

Ercan havalanına vardık yavaşça ilerliyoruz askerler için olan çıkışa bazı kimseler tarafından yönlendirileceksiniz, başka yerlerde yazan sivil yerden geç hacı olayını bırakın sizi alacak biri yoksa ktm ye gidiyorsunuz.

KTM dediğimiz yer havalanın dışındaki hayvan barınağı gibi bir yer tellerle çevrilmiş bir yer sadece ufak bir binası var içerde wc var o kadar. Öncelikle ailenize haber vermek isteyeceksiniz normal, havaalanında çalışan askerlerden bazıları size hat satmaya çalışacak ama üstüne 30-40tl fark koyarak kanmayın dişinizi sıkın. Uzun süre burda kalma olasılığınız var o yüzden yanınıza bisküvi su alın kesinlikle.Havalanında askerler direk size hayvan gibi davranacak moral bozmayın.

Beklerken bir süre sonra(3-4saat) askeri araçlar sizi almaya ve bölüğünüze götürmeye başlayacak İsim okunurken mutalaka iyi dinleyin yoksa işer iyice karışır.

Sonunda isminiz okundu ve bir araca bindiniz sanslı iseniz direk böküğünüze götürürler yoksa kalak için başka bir bölüğre götürüleceksiniz.Kendi bölüğüne gidemeyen arkadaşlar 1 veya 3 gün gibi bir süre ile ulaştırılır kaldığınız yerlerde yemek bulursanız direk gömün çünkü yemek sınırlı.Ciddi anlamda moral bozar bu yerler dayananın az kaldı.Her gittiğiniz yerde tekrar tekrar bilgileriniz alınıp kayıt yapılacak ve sürekli bekleyeceksiniz.

Bölüğünüze vardınız eğer sülüste tabur bölük yoksa alaydasınız demektir.Burda kalabileceğiniz gibi başka yere görevlendirmeniz de çıkabilir.

Tabur veya alayda son işlemleriniz yapıldı ve kendi bölüğünüze veya misafir edileceğiniz yere ulaştınız.Toprak var mı diye soranlar tanışanlar yardımcı olanlar olacak ufak bi dolap verilecek direk yerleşmekle uğraşmayın yorgunsanız yatın gitsin.

5N1K

Bölüğünüze gelince size usta askerler gerekli bilgileri zamanla vereceklerdir önemli olanları ben söyleyeyim şimdiden.Kıbrısta su problemi falan yok rahat olun.Telefon soksam mı acap ? evet kesinlikle telefon getirin kimse aramıyor sarj aletinizi de getirin kıbrısta tel ucuz falan değil aynı fiyatta tezkerecilerden de telefon almayı düşünmeyin tel 1 hafta sonra ölür gider.

Çarşı işi bölüğünüze göre değişir normalde 1 ay oryantasyon süresi var ama pek uyan yok ilk hafta çıkarsanız kendiniz olmadı usta bir askere hat aldırın.Turkcell gayet iyi cekiyor 200dk 1gb net 10.00 sms gibi direk hat ile aktif hale gelen paketleri var 45-50tl 

Eksikleriniz çoğusunu çarşıdan alırsınız her incik boncuğu götürmeyin.

Yanınıza baya çarşı elbisesi alın sonlara doğru bol bol çarşıya cıkacaksınız.

Suanki bölüğünüz kesin yeriniz değil başka yerlere gönderilme olasılığınız var üst devre kısa dönem askerlerin öğütlerini dinleyin sonra üzülmeyin bişey biliyolarda konuşuyolar.

Kıbrısta sıracalık var çok az da olsa devrecilik var hepiniz koğuş yıkadık size evden öğüt verip kendini ezdirme diyenlere kulak asmayın çıkıntılık yapmayın sonu iyi olmaz.Demokrasi insan hakları artık yok sivili unutun komutanı şükayet üdücüm demeyin 

Sizden sonraki devre gelince görevlşi manga olmaktan çıkarsınız sıra onlarda :) Siz rahat edeceksiniz.En üst devre olduğunzda asıl eğlence başlayacak.

Kısa dönemler eğitinli bilgili sayıldığı için bölük içindeki bazı görevlere atanacaksınız(kantin cay ocağı yazıcı gepçi) Hepsinin kendi avantajları var hepsi iyidir.Üst devreniz ile görev hakıında bigi alın zaten onlar sizi seçecek yerlerine ve komutana önerecekler.

Devlernizle birbirini mutlaka tutun bireysel takılmayın dağılmayın artık her hareketiniz komutanlar dahil 359KD olarak anılacaktır. 

Uzun dönemler arasında iyide var kötüde fazla yüz vermeyin fazlada ezmeyin adam olanı herkes sever görevleriniz kötüye kullanmayın bir gün sizde görevi devredeceksiniz.

Kıbrısta askeri sezonda 3 intikal yapılır intikalin kendisi değil hazırlığı yorar.Evet full+full şavaş alarmı Ağustos dönemi 2 tane güzelinden görecek o yeah man 

Bölükte kişi sayına göre nöbet tutarsınız günde 8 saat nöbet tutabilirsiniz askeri kanuna göre fazlası olmaz.

