folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kısa Dönem Askerlik Uzadı !

Kısa Dönem Askerlik Uzadı !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

soğan soymazmış yatak yapmaz mış temizlik yapmazmış adam doçent profesör abi :) 

sıçtığındada götünüde yıkama o zaman a.k profesör doçentsin ya 

kısa dönemler genelde askerde rahat ederler genelde rütbeliler kollar neden yaparlar anlamam saçmalıktır böyle yapanları özelikle şikayet ederdim gerken yaplırdı ama benim yaptığım yerde işler öyel değildi kollanmaz normal bir asker neyse oydu 

böyle ben etmem yapmam yaşım şu şu okulu okududm diyenler vardı ya heh işte onları ezerdik bende ezdim ne kadar ağır pis iş var onlara yaptırdık gece nöbetleri full onlar tuttular 

kimse kimseden üstün değil asker ocağında er ve erbaş ise diğer er ve erbaştan farkı yoktur zaten 5 ay yaparlardı onda da karı gibib ağlarlardı 

küfür edecem zor tutuyorum kendimi önce insan olarark değerlendirin bir şeyi okumuş adamın yok 30 yaşına gelmiş adamın zoruna gidermiş zoruna gidenin borusuna gitsin a.k 

ben gençliğimin baharında gittim 20 yaşında ve benim gibib niceleri sizin gururunuz onurruuz var da 20 yaşında er olarark giden adamın yokmu lan o bunları yapabilirde sen neden yapamayacaksın  görev verildiyse sike sike yapacaksın nitekimde yapıyorlar klavyeden ne kadar götünüzü yırtarsanız yırtın... topu topu 5 ay yapıyorsunuz karı gibib ağlamayın bari

SeRDaR tarafından 19/Nis/14 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Beyler yanlış anlaşılmasın doçent olayı geyikti, üniversiteyi yeni bitirdim, gideceksem de uzun döneme başvurup en azından maaş alırım diye düşünüyorum

ancak siz 15 ay yaptınız diye bunu savunmaya gerek yok 15 ay değil 150 yıl da askerlik yapsak ülkeye, orduya hiçbir yararımız olmayacak, sadece devletin bütçesine yük olacak. Şu da yanlış anlaşılmasın, Üniversite bitiren askerlik yapmasın demiyorum, kimse yapmasın, profesyonel ordu kurulsun, kalanlar 2-3 aylık sıkı eğitimden geçsin yeterlidir. bırakın artık ben yaptıysam o da yapacak zihniyetini

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

kısa dönemler genelde askerde rahat ederler genelde rütbeliler kollar neden yaparlar anlamam saçmalıktır böyle yapanları özelikle şikayet ederdim gerken yaplırdı ama benim yaptığım yerde işler öyel değildi kollanmaz normal bir asker neyse oydu 

böyle ben etmem yapmam yaşım şu şu okulu okududm diyenler vardı ya heh işte onları ezerdik bende ezdim ne kadar ağır pis iş var onlara yaptırdık gece nöbetleri full onlar tuttular 

kimse kimseden üstün değil asker ocağında er ve erbaş ise diğer er ve erbaştan farkı yoktur zaten 5 ay yaparlardı onda da karı gibib ağlarlardı 

küfür edecem zor tutuyorum kendimi önce insan olarark değerlendirin bir şeyi okumuş adamın yok 30 yaşına gelmiş adamın zoruna gidermiş zoruna gidenin borusuna gitsin a.k 

ben gençliğimin baharında gittim 20 yaşında ve benim gibib niceleri sizin gururunuz onurruuz var da 20 yaşında er olarark giden adamın yokmu lan o bunları yapabilirde sen neden yapamayacaksın  görev verildiyse sike sike yapacaksın nitekimde yapıyorlar klavyeden ne kadar götünüzü yırtarsanız yırtın... topu topu 5 ay yapıyorsunuz karı gibib ağlamayın bari

altına imzamı atarım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

sana tek bir soru ? senin askerlik yapmanın ülkene ne fayfası oldu ? öyle bir anlatıyorsun  ki her konuda kıbrıs harekatını tek başına kazanmış gibisin(iz)

ek olarak :gençliğimin baharı demişsin de boştaysan askere gidersin . okuyan adam bırakıp ta gıtmez . genel olarak bir eziklik duygusu oluyor bunuda farklı yönlerden bastırmaya çalışan kişilerde bu militarizm çok ön plana çıkıyor . 

