folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kişisel Ataleti Yenemiyorum

Kişisel Ataleti Yenemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

müridler ataletin nolduğunu biliyorsunuz eylemsizlik demek harekete geçmemek demek şunu yapacağım ama bir türlü yapamamak demek bende bu had safhaya ulaştı stresin eşik değerinide geçti hayatında başarılı olan abilerim ve kardeşlerim bu melet nasıl ortadan kaldırılır yardımcı olabilecek olan varmı

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

bir arkadaşımın  durumuna benzettim durumunu o da çok zeki istese her şeyi başarabilecek kapesitede ama hiç zora gelmiyo yattığı yerden herşey olsun istiyo bundan kurtulmak için silkilip başlamak harekete geçmek gerek bu da kendi iraden çözebileceğin bir şey bruce leenin bir lafı var "Eğer bir konu üzerinde çok düşünürsen onu gerçekleştirecek zamanın kalmaz." gelinim sen anla.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

ortak işte yaşamış birinin yaşanmış bir olayı anlatması ne bileyim belki azimlendirir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

cevrene bak sanslı  insan olmadıgını göreceksin hepsi çalışarak bir yerlere gelmiş ve meyvesini topluyor.

kimileride ataletini skm dünya diyerek eylemsizliklerini sürdürmeye devam ediyor sen onlardan olma :D azim !

Media tarafından 11/Şub/13 16:45 tarihinde düzenlenmiştir

....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    Media bunu yazdı

cevrene bak sanslı  insan olmadıgını göreceksin hepsi çalışarak bir yerlere gelmiş ve meyvesini topluyor.

kimileride ataletini skm dünya diyerek eylemsizliklerini sürdürmeye devam ediyor sen onlardan olma :D azim !

abi gelmiyor işte biliyorum yapmasam kaybedeciğimi ama öyle bir ağırlık varki üstümde sank tır üstümden geçmiş gibi isteksizim azimli bir insan olduğumu biliyiorum ama ne bilim bu farklı bişey

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

http://www.idefix.com/kitap/kisisel-ataleti-yenmek-mumin-sekman/tanim.asp?sid=QBX1DXSQWA8AU6Z3PIV3   

tam da konuyla ilgili olarak böyle bir kitap var , kişisel ataletini yenip okumayı becerirsen faideli bilgiler

herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

aynısorun bendede var birşeyler yapmam gerektiğini biliyorum ama yapmıyorum hep bi yorgunluk boşvermişlik var 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    blackglove bunu yazdı

ortak işte yaşamış birinin yaşanmış bir olayı anlatması ne bileyim belki azimlendirir

sikeyim başarı hikayelerini birader, senin yapacağın özgüven kazanıp o sikik bilgisayarı kapatman. Git gez dolaş tiyatroya git bilet 10tli motivasyon eksikliği yaşıyorsun, 3. dünya ülkesi olduğumuz için motivasyonun pek esamesi okunmaz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

atalet : duran bir cisim durmaya, hareket eden bir cisim de sabit hızla hareket etmeye devam eder. yani ivme yoktur. ivme yoksa hareket ettiğimizi başka bir yere bakmadan anlayamayız.

kendimizi resimde görülen cisim olarak düşünürsek, ataleti ortadan kaldırabilmek ve ivmelenmek için etrafımızda aşmamız gereken potansiyel bir duvar olduğunun farkına varırız. ama görüyorsun ki sen hareket etsen de bu duvar pek bir değişim göstermeyecek. bence yapman gereken iki şey olabilir:

1. ufak hareketler yaparak sistemi tedirgin etmek ve ugun anda ivme kazanmak. yani kendini değiştirmeye ve geliştirmeye çalışmak.

2. kendini değiştirmek yerine dış etmenleri değiştirerek altındaki/üstündeki potansiyelin şeklini değiştirmek.

bunları nasıl yapabilirsin bilmiyorum ama kendini değiştirmek yerine belki de çevreni değiştirmeyi deneyebilirsin. yola çıkarken tek tavsiyem dürüst olman, kendini fazla önemsememen, "herkes kadar kötü" bir insan olduğunun farkına varman ve insanları bağışlaman olabilir... bundan sonrası sana kalmış. kolay gelsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    xzxz bunu yazdı

http://www.idefix.com/kitap/kisisel-ataleti-yenmek-mumin-sekman/tanim.asp?sid=QBX1DXSQWA8AU6Z3PIV3   

tam da konuyla ilgili olarak böyle bir kitap var , kişisel ataletini yenip okumayı becerirsen faideli bilgiler

Alsamda üşendiğimden okuyamam :S

ayriyeten media nickli mürid bunu yazmış "cevrene bak sanslı insan olmadıgını göreceksin hepsi çalışarak bir yerlere gelmiş ve meyvesini topluyor."

Bakıyorum hocam alayı şanslı yapacak birşey yok :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek

atalet ney diyordum bir baktım beni tarif etmiş hiçbirşey yapasım gelmiyor

Gimme Some Tits
Toplam Hit: 4964 Toplam Mesaj: 36