Her ay Gmak adında sigara yazdırabiliyorsunuz kendinize parlement kartonu 26tl idi isterseniz satarsınız 80 90 a gidior 

Kıbrısın çarşısı 10 numaradır tadını çıkarın para lazım bol para.Kumara akarım hacu demeyin Nicobete gidersiniz anca 

Yemekleri evet askerler yapıyor fena değil 

Duşlar genelde haftanın 1 günü bölüğünüz yıkama günüdür o gün 1 saatlik bir duş vaktiniz olacaktır

Denetim denetim denetim her hafta götü kadayıf olmuş biri gelir bi boka bakmaz ama yine de hazır olmak lazım.Bütün tabur portakal sıktığımız günler oldu paşa gelcek die gelmedi D:

Spor spor spor standartımız 3km 40 sınav 40 mekik 7 barfiks go hard or go home 

Aklıma şimdilik bu kadar geliyor başka sorunuz varsa yazın 

Morallariniz yeterince bozulduysa düzelteyim en üst devre olunca nöbetten düşüp komutanlarlar kanka olunca geceleri tekila yuvarlayıp gitar falan çalarsınız alt devlere işleri devredersiniz haftaiçi çarşı hafta sonu çift çarşı lefke ünide kız peşine düşer dormlarda uçarsınız.Gümak ile komutanlardan ucuza içki yazdırırsınız.Botları çıkarır terlikle dolaşısrınız içtimalar cıkmasınız vs vs

Cesnist tarafından 04/Ağu/15 14:17 tarihinde düzenlenmiştir

طדṮ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Kıbrıs da poşetin kilosu kaça ?

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Bende 357KD olarak iskenderunda yaptım. oldu da bitti maşallah. Gidecek olanlara hayırlı teskereler

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

335 olarak, 

359 nedir amk

Adam mı öldürdünüz? Cami duvarına mı işediniz? Şirk mi koştunuz?  359 nedir:D

renegadealien tarafından 04/Ağu/15 22:59 tarihinde düzenlenmiştir

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Cesnist nerdeydin Güzelyurt'ta?Merkez komutanlığı,49'uncu Alay,50/2,hangisi hacı?

_ICEMAN_
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

kıbrıs deyince iki kere düşünecen, yukarıda yazılanların hiçbirinin geçerli olmadığı yerler var

351 olarak,

asteğmen imkanlarına rağmen günlerce aynı bokun üstüne sıçtığımı bilirim (bu da bazı yerlerde su problemi olduğu anlamına geliyor)

8 ay boyunca badim olan fareye de selamlar (bazanın üstünü ben, içini de bu arkadaş kullanıyordu)

ulan bir susar mısın?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ya hangi bölüm bölük yer olursa olsun, yarısı iyi yarısı kötü diyor. gidip görecez bakalım :D

iyice kafam karıştı mk.

bizden sonraki devreler ne zaman geliyo ? ustada kaç ay sonra rahata kavuşuyoruz peki ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Arkadaşlar şu anda kıbrıs Girne de askerim. Kol. Kom.(kibris genelkurmayı) gelecekseniz telefonlarınızı itina ile toplayacağız. Tutanak tutacağız. Ambalajlayıp dolaptaki yerini alacak. Siz çıkarmasanızda biz buluruz. Xray mükemmel bir alet yav. Diğer yerlere gidecekseniz muhtemelen toplamazlar çünkü Xray yok diye biliyorum. Tabi tbt den gelen olursa icabina bakarız. Güncel sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı
    Arkadaşlar şu anda kıbrıs Girne de askerim. Kol. Kom.(kibris genelkurmayı) gelecekseniz telefonlarınızı itina ile toplayacağız. Tutanak tutacağız. Ambalajlayıp dolaptaki yerini alacak. Siz çıkarmasanızda biz buluruz. Xray mükemmel bir alet yav. Diğer yerlere gidecekseniz muhtemelen toplamazlar çünkü Xray yok diye biliyorum. Tabi tbt den gelen olursa icabina bakarız. Güncel sorunuz varsa cevaplayabilirim.

39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. 2 NCİ P.TB. KH. VE KH.DES.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT sınıf: piyada kısa_dönem Er

bu nedir aga ? en sonu karargah destek bölüğü demek mi? ne iş yapıcaz biliyon mu burayı hocam ??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Askerde Her türlü y*rak kürek işi yapacaksınız. Buradaki kh gibiyse ki genelde aynıdır... Mavi tulum giyip atıyorum ağaç budama ufak tefek inşaat işleri boya badana. Ya da şoför akşama kadar direksiyon sallarsın gelirsin bir de nöbet tutarsın. Neyse ben uyuyacağım sabah altıdan beridir ayaktayım. Bu arada boy kaç?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı
    Askerde Her türlü y*rak kürek işi yapacaksınız. Buradaki kh gibiyse ki genelde aynıdır... Mavi tulum giyip atıyorum ağaç budama ufak tefek inşaat işleri boya badana. Ya da şoför akşama kadar direksiyon sallarsın gelirsin bir de nöbet tutarsın. Neyse ben uyuyacağım sabah altıdan beridir ayaktayım. Bu arada boy kaç?

1.84 hocam.

ben gittikten ne kadar sonra alt devre gelir hocam ?

Toplam Hit: 7223 Toplam Mesaj: 32
kıbrıs askerlik kısa dönem