hipokondriyak tarafından 19/Nis/14 17:56 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

sana tek bir soru ? senin askerlik yapmanın ülkene ne fayfası oldu ? öyle bir anlatıyorsun  ki her konuda kıbrıs harekatını tek başına kazanmış gibisin(iz)

ek olarak :gençliğimin baharı demişsin de boştaysan askere gidersin . okuyan adam bırakıp ta gıtmez . genel olarak bir eziklik duygusu oluyor bunuda farklı yönlerden bastırmaya çalışan kişilerde bu militarizm çok ön plana çıkıyor . 

Dusuncelerimi harfi harfine burda goruyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

inanmayacaksın ama bir takım dururmlardan dolayı okurken bırakıp gittim ben 

o kadar boş düşünüyorsunuz ki sizin mantığınıza görede illa savaş kazanan mı memlekete faydası oluyor olmuş oluyor ben bir şekilde ülkeme hizmet etmişim benim nefer olarark varlığım bile tsk da bir hizmetti geldim üniye açıktan şuan devam ediyorum 1 sene sonrada bitiyor 
    konu eziklik değil de birilerinin ağlaması korkaklığı asıl olan bence 

bana görede göt korkusunu bastırmaya çalışanlarda da anti militarizm ön planda oluyor ;)

bu arada ben yaptım herkes yapacak diye bir mevzum yok yapılmasının gerekliliğinin savunduğum için böyle düşünüyorum ben yapmasam yada daha gitmemeiş olsamda böyle düşünürdüm gitmedende böyle düşünüyordum

SeRDaR tarafından 19/Nis/14 18:21 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Konu çok sapıttığından ve burdaki bir çok arkadaşın diploma sahibi olunca kendisini nirvanaya ulaşmış filozof yada bilim insanı yada sadece diploması olması sebebiyle kendini elitist,kültür abidesi zeka küpü zannetmesi sebebiyle az önceki yorumu yaptım.

Bir arkadaşın da belirttiği üzere diploma cahilliği "belki", "kısmen" alır ancak eşeklik baki kalır.

Konuya gelirsek,yaptığımız arkerlik bir halta yaramamış yada öyle görünüyor olabilir,(Kısa dönem ve uzun dönem farketmez)ancak eski dünya savaşları geride kaldı,artık dünyanın düzeni içerisinde eski savaşlar gibi büyük savaşlar olmaz mantığı çok yanlış.

Ben profesyonel ordunun kurulmasından yanayım ancak zorunlu askerliğin de kaldırılması taraftarı değilim. Bana göre okumuş yada okumamış her bireyin aynı şartlar altında aynı süre eğitim görmesi şart ancak bu süre düşürülebilir. Eğitimin kalitesinin de arttırılması gerekiyor bana göre. Gördüğümüz eğitim belki hayatımızın sonuna kadar bize lazım olmayacak ama elbet bir gün bu vatanın bu eğitimli insanlara ihtiyacı olacak,o gün geldiğinde silah tutmasını bilmeyen insanlar ile ne kadar ülkemizi savunabiliriz?

Şu da olabilir mesela,Akademik eğitim almış,belli başlı önemli çalışmaları olan gelecek vaad eden insanlar askerlikten muaf tutulabilir. Televizyonlara çıkıp prof. ünvanıyla hariçten gazel okuyanlardan bahsetmiyorum. Bu mesele için bir kurul olur mesela böyle kimseleri değerlendirip askerlikten muaf tutulmasını sağlayabilir.Tabiki ülkemizde bunun da cılkını çıkartırlar önüne gelen muaf ttulabilir.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Askerde ezilmiş insan elbette gönüllü militarizm savunucusu olur. Sonuçta 6 ay - 1 sene çile çekmiş, hayatında yemediği küfürleri yemiş, hakarete uğramış, küçük düşürülmüş, ben bunu hayatta yapmam diyeceği işleri zorla yapmış, komutanının çırağı olmuş birisinden aksini bekleyemezsiniz. 

Askerliği savunanlar bu psikolojinin içerisinde. Baskılanmış ezikliği bu şekilde dışarıya vuruyorlar. Çünkü ellerinden başka bir şey gelmiyor. Dur hemşerim sen bana nasıl davranıyorsun ya da ne yaptırıyorsun diyemiyor. Biriktirdikçe biriktiriyor. Böyle konularda patlama yaşıyor. Eğer askerliği yapmadan bir gün önce bir kanun çıksaydı ve "sen askerlik yapmayacaksın" denilseydi bu günün büyük savunucuları o vakit anti-militarizmin bayrak tutucuları olurlardı. Esasen ülke menfaati, yarar sağlanması vb. umurlarında değil. Kendileri de biliyor askerliğini jandarma yapanlar ya da belirli bölgelerde görev yapanların dışında kamp havasında geçtiğini, yat-kalk-spor yap-emir peşinde koş döngüsü olduğunu. Ama tarife gelince herkes bir komando, herkes harp gazisi, onlar askerlik yaparken savaş kazandırıp ülkeyi refah düzeyine çıkarttılar. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    recobaba bunu yazdı

Konu çok sapıttığından ve burdaki bir çok arkadaşın diploma sahibi olunca kendisini nirvanaya ulaşmış filozof yada bilim insanı yada sadece diploması olması sebebiyle kendini elitist,kültür abidesi zeka küpü zannetmesi sebebiyle az önceki yorumu yaptım.

Bir arkadaşın da belirttiği üzere diploma cahilliği "belki", "kısmen" alır ancak eşeklik baki kalır.

Konuya gelirsek,yaptığımız arkerlik bir halta yaramamış yada öyle görünüyor olabilir,(Kısa dönem ve uzun dönem farketmez)ancak eski dünya savaşları geride kaldı,artık dünyanın düzeni içerisinde eski savaşlar gibi büyük savaşlar olmaz mantığı çok yanlış.

Ben profesyonel ordunun kurulmasından yanayım ancak zorunlu askerliğin de kaldırılması taraftarı değilim. Bana göre okumuş yada okumamış her bireyin aynı şartlar altında aynı süre eğitim görmesi şart ancak bu süre düşürülebilir. Eğitimin kalitesinin de arttırılması gerekiyor bana göre. Gördüğümüz eğitim belki hayatımızın sonuna kadar bize lazım olmayacak ama elbet bir gün bu vatanın bu eğitimli insanlara ihtiyacı olacak,o gün geldiğinde silah tutmasını bilmeyen insanlar ile ne kadar ülkemizi savunabiliriz?

Şu da olabilir mesela,Akademik eğitim almış,belli başlı önemli çalışmaları olan gelecek vaad eden insanlar askerlikten muaf tutulabilir. Televizyonlara çıkıp prof. ünvanıyla hariçten gazel okuyanlardan bahsetmiyorum. Bu mesele için bir kurul olur mesela böyle kimseleri değerlendirip askerlikten muaf tutulmasını sağlayabilir.Tabiki ülkemizde bunun da cılkını çıkartırlar önüne gelen muaf ttulabilir.

konu dediğin gibi değil işte böyle yok askerlik kalksın yok prof ordu vb diyenlerin yarısından fazlası 30 yaşına kadar açıköğretimle askerliği uzatmış 30 yaşında sonrada yok bedelli yok kısalsın dişye bıt vıt eden kaçan korkan tipler bu adamın kime faydası olacakta askere gitmesi engelleyecek

kurul fikrin mantıklı geldi banada adam sporcu olur dünyaya açılacak ülkeyi temsil edecektir bunun girirşimleri vs vardır o adamlar 1 ay temel eğitim yada bedelli şeklinde şartla devlet ödemesi kaydıyla yapabilir yada bilim adamıdır gerçekten projeleri vs vardır bu kurur l onuda değerlendirebilir ama ülkemizde öyle bir kururl olsa öncellikle yandaşlar torpilliler muhaf tutulur boku çıkar anlayacağın 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    HighElf bunu yazdı

görende türkiyede üni mezunu olan adamla olmayan adam arasında çok fazla fark var üni mezunu adamlar kendi alanlarında çok başarılı,bişeyler üreten insanlar sanacak.

Hocam öyle elemanlar var ki Türk olup dışarıdalar. Toplansalar Türkiye'yi tekrar şahlandıracaklar. Ama bişeyler adamları buralardan uzak tutuyor. 

ride or die..
Toplam Hit: 12167 Toplam Mesaj: 100